Årskavalkade 2014 - del 2

Årets robot? Årets frisure? Årets græske lejemorderfilm? Vi har det hele
Billede

Så er vi klar med sidste del af vores kig tilbage på filmåret 2014. Læs del 1 her.

16. Årets actionscene: Quicksilvers slo-mo-scene fra X-Men: Days of Future Past
Ingen anden actionscene formåede at være mere cool og original i 2014 end Quicksilvers ultra langsomme pacificering af et køkken fyldt med sikkerhedsvagter. Se selv i klippet ovenfor, hvordan de lavede scenen.

17. Årets sjoveste scene: Quaalude-scenen fra Wolf of Wall Street
En håndfuld gamle støvede Quaalude-piller skulle have været et sjovt trip for Jordan Belfort og hans ven Donnie Azoff. I stedet sparker de så hårdt, at de begge mister evnen til at tale og bevæge sig med nogen som helst form for koordination. Leonardo DiCaprio og Jonah Hill gør scenen til en uforglemmelig oplevelse og klart årets sjoveste.

18. Årets skuespiller-forvandling: Matthew McConaugheyDallas Buyers Club
2014 var året for “the McConaissance” - Matthew McConaugheys genfødsel som seriøs skuespiller. Det hele kulminerede i hans rolle som den skind og ben-tynde Ron Woodroof i 'Dallas Buyers Club', der også scorede ham en Oscar. Det mest imponerende og skræmmende er dog stadig, hvor tynd det ellers veltrænede badejern havde gjort sig selv til rollen.

19. Årets slåskamp: Jonah Hill vs. Jillian Bell fra 22 Jump Street
Endnu en pris til '22 Jump Street' og endnu en, hvor Jonah Hill er involveret. Som den velopdragne dreng Schmidt er, har han absolut ikke lyst til at slå på en pige. Det tvinges han dog til, af hans kærestes bofælle - den ufatteligt morsomme Jillian Bell i rollen som den udspekulerede Mercedes. Det sjoveste er dog, at deres slåskamp hele tiden er ved at udvikle sig til et kys.

20. Årets flugt: Fængselsflugten fra Guardians of the Galaxy
Rocket Racoon giver den som en behåret version af Egon Olsen, da han beder om et sikkerhedsarmbånd, et Quarnix-batteri og et kunstigt ben, for at kunne bryde sig selv og sine kumpaner ud af et rum-fængsel. Hvad der efterfølgende sker er klart årets vildeste og fedest flugt fanget på film.

21. Årets CGI-overload: Hobbitten: Femhæreslaget
Hobbitten-serien fik en passende afslutning med 'Femhæreslaget' og hurra for det. Men nu må Peter Jackson godt skrue ned for sin CGI-overdosis, for de uendelige horder af pixel-orker har efterhånden mistet sin effekt.

22. Årets guilty pleasure: Need for Speed
Intet plot og lige så usandsynlig som Fast and Furious-filmene. Til gengæld er det lige så underholdende, som det er dumt!

23. Årets mest overflødige scene: Ridescenen i Grace of Monaco
Ren pausefisk i hesteform. En scene der virker så ude af trit med resten af filmen, at en reklamepause havde givet mere mening. Den tilføjer absolut intet og er dermed årets mest overflødige.

24. Årets sexede stemme: Scarlett Johansson i Hende
Scarlett Johansson har altid stået højt på listen over pænt lækre stemmer. I 'Hende' får hun virkelig chancen for at vise hvorfor, når hun som Joaquin Phoenix’ alt for charmerende styresystem ‘Samantha’ får mand og maskine (og publikum) til at blive forelskede ved kun at bruge sin stemme.

25. Årets jagt: Sne-jagten i Grand Budapest Hotel
Wes Andersons kitsch-cool komedie om verdens bedste (og værste) hotel-concierge, indeholder årets mest originale jagt, hvor Ralph Fiennes og unge Tony Revolori buldrer gennem sneen på en kælk.

26. Årets mest mislykkede Se7en-klon: Deliver Us From Evil
Ingen tvivl om at Se7en er en indflydelsesrig film, men der er forskel på at stjæle fra den og blive inspireret af den. 'Deliver Us From Evil' gjorde lidt for meget af det første og lidt for lidt af det sidste.

27. Årets græske lejemorderfilm: Stratos
Kender du en anden og bedre græsk film om en lejemorder fra 2014? Nej, det gør vi heller ikke.

28. Årets robot: TARS fra Interstellar
Den ligner en overdimensioneret iPhone og ser ikke synderligt praktisk ud, men det viser den sig så sandelig at være. Det bedste er dog dens ret gode sans for humor.

29. Årets talende dyr: Rocket Raccoon fra Guardians of the Galaxy
Normalt er talende dyr sådan noget for børn, men 2014 blev året, hvor Rocket Racoon gjorde det talende dyr til noget for voksne. Den spydige, voldelige, men alligevel følsomme lille fyr var en stor del af succesen, som 'Guardians of the Galaxy' oplevede i år, ikke mindst takket være Bradley Coopers perfekte stemme-skuespil.

30. Årets frisure: Christian BaleAmerican Hustle
Sidst, men så absolut ikke mindst, må vi ikke glemme årets frisure. Ikke altid en spændende kategori, men i år har vi Christian Bale og hans ekstremt frastødende hårpragt i 'American Hustle'. Verdens absolut mest patetiske hentehår får således årets sidste kavalkadeudnævnelse med på vejen.

Vi glæder os allerede til 2015. Godt nytår!