Liam Neeson = Box Office-kongen

Den 61-årige skuespiller leverer endnu et hit
Billede
(© StudioCanal)

Filmen Non-Stop er åbnet med 30 mio. dollars i USA, og hermed har Liam Neeson haft seks actionfilm på 1. pladsen indenfor de seneste fem år. Det er flere end Tom Cruise, Matt Damon og Will Smith tilsammen.

'Non-Stop' handler om en U.S. air marshal, der på en flyrute over Atlanten står overfor en seriemorder, og det faldt i biografgængernes smag. 65 % af publikum var over 25 år, og 51 % var, lidt overraskende, kvinder.

I mange år var Liam Neeson mest kendt for sine historiske roller i film som Schindler’s List, Rob Roy og Michael Collins, men i 1999 fik han pr. automatik et blockbuster-hit som Qui-Gon Jinn i The Phantom Menace.

Star Wars-filmen var dog langt fra noget solo-projekt, men ti år senere var der premiere på Taken, der indspillede 145 mio. dollars i USA, og på kort tid var nordireren blevet en vaskeægte action-stjerne.

Hævn-filmen gav ham status af en moderne Charles Bronson, og han har siden fortsat stilen med Unknown, The Grey, Taken 2 og nu 'Non-Stop'. Desuden har han haft kommerciel succes som Zeus og med sin stemmepræstation i den aktuelle LEGO-film.

Non-Stop, der har kostet 50 mio. dollars at producere, får dansk biografpremiere den 10. april.