Cookie- og Privatlivspolitik
Manden bag L.A. Confidential er død

Manden bag L.A. Confidential er død

Curtis Hanson 1945-2016

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Instruktøren, produceren og manuskriptforfatteren Curtis Hanson er død, 71 år gammel.

Hanson blev født i Nevada, hvor han droppede gymnasiet til fordel for fotografering og et job som redaktør på et filmmagasin. Han skrev også manuskripter, og i 1972 instruerede han sin første film, en thriller med titlen 'Sweet Kill'. 

Herefter fulgte en række mindre film efter hinanden. I 1983 instruede han fx Tom Cruise i komedien 'Losin' It', før han fandt et genremæssigt leje. 'The Bedroom Window', 'Bad Influence' og 'The Hand that Rocks the Cradle' er psykologiske thrillere, med elementer af film noir og voyeurisme, der til forveksling kan ligne film af Brian De Palma.

The River Wild fulgte efter, og den absolutte kunstneriske anerkendelse kom i form af L.A. Confidential, baseret på James Ellroys roman, der samtidig resulterede i en Oscar til Curtis Hanson for Bedste adapterede manuskript.

Hollywood lå hermed for instruktørens fødder, men han droppede noir-stilen til fordel for den svært vellykkede Wonder Boys, som blev efterfulgt af karrierens største succes, 8 Mile, der på verdensplan indspillede 243 mio. dollars.

Resten af karrieren bestod af mindre film med store skuespillernavne (In Her Shoes og Lucky You), før han takkede af med surferfilmen 'Chasing Mavericks'.

Ifølge Variety led Curtis Hanson de sidste år af Alzheimers. Han døde i sit hjem i Hollywood Hills.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

2 dage siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

2 dage siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

2 dage siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

3 dage siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

3 dage siden

Aktive debatter