Cookie- og Privatlivspolitik
Robert Downey Jr.: De 8 bedste roller

Robert Downey Jr.: De 8 bedste roller

Se listen og stem selv på din favorit

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Talentfuld ungdomsstjerne. Berygtet stofmisbruger. Velanset birolleskuespiller. Og nu titelrollen i flere store franchises og Hollywoods bedste betalte skuespiller.

Historien om Robert Downey Jr.er velkendt, og skuespilleren, der i denne uge er aktuel med dramaet Dommeren, er mere populær end nogensinde før.

Men hvad er Downey Jr.’s bedste roller? Det spørgsmål har vi stillet os selv på redaktionen. Og resultatet kan ses herunder.

Stem forneden på din favoritrolle og fortæl os, hvilken du stemte på i kommentarfeltet.

Wonder Boys

 

8. Terry Crabtee (Wonder Boys)
Curtis Hansons film om en professor (Michael Douglas), der kæmper med en bogkontrakt, et falleret ægteskab og en elev på afveje, er et tragikomisk drama, hvilket går hånd i hånd med Downey Jr.’s selvdestruktive komik. Rollen som redaktøren Terry er mindre, men stjæler hver scene.

Sherlock Holmes

7. Sherlock Holmes (Sherlock Holmes)
Mesterdetektiven blev relanceret i en langt mere kæk udgave end førhen set, da Downey Jr. sprang ud som som genial men excentrisk modpol til Jude Laws mere jordbundne Watson. Downey Jr. kan noget med larger than life-roller og er i sit es, når det kommer til buddy-komedier. 

Chaplin

6. Charles Chaplin (Chaplin)
En af karrierens mest ikoniske roller er den som selveste Charles Chaplin i Richard Attenboroughs lidt for traditionelle portræt. Præstationen gav en Oscar-nominering til den unge Downey Jr., der som stumfilmsstjernen viser en mere afdæmpet side af sit talent.

 

Natural Born Killers

5. Wayne Gale (Natural Born Killers)
Oliver Stones film er en satire på mediernes besættelse af vold. Downey Jr.'s gale og fuldstændig hæmningsløse rolle som tv-reporteren, der blindt følger Mickey og Mallory i jagten på høje seertal (og et nyt liv med sin kinesiske elskerinde) fremstår som essensen af filmens budskab.

Zodiac

4. Paul Avery (Zodiac)
David Fincher hyrede Downey Jr. i rollen som arrogant og selvoptaget journalist, der lader jagten på Zodiac-morderen ødelægge sit liv. Karakteren er ikke langt fra skuespillerens andre stodderroller, men sat overfor det mørke seriemorder-univers er effekten forfriskende tragisk.

Tropic Thunder

3. Kirk Lazarus (Tropic Thunder)
Downey Jr. fik en Oscar-nominering for sit portræt af en method actor, der går all black til optagelserne på en lidt for realistisk krigsfilm. Ben Stillers komedie er sjov nok, men Downey Jr.’s rolle er hysterisk morsom!

Kiss Kiss Bang Bang

2. Harry Lockhart (Kiss Kiss Bang Bang)
Karrieren oplevede et comeback med rollen som småsvindleren Harry, der kastes ud i en større mordgåde og slår sig sammen med en homoseksuel privatdetektiv. Shane Blacks dialog passer perfekt til Downey Jr.’s kække levering, og kemien mellem selvsamme og Val Kilmer er spot on.

Iron Man

1. Tony Stark (Iron Man 1-3, The Avengers)
Det er måske en anelse forudsigeligt at kåre Tony Stark til Robert Downey Jr.’s bedste rolle. Men kan man overhovedet adskille de to fra hinanden? Før 'Iron Man' var den selvironiske superhelt en saga blot. Så kom Stark på banen med den ene selvfede punch line efter den anden, og en hel genre blev fornyet. Genius. Billionaire. Playboy. Philanthropist!

Dommeren er lige nu aktuel i de danske biografer.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Robert Downey Jr. og Warner Bros. snakker eftersigende sammen om en tredje film med den britiske mestedetektiv. I hvert fald har jeg læst det er et af de projekter han gerne vil lave.

Thomas

Der er vist ikke den store tvivl om hvilken rolle vi elsker at se ham i igen og igen. Da Iron Man kom ud var jeg lidt skeptisk. Det var jo bare en mand i en dragt, men efter at have set 5 minutter af filmen var jeg solgt. Når det så er sagt må jeg sige at jeg også synes rigtig godt om ham som Harry Lockhart i den ret oversete Kiss Kiss Bang Bang.

I øvrigt opdagede jeg for nyligt at han er med på en gammel jule cd fra Ally McBeal, som jeg har haft i 12-14 år.

Camillauser/1085205

Robert Downey Jr. spiller ikke bare Iron man han ER Iron man!:3

Rasmus/Musen

Jeg stemmer ikke, fordi han er bare ikke nået værd til mig! ;-)

Wayne

Hans store gennembrud er uden tvivl som Tony Stark/Iron Man. Inden da var han en talentfuld skuespiller, med en masse personlige problemer. De fleste elsker ham for hans arrogante facon og store ego, hvor han nærmest optræder som en rockstjerne. I hvert fald i starten.

Mange af de elementer tog han med sig i rollen som Sherlock Holmes, dog i en lidt mere excentrisk udgave.

Den bedste rolle må alligevel være hans rolle som Chaplin, som han også har opnået sin eneste nominering til bedste hovedrolle for. Han nailer ganske enkelt Chaplin perfekt.

Synd at hans nyste rolle i The Judge ikke er med som mulighed. Det er en af hans bedste roller til dato, og stod det til mig skulle han også nomineres til en Oscar for den.

Ollie

Jeg stemte på Tony Stark. Fordi jeg er helt vilde med filmene. De andre siger mig ikke så meget, måske lidt Tropic Thunder.
Men ellers så er den bedste rolle Tony Stark (Iron Man 1-3 og The Avengers)

Alfonsen

men vil gerne slå et slag for A Guide To Recognizing your saints, efter min mening en rigtig lille perle af en film som virkelig fortjener bredere kendskab end den har....og helt klart en plads på listen....

daviduser/601705

Livet i overhalingsbanen fra 1987 ( Less Than Zero )der er han super god

Heidi

Min første oplevelse med RDJ på det store lærred var "Air America" fra 1990, hvor han spillede sammen med Mel Gibson, der faldt jeg for hans charme. Men det var hans rolle some Chaplin der overbeviste mig om hans kæmpe talent.

Jeg er vild med hans rolle som Kirk Lazarus i Trophic Thunder, han er det sjoveste i den film - og det siger ikke så lidt. Og han er så über cool som Ironman.

Men jeg må nu alligevel vælge hans rolle som Sherlock Holmes, fordi han er så brilliant og samspillet med Jude Law gør ham bare den tand bedre :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Elizabeth

Lоkаle mødге hаг bгug fоr аnonуm SЕX!
Ваге besкed оg bede оm аt knеppе!

http://kissia.club

1 time siden
Elizabeth

Hej! Веsøg min sidе i Sex Club -> http://kissia.club

1 time siden
Elizabeth

Invitаtiоn til Sеx Сlub > http://kissia.club

1 time siden
Elizabeth

Lokаlе mødге haг brug fог аnоnуm SEX!
Ваre besкеd оg bedе оm at kneррe!

http://kissia.club

1 time siden
Elizabeth

Jeg lеdег еftег sеx, mеn vil du? Кom ind hеr - http://kissia.club

1 time siden

Aktive debatter