Cookie- og Privatlivspolitik
'Anonymous' får ikke dansk biografpremiere

'Anonymous' får ikke dansk biografpremiere

Ingen Shakespeare-film i denne omgang

Stem op!
1
Stem ned!
-7
(reset)

I filmen Anonymous stilles der spørgsmålstegn ved, om et af verdenslitteraturens største navne, William Shakespeare, overhovedet skrev skuespil som 'Romeo og Julie', 'Hamlet' og 'Macbeth'.

Spørgsmålet får vi ikke svar på i de danske biografer, for filmen, der ellers havde premiere den 26. januar 2012, er blevet pillet af plakaten af dens distributør Sony.

Det skyldes primært, at 'Anonymous' har underpræsteret på det udenlandske marked. Den 30 millioner dollars dyre film har i hjemlandet England kun indspillet 650.121 dollars siden premieren for to uger siden.

Netop plottet kan være svært at sælge, især til englænderne, hvor Shakespeare er et nationalklenodie.

At det samtidig er en tysker (Roland Emmerich), der står bag filmen - og som ydermere har den frækhed at sætte spørgsmålstegn ved Shakespeares autenticitet - har næppe gjort filmen lettere at sælge.Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Rhys Ifans som Edward de Vere i 'Anonymous'
9 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0

Jeg sætter min lid til jer. I har før hevet film hjem til DK, som ingen andre ville vise.

Nu er jeg ikke noget matematisk geni, men hvis Sony satser på bare at få NOGLE af deres penge hjem igen, er det nok en temmelig dum idé at tage den ud af distribution. Anonymous var en af de film, som jeg så meget frem til i 2012. Havde glædet mig til at se et bud på en film om legenden. Det er jo ikke første gang, at der har været historier om, at det ikke var manden selv der skrev historierne, men nu sætter jeg trods alt min lid til folks intelligens og det er vel de færreste som danner en mening om noget, blot på baggrund af en film. Historieforvanskning eller ej.

Det forbavser mig dog, at englænderne ikke har vist interesse. Ja, et nationalklenodie, men de har aldrig slået mig som et folkefærd, der så hurtigt afviser noget, blot på baggrund af følelser.

Man kan jo altid håbe på, at Sony ændrer mening. Da det kom frem, at Nightmare on Elmstreet alligevel ikke kom op i biograferne, rejste der sig en proteststorm som gjorde, at den alligevel blev vist (og nej, jeg sammenligner ikke de to film). Man kan jo håbe på, at det også sker i dette tilfælde.

Nielsuser/651846

Filmen er flot, har jeg hørt fra venner i Tyskland - men det er der så mange historiske film der er, og i modsætning til dem bygger Anonymous på vrøvl og fup og historieforfalskning. Den kan vi godt undvære.

Natashauser/647351

Har lige set den i USA og syntes det er for dårligt! Er alt for mange spændende, anderledes og fede film som vi ikke for til Danmark. For til gengæld de samme mainstream film hele tiden. Er helt seriøst for ringe. Der kunne i det mindste holdes en masse enkelte forestillinger til alle os loyale fans som også kan sætte pris på rigtige film.

Line FS

Øv øv! Den havde jeg sådan glædet mig til at se! Hvor super typisk!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Sigurt

Hvornår kan man bestille billetter?

3 timer siden
Thomas

Han er en karakteristisk, alsidig og humoristisk skuespiller - måske Danmarks bedste.

22 timer siden
Manjauser/16022
Manjauser/16022

Mordet i Orientekspressen var skøn og underholdende. Jeg glæder mig til Døden på Nilen.

1 dag siden
Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

2 dage siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

4 dage siden