Cookie- og Privatlivspolitik
Preview 2015 - Superhelte og science fiction

Preview 2015 - Superhelte og science fiction

Nutidens og fremtidens helte

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Seneste kapitel i vores preview-serie ser nærmere på de kommende film om superhelte, men også på kommende science fiction-film. To genrer, der altid har overlappet, men som i år synes endnu tættere knyttet pga. mængden af robotter og hyper-udviklet teknologi.

Klik på titlen for at læse mere om filmene.

Project Almanac
Tidsrejser og håndholdte kameraer spiller en hovedrolle i denne Michael Bay-produktion om en gruppe teenagere, der finder en tidsmaskine og får mulighed for at gøre en dag helt perfekt.

Big Hero 6
Disney og Marvels første animerede samarbejde er en film om en ung opfinder, der bygger en kær robot. Filmen blander humor, science fiction og superheltemyte.

Jupiter Ascending
Wachowski-søskendeparrets iscenesætter atter en fremtidsverden i filmen om en kvinde (Mila Kunis), der bliver mål for selveste universets dronning. Tjek Wachowskis Matrix-trilogi og Cloud Atlas for referencer.

Chappie
Robotten Chappie er den første intelligente af sin slags i Neill Blomkamps (District 9) nye science fiction-thriller. Hugh Jackman, Sigourney Weaver og Blomkamp-favoritten Sharlto Copley er på rollelisten.

Ex Machina

Ex Machina
Der er også en robot på spil i Alex Garlands fremtidsfilm om en ung programmør, der skal interagere med verdens første kunstige intelligens. Robotkvinden spilles af svenske Alicia Vikander, der flankeres af to skuespillere fra den nye Star Wars-film.

Insurgent
I Divergent lærte vi det dystopiske fremtidsunivers og dets faktioner at kende. Vi stiftede ikke mindst bekendtskab med afvigeren Tris, og hun vender selvfølgelig tilbage i efterfølgeren, hvor en magtfuld alliance truer med at splitte samfundet ad.

Avengers 2: Age of Ultron
Den første Avengers-film er den 3. mest indtjenende film nogensinde. Efterfølgeren byder på flere superhelte og et mørkere plot, ligesom Joss Whedon stadig er ved roret.

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road
Mel Gibson mangler, men ellers er der flere positive ting at fremhæve ved fortsættelsen (eller rebootet, vi er ærlig talt lidt i tvivl) til science fiction-serien om Mad Max: Tom Hardy er trådt til som titelkarakteren, instruktøren hedder stadig George Miller, og traileren var sidste års fedeste.

Tomorrowland
Brad Bird er en sej instruktør, så når han er på banen med noget nyt, der tilmed har George Clooney på rollelisten, bør man være opmærksom. 'Tomorrowland' er baseret på en forlystelse i Disneyland og handler om et tidligere barnegeni og en videnskabsinteresseret teenager, der forsøger at finde et særligt sted fra deres fælles bevidsthed.

Jurassic World
Den fjerde film i Jurassic Park-serien vender tilbage til udgangspunktet på øen Isla Nublar, der nu huser en velfungerende temapark med dinosaurer. Men noget går selvfølgelig galt. Chris Pratt og Bryce Dallas Howard har overtaget jobbet med at bekæmpe løsslupne dinoer.

Absolutely Anything
Hvis du fik muglighed for at kunne gøre alt, hvad ville du så bruge dine kræfter til? Det er spørgsmålet i 'Absolutely Anything', der er en komedie med Simon Pegg i hovedrollen. Tænk Bruce Almighty møder Dr. Manhattan fra Watchmen, og du er sandsynligvis på rette spor.

Terminator: Genisys

Terminator: Genisys
He’s back. Arnold Schwarzenegger gentager glansrollen som cyborgen T-800, men derudover er der nye ansigter over hele linjen i rebootet af Terminator-serien. Jason Clarke, Emelia Clarke og Jai Courtney spiller fremtidens og nutidens helte, der tager kampen op imod maskinerne for at undgå Dommedag.

Ant-Man
Traileren udkom i forgårs og gav et indblik i myremandens oprindelse. Paul Rudd har tydeligvis tilbragt nogle timer i fitnesscentret og iklæder sig Ant-Man-dragten på opfordring af Michael Douglas, og så kan en ny superhelte-historie fra Marvel ellers gå i gang.

Pixels

Pixels
Nogle af de mest umage helte, du nogensinde kommer til at se, beskytter Jorden mod en intergalaktisk invasion af figurer fra old-school computerspil. Science fiction-komedien ligner en veloplagt blanding af Vilde Rolf og Independence Day.

The Fantastic Four
De to eksisterende filmatiseringer af Marvels ældste superheltegruppe blev udskældt af både kritikere og publikum. Måske derfor har rebootet vendt bøtten på hovedet, skiftet skuespillere og instruktør ud samt ændret de fantastiske fires oprindelseshistorie.

Z for Zachariah
Margot Robbie, Chris Pine og Chiwetel Ejiofor udgør dele af rollelisten i filmatiseringen af Robert O’Briens roman fra 1974 om en 16-årig pige og to mænd, der overlever en atomkrig. Science fiction-filmen henvender sig til fans af I Am Legend og andre post-apokalyptiske historier.

