Cookie- og Privatlivspolitik
'Blinkende lygter' er Danmarks bedste film

'Blinkende lygter' er Danmarks bedste film

I stemte! Anders Thomas Jensen sejrede!

Stem op!
14
Stem ned!
-4
(reset)

Afstemningen om Danmarks bedste film er slut, og vinderen er fundet. Ifølge de danske biografgængere er Anders Thomas Jensens Blinkende lygter (2000) filmhistoriens bedste danske film!

Resultatet faldt på plads efter en 10 uger lang afstemning, hvor 175 kandidater er blevet til én vinderfilm efter fem afstemningsrunder med 19.600 deltagere og 280.000 fordelte stemmer.

'Blinkende lygter' er en suveræn vinder med hele 40 % af finalens stemmer og udkonkurrerer dermed de to Thomas Vinterberg-film, Festen (1998) og Jagten (2012), Susanne Biers Den eneste ene (1999) samt Nikolaj Arcels periodedrama En kongelig affære (2012).

Chefredaktør Søren Søndergaard uddyber:
- I første omgang lyder 'Blinkende lygter' måske som en overraskende vinder, men ved nærmere eftertanke er det indlysende. Genremæssigt rammer den plet hos både krimi-, komedie- og dramapublikummet, og så holder filmen stadig. Det skyldes primært karakterer, der er mere komplekse, end man umiddelbart tror, og de blev tilmed spillet af flere skuespillere, som nu er internationale stjerner.

- Og så er der manuskriptet. I kølvandet på Pulp Fiction (1994) forsøgte talrige danske og udenlandske film at blande spændingsdramaer med en realistisk og humoristisk dialog - særligt blandt kriminelle. Med I Kina spiser de hunde (1999) lykkes Anders Thomas Jensen med dele af stilen, men det var først med 'Blinkende lygter', at han skabte en version, der balancerede perfekt mellem Tarantino og noget umiskendeligt dansk.

- Hermed genopfandt Anders Thomas Jensen den danske folkekomedie, og filmens betydning, for dansk film og de implicerede kræfter, kan næppe undervurderes.

Enig i brugernes dom? Skriv din mening i kommentarfeltet fornenden.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Stefan

Det var sjovt at deltage, så længe ens egne favoritter var med. Jeg havde håbet på at Det forsømte forår ville vinde eller i hvert fald Festen. Men tillykke til Anders Thomas Jensen.

sandra

Fantastisk! Det er da også klart en af Danmarks bedste film! Man kan altid grine til den film, det stopper aldrig :P

Eva

Sidder og griner over filmen som har vundet titlen.. Sikke en joke! Fair nok at de fleste herinde synes det er DKs bedste, det er jo heldigvis KUN herinde og filmen repræsenterer jo ikke Danmark på nogen måder..

Synes siden 2000 skiftet har det virkelig gået ned af bakken med de danske film.. Har dog kunnet lide film som "Dirch" og "Klassefesten", men ville slet ikke kalde dem DK's bedste..

Skulle jeg repræsentere DK med en god film, stod den hel klart på en Dirch Passer klassiker som alle kunne få sig et godt grin af..

Mortenuser/638505

Det er klassehumor - Alle replikker i hele filmen er totalgrineren og så kan man huske dem udenaf - hvilket bare gør det endnu sjovere.... :-)

jakobuser/342647

jeg har se blinkende lygter og film er ok

Simone

"...Derfor skal du stadig ikke lære mig hvordan man laver en sovs, LILLE ARNE'"

CINEMANDRUP

Havde denne film som favoritkandidaten. En humorfyldt bombe af dansk herlighed med fantastisk set up, historie, genialt casting og karakterer som vi alle nyder og elsker til den dag i dag.

Tror ikke én af os kan sige sig fri for ikke at gå og komme med citater fra denne film i en eller anden sammenhæng - og det holder stadig.

Et yndlingsscenarie kunne være at instruktøren lavede en opfølger med samme cast i den nærmeste fremtid.

Et stort tillykke til Blinkende Lygter

Anonymuser/0

Havde set det komme, men den bedste? Det vil være det samme som at sige, at Indiana Jones IV er et mesterværk, som alle fans elsker....

Det er sagt tidligere og det siges igen; afstemningen handlede ikke om Danmarks Bedste Film men om Danmarks Mest Populære Film, som de fleste drengerøve M/K'er kan huske at de har set....

Antaeus

Det ER Danmarks bedste film blandt Kino-brugerne. Folk har stemt på de bedste film i en usædvanlig fin afstemningsmetode i forhold til de normale standarder (virkelig fin afstemningsmetode Kino). Havde man bare haft en stemme så ville den ende med omkring 1 procent af stemmerne og resten ville være fordelt ud over 150 andre film. Det giver ikke meget mening.

Mest populære film er den som har solgt bedst.

Og fordi det ikke lige er en "fin" film hos "filmeliten" så er det nu engang den som er blevet valgt til den bedste film.
Festen eller en Von Trier film er for mig en langt dårligere film, selv om de indeholder nogle af de "finere" finesser inden for filmkunsten. Men man må anerkende, at bedste film kan vurderes på andre måder end vurderingen som foretages af filmeliten, der stemmer en Dreyer film fra 1928 ind som bedste film.

I princippet er der kun EN, der bestemmer hvad der er den bedste film og det er dig selv.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

yes tænkte også , amen hvad med Aarhus, vil da rigtig gerne se den film, give en anmeldelse have været en super fin oplevelse...ja verden er mere e

6 timer siden
Wayne

Godt at høre - og herligt at alle maskiner er ved at være i gang igen.

Jeg glædrer mig til at høre mere om det :-)

1 dag siden
Daniel Bentien

Hej Wayne

1 dag siden
Wayne

Trist at det som altid bare skal være et københavner anliggende med disse gratis forestillinger.

1 dag siden
Jimmy

Tina og Jeff?? Er det Boris og Ivans børn?? hahaha...
Held og lykke.. de kan alligevel ikke slå KRUMMERNE og KRUMMERNE 2..

3 dage siden