Er Assassin’s Creed den nye Matrix?

Michael Fassbender sammenligner de to film
Billede
(© 20th Century Fox)

Med Assassin’s Creed og Warcraft kan 2016 blive året, hvor computerspilsfilmatiseringer endelig bryder med fortidens fejltagelser.

Michael Fassbender, der producerer og spiller hovedrollen i ’Assassin’s Creed’, tror under alle omstændigheder på potentialet i den kommende fantasy-film, hvilket kom til udtryk i et interview med Empire.

Skuespilleren fortæller her, at filmholdet er gået til opgaven inspireret af en anden ikonisk film.

- Min tilgang til denne film har altid været med The Matrix i tankerne. Ideen om DNA-hukommelse hæver filmen fra genren, fordi publikum får noget, de faktisk kan tro på. Det gør rejsen mere troværdig og indlevelsen anderledes, udtaler Fassbender.

Filmatiseringen handler om en fange, der ved hjælp af DNA-manipulation kan rejse tilbage i tiden og opleve sine forfædres minder.

Sci-fi-elementet betyder dog ikke, at instruktøren Justin Kurzel fortaber sig i special effects. Heller ikke når det kommer til realiseringen af de såkaldte leaps of faith.

- Vi bruger meget lidt green screen, hvilket er usædvanligt i denne slags produktioner. I stedet har vi stuntmanden Damian Walters, der hopper fra bygning til bygning og laver et 120 fods spring ned i en sæk, afslutter Fassbender. 

Assassin’s Creed får dansk premiere den 21. december.