Cookie- og Privatlivspolitik

Galleri: Fra danser til skuespiller

10 kvinder og 4 mænd

Stem op!
291
Stem ned!
0
(reset)

I det aktuelle danske drama De standhaftige debuterer den tidligere balletdanser, Cecilie Lassen, i hovedrollen som en kvinde, der forsøger at genoptræne en invalid soldat med hjælp fra balletens verden.

Lassen er dog ikke den eneste skuespiller, der startede karrieren foran en barre eller på scenen som del af en koreografi.

Her er 14 eksempler på mænd og kvinder fra filmens verden, som alle har taget springet fra dansen til det store lærred.

De standhaftige er aktuel i de danske biografer.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Charlotteuser/145662

Som teatergænger til ballet og moderne dans blev jeg meget glad for at se en dansk film, der måske kan give et nyt publikum lyst til at besøge vores live-dansescener i Danmark og dér få en oplevelse, der går under huden på én. Musik og fysisk kropssprog er noget, der rykker.
Med 'De standhaftige'faldt der også mere end en tanke på Corpus/Det Kongelige teater fra vist nok 2014 og Hübberiet, hvor krigsveteraner indgik i danseforestilling med professionelle dansere. Stærkt og vedkommende.
Castingen af Cecilie Lassen får mig også til at trække paralleller til FLASHDANCE fra 1983 og Jennifer Beals - og filmens syge/døende "tante" er også at genkende derfra.
Jeg er dog enig med en anmelder (det var vist i Børsen), der sagde, at vi aldrig fandt ud af, hvorfor vores kvindelige hovedrolle var "skadet" også, og det var synd, men så var det nok blevet en helaftensfilm...
De standhaftige bliver en film, jeg genser, for der er sikkert nuancer, jeg ikke fik fat i første gang. En bevægende historie, der hylder vores danske udsendte soldater. Stort tak for deres indsats - hvor utaknemmeligt det end må være.
Den film bliver hos mig længe!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
Nej
DJN

Han læser nok ikke.
Men nu var det jo heller ikke p.gr.af filmsmagen, han skulle spærres inde.

10 timer siden
Marianne

Men ligefrem spærre ham inde, fordi han har en anden filmsmag? Nej, vel.

12 timer siden
Marianne

Jeg brød mig ikke meget om Moonlight, selvom den fik en Oscar for bedste film - men det er The Academy, der bestemmer.

12 timer siden
Michael

I min verden, hvis vi kun går udfra titel sangen, burde "From Russia With Love" ikke være med, da den kun fremgår i rulleteksterne, men da afstemni

12 timer siden
Kaj
Kaj

Vi har lissom set ham.

13 timer siden

Aktive debatter