Cookie- og Privatlivspolitik
Kronprins Frederik: The Movie

Kronprins Frederik: The Movie

Hans Kongelige Højheds unge år filmatiseres

Stem op!
5
Stem ned!
-7
(reset)

The Prince & Me handlede om en dansk prins, der tog en amerikansk pige til prinsesse. Filmen var (meget) løst baseret på den virkelige historie om Kronprins Frederiks rejse til Australien under OL i 2000 og hans senere ægteskab med Mary Elizabeth Donaldson.

Nu kommer den "rigtige" film om vores kommende konge, Frederik André Henrik Christian, der skildrer hans unge år. Christian Tafdrup, der skriver manus sammen Johs Lynge, fortæller til Politiken:

- Filmen er tænkt som et seriøst drama, der udspiller sig i en periode på cirka 12 år fra starten af 1990'erne til starten af 00'erne. Jeg kan ikke komme ind på, hvilke personer fra kronprinsens liv filmen ellers omhandler, eller hvilke begivenheder vi tager fat på, men det er klart, at afgørende begivenheder og centrale personer i hans liv skildres i filmen.

Tafdrup, der selv er skuespiller og har sat flere teaterstykker op, vil ikke lave en afslørende dokumentarisk beretning om Frederiks privatliv, men derimod skildre, hvordan kronprinsen som ung mand kommer overens med sin skæbne.

- Der bliver hverken tale om et glansbilledportræt eller en kulørt sladderfilm. Ambitionen er at skildre det råt og realistisk, ikke eventyrligt eller glamourøst, fortæller Christian Tafdrup.

Hvem der skal spille kronprinsen eller hans nærmeste familie, er endnu ikke besluttet. Et bud kunne være Mikkel Boe Følsgaard, der er ung og allerede har erfaring som royal i En kongelig affære.

'Frederiks unge år' har indtil videre modtaget 200.000 kr. i manuskriptstøtte fra Det Danske Filminstitut, og hvis filmen opnår produktionsstøtte, vil optagelserne begynde i 2014.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nichlas

Kan ikke se grunden til, at bringe en film op. De har allerede en dokumentar fra hans frømands-dage. Hvorfor ikke bare lave et rerun over fjernsynet?

Line FS

Virkelig? Mener de der? Nej, det lyder sgu da mærkeligt.....
Det jo sådan en film man kan lave over en person som ikke lever længere, eller hvis storhedstid for længst er sluttet...
Ej det virker bare virkelig dumt... og meget forkert... Hvordan kan man overhovede komme på den ide? Har Frederik selv fortalt historien? ..... ej synes det en dårlig ide...
Og jeg er ellers helt vild med kongehus-ting normalt, og konger og dronninger osv historier... men nej...

Christian

Nutidig Danmark er dog noget af det skrækkeligst kedelig at filmatisere..

Så lav dog en god, gedigen vikingefilm i stedet! Det er noget vi mangler i samlingerne!

Og hvis man dog forsøger at lave en Valhalla Rising 2, så stemmer jeg altså thumbs up for en film om vores kære Frederik til enhver tid, i stedet for endnu en forvirret og forfærdelig præstation som den!

Men en vikinge-film - det mangler vi altså! Og ellers så tag dog Christian IV - der var en del mere gang i ham, end i de fleste andre danske kongelige :)

Christian

Really?

Maria

Jeg har intet imod at se biografilm, eller hvad de nu hedder, men som nogen også har skrevet herinde, foretrækker jeg at man venter til vedkommende er tudsegammel eller død. Frederik er ikke i nogen af de to kategorier endnu. ;)

Og så vil jeg desuden kun overveje at se filmen, hvis den forholder sig kritisk til kongehuset, da jeg selv høre til den del af befolkningen der ikke ligefrem lovpriser vores kongehus og har svært ved at se meningen med at regenten stadigvæk figurere i vores grundlov. Men det er nok også fordi jeg er jurastuderende. ;)

Så nej, jeg kommer næsten 100 % til IKKE at se denne film, og nupper i stedet Spies og Glistrup senere på året, se *det* er en film det giver mening at se, uagtet om man kunne lide hovedrollerne eller ej. ;)

S. Rico

det bliver bevist, at månen er lavet af grøn ost, og at der er 3 torsdage i ugen... Som en anden bruger plejer at sige: så vil det være mere spændende at sidde og kigge på at maling tørrer!

Mads Frederik

de vil vise hans mere kontroversielle handlinger, så som han og broderens spirituskørsel vil blive vist på filmen?

Joachimuser/192842

Ej hvor lyder dette kedeligt!

Katja

Hvis ikke jeg gjorde et hurtigt kig i kalenderen, så havde jeg nok skudt på at denne nyhed var Kino.dk's aprilsnar anno 2013. O_o

Hvis mine skattekroner skal gå til SÅ ligegyldig, intetsigende og højst sandsynligt utilfredsstillende film (I og med at personen stadig lever og trods alt er svær at skildre, med mindre man finder de private hjemmefilm frem!) så vil jeg altså gerne have en rabat i min skat til næste år. For dét projekt bør der da være en form for valgfrihed om at støtte. :S

satisfythecrave

Øv altså.

Kommer aldrig til at forstå princippet i, at lave en film om levende personer. Og så bliver det her endda en film, om noget så personligt som hans usikkerhed omkring det at skulle være Konge engang.

Har ikke kunnet lide en eneste af Tafdrups kortfilm, og det her virker som et tamt forsøg på en dansk The King's Speech. Lidt latterligt når man sagtens kan finde MANGE flere spændende (og mere hensynsfulde) historier fra den danske Kongefamilie i tidens løb. Tag nu bare QMII's far, Kong Frederik 9. - sømandskongen, det ville da være marginalt mere spændene med en biografi om ham, end en film som denne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Søren

Ingen film over eller ved siden af, den var overdrevet flot filmet med en handling tro til bøgerne.

56 minutter siden
michael

2001 var klart et af de bedre film år men syntes at da Peter Jackson kom frem med Tolkiens Ringenes herre så falmede alt andet.

3 timer siden
Christian Sejr

Harry Potter and the Philosopher's Stone:valgte denne film for den evner både at give barnet sin fantasiverden og samtidig kan alle de voksne leve

9 timer siden
Anders

Der er seriøst mange fede film i mellem! Glæder mig specielt til Edmond da jeg læste bogen tilbage i skolen.

10 timer siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

Harry Potter and the Philosopher's Stone: har set den flere gange, den var nærmest så god som bogen, derfor modtager den min stemme:-)

11 timer siden

Aktive debatter