Mockingjay sejrer!

Fremragende debut til The Hunger Games: Mockingjay - del 1
Billede
(© Lionsgate)

Katniss Everdeen møder masser af modstand på det store lærred, men i biograferne er Mockingjay - del 1 en ubesværet succes. Siden den danske premiere i onsdags har 135.589 danskere set Jennifer Lawrence tage kampen op imod The Capitol.

Åbningsweekenden er filmseriens hidtil bedste herhjemme, men succesen kommer ikke som nogen overraskelse ifølge Jan Lehmann, direktør for Nordisk Film Distribution.

- Med den tredje film er The Hunger Games-brandet blevet større og endnu mere kendt, hvilket er med til at øge publikumsinteressen for denne filmserie, som samtidig fastholder sit høje kvalitetsniveau, hvilket bl.a. fremgår af de mange gode anmeldelser.

I USA debuterede filmen med 123 mio. dollars, hvilket er årets hidtil bedste åbningsweekend og et godt stykke foran Transformers 4 (100 mio. dollars). Box office-analytikerne er dog ikke ubetinget begejstrede. Resultatet er nemlig 22 % under sidste års Catching Fire.

Herhjemme forholder det sig anderledes, og filmen har gode chancer for at overgå sin forgænger, der solgte 312.000 billetter i de danske biografer.

The Hunger Games - Mockingjay del 1 er (naturligvis) aktuel i biografen.