Preview 2015 - Gysere

11 uhyggelige biografoplevelser
Billede
(© Scanbox)

Vi har allerede kigget på næste års danske film i biograferne. Nu er turen kommet til de udenlandske genrefilm, og vi starter i det uhyggelige hjørne med gyserfilmene i 2015.

Klik på titlen for at læse mere om filmene.

The Woman in Black 2: Angel of Death
Daniel Radcliffe er ikke længere med, da efterfølgeren til The Woman in Black foregår 40 år efter den første film. Uhyggen opstår, da en gruppe børn flytter ind i et forladt hus, der hjemsøges af den sortklædte kvinde, der ikke er bleg for at skræmme livet af dem (og os).

Paranormal Activity: The Ghost Dimension
Femte kapitel i den succesrige gyserserie (vi tæller ikke spin-off-filmen The Marked Ones med) bliver i 3D. Hvordan det spiller sammen med overvågningskameraer og håndholdte videokameraer, må vi vente med at finde ud af, til ånderne igen spøger.

Insidious: Chapter 3
Djævlen er igen på spil i en prequel til de to uhyggelige Insidious-film. James Wan overlader denne gang instruktørstolen til Leigh Whannell, der skrev og spillede med i begge forgængere.

Insidious: Chapter 3

Poltergeist
Poltergeist er en af de mest berømte 80er-gysere, og derfor skal den nye generation ikke snydes for en opdateret version. En familie tror, at de ånder, der huserer i deres hjem, er godsindede, men pludselig viser væsnerne sig fra deres værste side. Sam Raimi (The Evil Dead) producerer, og Sam Rockwell er blandt skuespillerne på rollelisten.

Sinister 2
Ethan Hawke endte i store problemer med det hjemsøgte hus og den onde ånd, der fulgte med, i Sinister fra forrige år. Nu flytter en enlig, uvidende mor ind i boligen, men desværre er den grumme Baghuul klar til at gøre livet surt for hende.

Goosebumps
Jack Black spiller gyserbogsforfatteren R.L. Stine, der opdager, at hans uhyggelige, fiktive karakterer bliver vakt til live og raserer byen. Filmen er instrueret af manden bag eventyr-komedien Gulliver's Travels, som også havde Black i hovedrollen.

Goosebumps

Frankenstein
James McAvoy og Daniel Radcliffe har hovedrollerne i den nyeste udgave af Mary Shelleys monsterhistorie, der skiller sig ud fra mængden af forgængere ved at være fortalt fra medhjælperen Igors synsvinkel.

Crimson Peak
Guillermo del Toro har tidligere beskæftiget sig med gys i 'Cronos', 'Mimic' og senest 'The Devil's Backbone' i 2001. Nu vender han tilbage til genren med 'Crimson Peak' om en forfatter, der opdager, at hendes nye mand ikke er, hvad han giver sig ud for. Rollelisten er fyldt med spændende navne som Tom Hiddleston, Mia Wasikowska, Jessica Chastain og Charlie Hunnam.

The Kitchen Sink
En vampyr, en zombie og et menneske danner et aparte fælleskab, der sættes på en alvorlig prøve, da deres lille by bliver angrebet af en fjende udefra og skaber splid mellem racerne. Gyser-komedien er Vanessa Hudgens nyeste eksempel på, at skuespillerinden er ved at lægge den børnevenlige High School Musical-fortid bag sig.

Scouts vs. Zombies
Tre spejdere må arbejde sammen for at beskytte deres by mod sultne zombier i gyser-komedien, der kan bryste sig af at have selveste Patrick Schwarzenegger (søn af The Governator) i en hovedrolle sammen med bl.a. Tye Sheridan (Joe) og flere meget pæne, unge skuespillere og skuespillerinder.

The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
Det er altid betryggende, når hele det oprindelige hold igen samles om en efterfølger. Patrick Wilson og Vera Farmiga spiller igen Ed og Lorraine Warren, der er specialister i at spore paranormale aktiviteter, og James Wan står igen for iscenesættelsen.

Udover de udenlandske gysere byder 2015 også på Sorgenfri, som du kan læse mere om i vores danske preview.