Selfless
En døende mand, der får transporteret sit sind over i en ung mands krop er udgangspunktet for sci-fi-thrilleren Selfless, der udmærker sig bl.a. ved en spændende rolleliste bestående af Ryan Reynolds, Matthew Goode og Ben Kingsley. Instruktøren er en af vor tids største billedmagere, der bl.a. stod bag The Cell og 'The Fall'.

The Maze Runner 2: Scorch Trials
Filmatiseringen af James Dashners første Maze Runner-roman indtjente 339,9 mio. dollars på verdensplan. Nu vender de overlevende unge tilbage til en endnu større udfordring end labyrinten fra etteren.

The Hunger Games: Mockingjay - del 2
Sidste kapitel i den populære Hunger Games-serie byder naturligvis på det endelig opgør mellem Katniss Everdeen og det mægtige Capitol. Desuden vender Peeta tilbage fra fangeskab, men er ikke den samme som før.

The Martian
Ridley Scott sender Matt Damon en tur i rummet som astronauten Mark Watney, der strander på Mars og nu skal reddes hjem af NASA. Damon fik allerede lov til at iføre sig rumdragt i Interstellar, der i lighed med 'The Martian' også har Jessica Chastain på rollelisten.

Equals
George Orwells klassiker '1984' er inspirationen bag 'Equals' med Nicholas Hoult og Kristen Stewart, der lever i et fremtidigt samfund, hvor følelser er forbudte. Et sygdomsudbrud sætter gang i følelserne, og snart er deres verden ændret for altid.

Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens
Årets mest ventede film og fortsættelsen til den 32 år gamle Return of the Jedi. Forventningerne kan næppe blive højere, og baseret på teaser-traileren kommer J.J. Abrams’ version til at ramme stemningen fra den oprindelige trilogi spot-on!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Sci-fi er min favoritgenre og her er rigtig mange som virker til at være værd at se. Det bliver vist til 17 film.

Ménner

2015 er året hvor jeg taber al den vægt der kan smides... for madpengene kommer tydeligvis til at gå til biografbilletter!

Anonymuser/0

'Del.2' af Mockingjay er et "No Shit" lign. svar til spørgsmålet over hvilke film jeg skal se fra i år. Elsker første del, og har stadigvæk kuldegysninger og sommerfugle i maven over hvordan den episke og vigtige slutning kommer til at se ud på det store lærred.
Derudover skal: Age of Ultron, Jurassic World, Ant-Man og The Scorch Trials også helt klart ses, helst på det store lærred!
Vil dog også gerne se: Insurgent, Chappie, Genisys, The Fantastic Four (og Muligvis også Z For Zacharia, Tomorrowland & The Force Awekens)som er nogle film jeg helt sikkert skal tjekke ud, bliver nok ikke i biografen, men før eller siden!

Simon

Som sædvanligt er det ikke de store tentpoles der tiltrækker sig min opmærksomhed. Derfor er de fleste på listen nogen jeg på forhånd ved jeg ikke skal se. Jeg kommer i hvert fald ikke til at se superheltefilm, når de ikke involverer Batman og hans univers.

Dog tiltrækker Star Wars, Mad Max og Jurassic World alligevel min opmærksomhed og Tomorrowland er en film som ingen rigtig ved noget om. At det er en film som er baseret på en Disneyland forlystelse vækkker min skepsis, men på den anden side plejer Brad Bird at kunne fremvise nogle spændende vinkler, så hans tilstedeværelse gør mig interesseret.

Men overordnet er det næppe på denne liste mine største biografoplevelser i 2015 skal findes.

Maria

Jeg har planer om at se 14 af de ovennævnt, indtil videre. Det kan være at nogen af dem lokker mere, når vi kommer tættere på. Det er set før, at en trailer i biografen har overbevist mig om at give filmen et forsøg. :)

Stephanie

..med undtagelse af Terminator.. er IKKE fan af Schwarzenegger!!

Jacob

Uanset om forventningerne bliver indfriet eller ej, så er det sikkert at Hollywood spiller med de helt store muskler. Disney er den absolut dominerende med både 'Avengers: Age of Ultron' og 'Ant-Man', men ikke mindst 'Star Wars Episode VII: The Force Awakens', hvor det stadig er lidt surrealistisk at skulle gense Mark Hamill, Carrie Fisher samt Harrison Ford i deres ikoniske roller.

Linauser/774152

Hvor jeg kommer til at leve i biografen!

Det jo helt vildt så mange fede film der er i vente - YES!

Jonas

Insurgent, Avengers 2, Jurassic World, Pixels og Star Wars: The Force Awakens.

Glæder mig! :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jesper

Hvorfor laver man en fantasiløs kopi, som ligger så tæt op af den gode gamle film? Og hvilken film-konsulent har du set det som en god idé?

0 sek. siden
Birgitteuser/682140
Birgitteuser/682140

Har I ikke glemt at tage kortfilm med?

2 timer siden
VIPER

...Havde da ellers forventet noget auto tune, og evt nik og jay med en ny Buster sang, så er kvalmen da ved at være på plads.

9 timer siden
CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

3 dage siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

4 dage siden

Aktive debatter