Cookie- og Privatlivspolitik
"Jeg anede ikke hvad jeg lavede"

"Jeg anede ikke hvad jeg lavede"

Peter Jackson om Hobbitten

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

I ekstramaterialet til Hobbitten: Femhæreslaget fortæller instruktøren Peter Jackson befriende ærligt, at han ikke følte sig på toppen under indspilningerne af trilogien.

Newzealænderen understreger i interviewet, at han blev nødt til at improvisere en hel del under optagelserne, fordi der ikke var tid til at forberede storyboards og gennemgå manuskriptet.

I modsætning til Ringenes Herre-trilogien, som Jackson og hans team brugte tre et halvt år på at forberede, blev instruktøren nærmest kastet ud i det ekstremt dyre projekt uden optakt:

- Idet Guillermo del Toro blev nødt til at forlade projektet, og jeg sprang til og overtog, fik jeg ikke halvandet år i forberedelse på at skabe et design, der var anderledes end det, han havde skabt. Det var umuligt, og som resultat heraf begyndte jeg bare at filme uden at have forberedt særlig meget.

Instruktøren uddyber, at optagelserne blev udskudt flere gange undervejs, og at stemningen var ganske kaotisk omkring især indspilningerne af slaget i den sidste film:

- Vi havde planlagt to måneder til at optage det i 2012, men da vi nærmede os den tid, gik jeg til producerne og sagde: 'Fordi jeg ikke ved, hvad fanden jeg laver nu, fordi jeg ikke har storyboards og forberedelse, skal vi så ikke bare blive tidligere færdige?' 

Trods en fornem indtjening på næsten tre mia. dollars på verdensplan var kritikerne langt fra så imponerede over Hobbitten-trilogien i forhold til Ringenes Herre, og publikums modtagelse har været blandet.

Som bloggeren Julius Kamper bemærker i et indlæg her på kino.dk, ser Jackson umådeligt træt ud i de videoer, der kom frem under produktionen af de tre film. Sammen med bloggerens argumenter om heftig genbrug af elementer fra Ringenes Herre, begynder et billede at tegne sig af en presset mand ved siden af sig selv.

Peter Jackson arbejder lige nu på en Tintin-film sammen med Steven Spielberg, og man kan håbe, at der er lidt mere forberedelsestid til rådighed for den Oscar-vindende instruktør.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

Christian

og du må gerne hovere :-) helt enig.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Nikolaj

Han er ikke min favorit instruktør, men han er en af dem, som betyder mest for mig. Bl.a Pga. det han har lavet med Ringenes Herre Trilogien.

Han har uden tvivl haft det hårdt med Hobbit trilogien, noget af det har kunne mærkes bare på det, som er lavet om på ved historien. Dumme indringer i historien, og for mange CGI orker. Han er jo en kæmpe fan-boy af universet, og det er uden tvivl det, som formentlig har kunne holde ham igang. Jeg kan heldigvis sagtens se Hobbit trilogien, men ikke med samme stemning som med Ringenes Herre trilogien.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Michael

De har allerede meldt ud at Shia ikke vender tilbage i Indy 5

59 minutter siden
Mickey

Nu var jeg én af dem som ikke hadede 4'eren særlig meget.

3 timer siden
Noah

Black Panther tjener jo stadig mange penge, så den overgår snart The Dark Knight.

6 timer siden
Noobcake

Det nemt at regne ud. Men inflation har ikke ændret sig så meget. Inflation de sidste 10 år er på 1,6%.

11 timer siden
VIPER

-Troede de havde arresteret Spielberg & Lucas efter det de gjorde mod Indy i 4'rn...

14 timer siden

Aktive debatter