Cookie- og Privatlivspolitik
'Gravity' endnu tættere på Oscar

'Gravity' endnu tættere på Oscar

Alfonso Cuarón vinder DGA

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

The Directors Guild Award er ikke halvt så sexet som mange af de andre prisuddelinger. Ikke desto mindre er den vigtig, da den betragtes som den bedste indikator for, hvem der napper titlen som Bedste instruktør ved prissæsonens store Oscar-finale den 2. marts.

I år faldt æren på Alfonso Cuarón, hvis arbejde med Gravity også sikrede ham en Golden Globe.

Cuarón er dermed fortsat storfavorit, når Oscar-statuetterne skal gives bort, men hvad betyder hans sejr for kategorien Bedste film?

Filmen, der vinder for Bedste instruktør, scorer nemlig ofte også prisen for Bedste film. Men som de fleste husker fra sidste år, hvor Argo vandt Bedste film og Ang Lee Bedste instruktør for Life of Pi, kan de to priser stadig gå til to forskellige film. Lees arbejde med 'Life of Pi' er endda meget sammenligneligt med Cuaróns.

Da de amerikanske producenter (PGA) for nylig kårede årets bedste film, måtte 'Gravity' dele prisen med 12 Years a Slave. Og siden PGA plejer at forudsige Bedste film Oscar-vinderen, er '12 Years a Slave' altså lige så godt et bud som 'Gravity'. Hvis ikke bedre. Steve McQueens slavedrama tog trods alt prisen for Bedste film ved Golden Globe-uddelingen.

Tør man tro på en delt Oscar i år?

Årets tredje store Oscar-kandidat er David O. Russells American Hustle, der høstede prisen for Bedste skuespil-ensemble, da Screen Actors Guild of America uddelte sine SAG-priser.

I næste uge skal den sidste forenings-pris, The Writers Guild Award, uddeles. Her er hverken '12 Years a Slave', der bygger på et forlag, eller 'Gravity' nomineret. 'American Hustle' kan altså hente de sidste kræfter her og muligvis påvirke Oscar-stemmerne, der sendes den 17. februar.

Alt kan ske!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Hvad man skal bide mærke i er dog at American Hustle kun var nummer tre ved PGA. Den har ikke for alvor fået gang i noget momentum, der kunne sikre den Oscar-sejren.

De to der kæmper om sejren er Gravity og 12 Years a Slave. Normalt siger man at med både PGA og DGA er sejren stort set i hus. Men det gælder nok ikke i år fordi at Gravity måtte dele prisen med den værste konkurrent.

Det betyder at vi har et helt lige opløb, hvor der for første gang i mange år vil være reel spænding, når navnet på vinderen for Bedste Film bliver læst op. Vi får dog et stærkt fingerpeg når BAFTA-priserne bliver uddelt. BAFTA ligger i år på et meget afgørende tidspunkt, lige der hvor afstemning til Oscar åbner. BAFTA kan derfor få større betydning i år, hvor løbet er så tæt.

Jeg tror at vinderen af BAFTA også vil blive vinderen af Oscar'en i marts.

Derimod er det sikkert at Alfonso Cuaron vinder for Bedste instruktør. Den sejr sikrede han sig ved at vinde DGA.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Sigurt

Hvornår kan man bestille billetter?

3 timer siden
Thomas

Han er en karakteristisk, alsidig og humoristisk skuespiller - måske Danmarks bedste.

22 timer siden
Manjauser/16022
Manjauser/16022

Mordet i Orientekspressen var skøn og underholdende. Jeg glæder mig til Døden på Nilen.

23 timer siden
Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

2 dage siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

4 dage siden