Cookie- og Privatlivspolitik
6 gange Leonardo DiCaprio burde have vundet en Oscar

6 gange Leonardo DiCaprio burde have vundet en Oscar

Vi varmer op til The Revenant

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Han er uden tvivl Hollywoods største stjerne. Alligevel har den 41-årige Leonardo Dicaprio aldrig vundet en Oscar - efter 24 år i branchen og fem nomineringer på cv'et.

2016 kunne dog ligne året hvor skuespillerens uheld vender.

Rollen i The Revenant som Hugh Glass, der skal kæmpe sig igennem 300 km sne og lidelse for at hævne sin søns død, er nemlig DiCaprios mest ambitiøse til dato.

Oscar-nomineringer offentliggøres den 14. januar, og vi må vente til den 28. februar med at se slutresultatet.

Indtil da vil vi kaste lys over de seks toppræstationer, der allerede nu burde have inkasseret den gyldne statuette.

What's Eating Gilbert Grape?
What’s Eating Gilbert Grape (1993)

19-årige DiCaprio gik fra relativt ukendt til et af branchens yngste talenter med sit overbevisende portræt af den udviklingshæmmede teenager, Arnie. Kritikerne hyldede hans autentiske og vanvittigt fysiske præstation, der også blev Oscar-nomineret. Tommy Lee Jones vandt dog for sin rolle i Flygtningen, hvilket i dag virker helt forkert. Om ikke andet skulle DiCaprio have delt prisen med Ralph Fiennes (Schindler’s List).

The Aviator
The Aviator (2004)
10 år senere var DiCaprio blevet en vaskeægte stjerne med bl.a. 'Titanic' bag sig. Den lidet elskværdige rolle som Howard Hughes i Martin Scorseses biografi over den excentriske rigmand krævede en moden præstation, hvilket den 30-årige skuespiller klarede i en fin balance mellem geni og galskab. DiCaprio fik en Golden Globe med hjem, men tabte ved Oscar-uddelingen til en anden historisk figur, nemlig Ray Charles.

The Departed
The Departed (2006)

Samarbejdet med Scorsese fortsatte med den ufatteligt underholdende genindspilning af 'Infernal Affairs'. DiCaprios skuespil er intenst fra start til slut i rollen som en ung mand, der langsomt mister sin identitet i en hvileløs verden mellem lov og kriminalitet. Angsten er konstant lige under overfladen, hvilket igen blev bemærket med en Golden Globe-nominering, men overset af akademiet.

Revolutionary Road
Revolutionary Road (2008)
DiCaprio tog et temposkift fra Scorseses maskuline univers, men fortsatte identitetskrisen som den ene halvdel af et ulykkeligt ægteskab. Sam Mendes' filmatisering af Yates generationsportræt er ikke en rar film at overvære - ikke mindst pga. de hudløse kampe mellem DiCaprio og Kate Winslet som individer, der kæmper for at passe ind. Winslet vandt en Golden Globe, mens hendes mandlige modstykke gik igen tomhændet hjem fra prisfesten.

Django Unchained
Django Unchained (2012)
Biroller ser man ikke mange af på DiCaprios cv, så da Quentin Tarantino lokkede Hollywoods golden boy og pigernes drømmefyr til at spille en ubehagelig slavehandler, var det et frisk drejning. Vi vidste han kunne spille pint, neurotisk og endda vred, men direkte ond? Den havde vi ikke set komme, og resultatet var herligt dekadent. Igen var der en Golden Globe-nominering at hente, men ingen Oscar.

The Wolf of Wall Street
The Wolf of Wall Street (2013)
"Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle vinde for bedste komedie." Nogenlunde sådan lød det fra DiCaprio, da han stod på podiet med endnu en Golden Globe i hånden. I en tre timer lang tour de force af stoffer og storhedsvanvid leverede han en præstation, der kan blive hans største eftermæle. Desværre var det Matthew McConaugheys år… og det var vel alright, alright, alrigth

The Revenant får dansk premiere den 21. januar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

The Aviator og måske også What’s Eating Gilbert Grape. De burde måske have givet DiCaprio en Oscar, men ikke resten.

