Cookie- og Privatlivspolitik
James Horner 1953-2015

James Horner 1953-2015

Komponist omkommet i flystyrt

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

James Horner, den Oscar-vindende komponist bag musikken til bl.a. TitanicAvatar, Apollo 13Braveheart og flere Star Trek-film, er død i en alder af 61 år.

Komponisten, der var en ivrig pilot, omkom i et flystyrt i det sydlige Californien. Han styrede selv flyet.

James Roy Horner blev født i Los Angeles i 1953 som søn af produktionsdesigneren Harry. Allerede som femårig begyndte sønnen at tage klavertimer, og i en periode boede han i London og fik undervisning på Royal College of Music.

Efter at have opnået en Ph.D.-grad fra UCLA begyndte Horner at komponere musik til mindre film, inden han slog igennem med Star Trek II: The Wrath of Khan i 1982. Instruktører som James Cameron, Ron Howard og Mel Gibson brugte ham flittigt, og nogle af filmhistoriens mest berømte værker har musik af Horner.

Musikalsk bevæger Horner sig i flere retninger, der naturligvis afspejler den filmgenre, han akkompagnerer. Til science fiction-film som 'Battle Beyond the Stars' (1980) og Aliens lægger han sig op ad 2001: A Space Odyssey for at skabe en fornemmelse af tomhed i det store verdensrum.

I 'Cocoon' (1985) og '*batteries not included' (1987) anvender han Glenn Miller-inspirerede temaer for at repræsentere den ældre generation, mens der er søde og sentimentale toner at finde i familiefilmene 'The Land Before Time' (1988) og 'Casper' (1995).

Blandt de mest signifikante særpræg er den keltiske inspiration, som hurtigt afkodes i 'Braveheart', 'Legends of the Fall' (1994), 'Titanic' og 'Avatar', hvoraf de to sidstnævnte er historiens mest indtjenende film.

Men der har også været kritik af Horners musik blandt de mere finkulturelle, der mener, at han har skelet lidt for meget til klassiske komponister som Sjostakovitj, Prokofiev og Schumann, og at han genbruger for mange af sine egne temaer.

Uanset enkelte kritiske røster modtog James Horner to Oscars for sit bidrag til 'Titanic', og i alt blev det til ikke færre end 48 priser i løbet af den glorværdige karriere.

Du kan høre Horners sidste score, når Southpaw får premiere den 20. august.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus/Musen

Og jeg kan ikke glemme den person du var for det fantastiske musik, som du lavede.

Må musikken flyde igennem din øregang, imens du hviler i fred!

Lisauser/583955

Han vil blive savnet.

Hvil i fred

PernilleSolouser/16711

Øv øv.
Hans musik var en inspiration!
Må han hvile i fred!

Michael

Det er bare trist :(
Kommer til at savne ham, og surt vi ikke kommer til at høre hans soundtrack til Avatar 2 & 3. Manden har sgu gjort det godt, og det virkede til at han langt fra var færdig inden for den branche, og alligvel er han en legende på højde med de helt store filmkomponister.

R.I.P

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Henrik Plauborg

Jeg glæder mig super meget til at se filmen margrete den 1 biografen i marts 2021.Håber der er merchandice til filmen.

1 dag siden
Never too many movies

Fin opsummering af Tobias Lindholm. Men det er vel også værd lige at nævne, at manden står bag Krigen, som jo er en Oscarnomineret film.

1 dag siden
Morten V. K. Pedersen

Er helt enig med dig Daniel, der er virklig mange gode afsnit! Vi burde lave en afstemning af hvilken sæson der er den bedste .

1 dag siden
Jetteuser/370563
Jetteuser/370563

Snatch

1 dag siden
Thomas

Så kunne de da have kaldt den Where`s Waldo. (Find Holger)

2 dage siden

Aktive debatter