Cookie- og Privatlivspolitik
5 instruktører til Blade Runner 2

5 instruktører til Blade Runner 2

Hvem skal overtage jobbet efter Ridley Scott?

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Det er i dag kommet ud, at Ridley Scott ikke vil instruere men blot producere den planlagte 'Blade Runner 2', der bl.a. inkluderer et gensyn med Harrison Fords karakter, Rick Deckard.

Faklen skal med andre ord gå videre til en dygtig og samtidig modig filmmager, der tør følge op på en milepæl i den tænkende mands science fiction-filmsamling.

Vi har her kastet os ud i en liste over fem værdige instruktører til opgaven.

Listen kunne snildt have inkluderet de åbenlyst oplagte sci fi-talenter som J.J. Abrams, Alfonso Cuarón, Neill Blomkamp, Rian Johnson, Gareth Edwards og Matt Reeves, men eftersom flere af disse har hænderne dybt nede i Star Wars-franchisen og virker som lidt for sikre bud, har vi kigget på en række alternative kandidater.

Duncan Jones / Moon

Duncan Jones
David Bowies søn ramte science fiction-verden som en meteor i topfart, da den unge brite debuterede med den lille klaustrofobiske Moon. Filmen formåede at kombinere et troværdigt galaktisk kammerspil med en original behandling af et af genrens mest fortærskede tematikker, den kunstige identitet og de etiske problemstillinger herved. Et tema, der gennemsyrer Blade Runner og derved gør Jones til en selvskrevet aspirant.

Alex Proyas

Alex Proyas
Med de gotiske fremtidsfilm The Crow og Dark City på cv'et er Alex Proyas tilgivet andre svage science fiction-film som I, Robot og Knowing. Instruktøren er måske ikke garant for et mesterværk, men når Proyas vælger at gå dystert til værks, mestrer han neo noir-genren fuldt ud. Især 'Dark City' hylder 'Blade Runner' med sit trøstesløse univers og en mystisk fortælling om tabte erindringer, femme fatales og telekinetiske skyggeskurke. Skal Proyas opleve et comeback, vil 'Blade Runner 2' være et perfekt projekt at kaste sig over.

Andrew Niccol

Andrew Niccol
Den elegante debutfilm 'Gattaca' om en fremtid fuld af genmanipulerede overmennesker er stadig den bedste blandt New Zealandske Andrew Niccols værker. De efterfølgende science fiction-film, In Time og The Host, var begge uimponerende på trods af originale fremtidsvisioner som bagtæppe. Kigger man på de grundlæggende filosofiske undertoner i instruktørens film, bliver han dog svær at komme uden om på denne liste. Der er nemlig en umiskendelig lighed over Niccols sterile universer og Philip K. Dicks fascination af det ægte versus det konstruerede i en menneskefjendsk fremtid.

Spike Jonze

Spike Jonze
Instruktøren bag Being John Malkovich, Adaptation og Where the Wild Things Are virker måske ikke som den oplagte kandidat til at lave en sci fi-thriller. Ved nærmere eftertanke har Spike Jonze altid formidlet fantastiske universer, mens han aldrig har været bange for at skifte genre fra det absurde over det eventyrlige til det romantiske. Med den Oscar-vindende Hende tog Jonze kunstig intelligens op til debat med et overbevisende resultat. Derfor giver vi ham et wild card som Blade Runner-instruktøren, ingen havde set komme.

Kathryn Bigelow

Kathryn Bigelow
Hollywoods stærkeste kvindelige instruktør har allerede bevist sit sci fi-værd med Strange Days, der lånte en del fra 'Blade Runner' og præsenterede en ligeledes helstøbt højteknologisk fremtidsvision. Bigelow har samtidig talent for at tilføje en kærkommen skrøbelighed til sine ellers maskuline karakterer, hvilket ville passe godt ind i et univers med grædende replikanter og hvide duer i slow motion. Sidst, men ikke mindst, kunne jobbet give anledning til et nyt samarbejde mellem Bigelow og eksmanden James Cameron, der allerede har gået i Ridley Scotts fodspor (Aliens) og som tilmed skrev 'Strange Days'.

Hvem mener du er den oplagte instruktør til opgaven? Skriv dit bud forneden i kommentarfeltet.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
LHL2500user/12233

Hvorfor skal der laves en to'er?
Den kan kun skuffe. Den originale film er i mine øjne verdens bedste scifi, og tæt på at være verdens bedste film uafhængig af genre.

At lave en to'er handler udelukkende om at malke videre på succesen fra den originale film.

Jeg er træt af remakes, sequels og prequels.
Kom nu med noget originalt.

Maggie Smith

Kathryn Bigelow

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.