Tinauser/861503

I din tydelige Leo begejstring har du vist glemt folk som George Clooney, Brad Pitt, Meryl Streep, Julia Roberts, Tom Hanks, Sandra Bullock m.m

Sten

At han blev snydt for en Oscar for "What's Eating Gilbert Grape".
De andre synes jeg nu ikke han er blevet snydt så meget for.

Simon

Det er faktisk kun The Aviator og The Wolf of Wall Street hvor jeg synes han var den bedste og det siger jeg som stor fan.
Til gengæld er alle stjerner og måner linet op perfekt for ham til at vinde i år.

Han er den største favorit af alle i de store kategorier, måske lige på nær Spotlight for bedste originale manuskript, som virker ret sikker. Og han er langt foran de andre i Bedste Skuespiller kategorien, hvilket han aldrig har været før.

Tanjasl

Han har så mange fantastiske præstationer i bagagen at det er en skandale han endnu ikke har modtaget en Oscar. Han har og vil altid være min favorit ;-)

Linauser/774152

One day it will be your time to shine ;)

Line

Synes at han har leveret mange fantastiske præstationer, men har virkelig også et stort talent for at spotte de rigtige manuskripter. Det skal man heller ikke underkende....

Nadja

I mine øjne burde han have haft en for Gilbert Grape og især Blood Diamont som var virkelig gribende, med en super præsentation fra Leo. Synes nu også at The Great Gatsby var en der skulle have været belønnet.
Om man kan lide ham eller ej, så er han en god skuespiller, og ikke bange for at tage en chance, og det har jeg stor respekt for.

Number 9

"Han er uden tvivl Hollywoods største stjerne."

Det er vel liiige at flotte den lidt. Jeg mener, han er da ganske god og hører også til blandt mine favoritter, men prøv fx at se denne liste over, hvis film der har indtjent mest gennem tiderne. Kan afsløre at vi skal helt ned på plads nummer 49 for at finde Leonardo.

1 Harrison Ford
2 Samuel L. Jackson
3 Tom Hanks
4 Morgan Freeman
5 Eddie Murphy
6 Tom Cruise
7 Robert Downey, Jr.
8 Johnny Depp
9 Michael Caine
10 Gary Oldman

(kilde: boxofficemojo.com)

Christian

Hvilke film der tjener mest ind er ikke noget, jeg vil bruge som målestok for, hvor dygtig en skuespiller er. Jeg er ret sikker på, at Vin Diesel ligger højere end Leonardo, fordi alle hans B-film tjener kassen, når så mange bare ønsker at gnaske popcorn foran en film, der på ingen måde udfordrer deres hjerne. Det er også fair nok, men det kommer Diesel ikke en gang i nærheden af DiCaprios ankler af.

Ligeledes er David Lynchs film fulde af nogle af de mest fantastiske skuespilspræstationer i filmhistorien, men de vil aldrig komme til at tjene det store, fordi filmene er for "langhårede" til gennemsnits-biografgængeren.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Andreas

Det bliver spændende at se Scream. Den kan blive alt fra værste i serien (hvilket ikke siger så lidt) til en ny klassiker.

7 timer siden
castigo

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)
Nightmare Alley
The Batman

11 timer siden
Bukselak

1.The Batman klart den mest ventede film
2. Mission Impossible 7 da jeg elsker de 6 andre

11 timer siden
Mads Aagaard

C'mon C'mon
Nightmare Alley
Red Rocket
The Batman
The Northman

11 timer siden
Wayne

DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS
MISSION: IMPOSSIBLE 7
THE BATMAN
THOR 4: LOVE AND THUNDER

12 timer siden