Ian McKellen som Sherlock Holmes

Som om Gandalf og Magneto ikke var nok
Billede
(© SF Film)

Ian McKellen er allerede gjort udødelig som Gandalf i Ringenes Herre-filmene og Magneto i X-Men-filmene, men snart portrætterer den britiske skuespiller endnu en ikonisk karakter, nemlig Sherlock Holmes i filmatiseringen af Mitch Cullins roman 'Slight Trick of The Mind'.

Bill Condon (Dreamgirls), der snart er aktuel med Wikileaks-filmen The Fifth Estate, skal instruere dramaet, der følger Holmes som 93-årig i 1940erne, hvor han lever tilbagetrukket i Sussex.

Fortvivlet over sin aldrende mentalitet, tager Holmes til Japan for at søge midler, der kan fremme hans hukommelse. Der møder han sønnen til en gammel bekendt, der forsvandt sporløst i starten af krigen. Mødet bliver starten på endnu en sag for mesterdetektiven.

Dr. Watson er for længst død i fortællingen, men Cullins roman springer frem og tilbage mellem 40erne og 00erne, hvor makkerparret stadig var aktivt. Der er derfor mulighed for, at filmen også inkluderer en yngre version af Holmes og en helt ny dr. Watson.

McKellen og Condon har tidligere samarbejdet på Gods and Monsters (1998), hvor McKellen spillede Frankenstein-instruktøren James Whale.

Optagelserne til 'Slight Trick of The Mind' starter til april, 2014.