Cookie- og Privatlivspolitik
20 minutter med Woody Allen

20 minutter med Woody Allen

Woody Allen taler om at elske mere end én kvinde ad gangen, om stjernestatus og om at være heldig med sine film

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Den 75-årige instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller Woody Allen er klar med sin 43. spillefilm 'Midnight in Paris', der er hans største hit i USA nogensinde. Vi mødte Woody i Cannes i foråret.

I ’Midnight in Paris’ forelsker Owen Wilson sig i to kvinder. Kan man elske to kvinder samtidig?
Ja, flere end to. Alle mulighederne er åbne. Romantik er en meget svær, smertefuld og hård ting. Du kan være lykkeligt gift med din kone. Og så møder du en anden kvinde, som du også elsker, samtidig med at du elsker din kone. Og så møder hun en mand, som hun også elsker. Men jeg synes, det er vigtigt at kontrollere sig selv, for ellers bliver livet for kompliceret. Et åbent ægteskab er ikke nogen løsning. Du kan ikke blive virkelig glad for den situation, med mindre du er virkelig heldig.

Du har senest filmet i London, Barcelona og Paris. Kommer du til at filme i andre europæiske byer?
Jeg har ingen ambition om at flyde rundt mellem byerne. Jeg vil gerne tilbage til Paris, men det afhænger af, om jeg kan få finansieret min film der. Vi har talt om at lave film i Tyskland og Sverige, og vi har fået tilbud fra Rio i Brasilien, men intet er sikkert endnu.

Du er en af verdens mest berømte mennesker for dine evner som manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør. Er du stolt?
Jeg ser slet ikke sådan på det. Jeg lever et ekstremt normalt middelklasseliv. Jeg lever ikke som en Boheme, hvor jeg står op om morgenen, går på cafe og mødes med intellektuelle folk. Jeg omgås bankfolk og kontoransatte, og når jeg står op om morgenen, er det for at aflevere børnene i skolen. Så tager jeg hjem og skriver, spiller på klarinet, sidder lidt på kondicyklen og ser baseball.

Så du er ikke venner med andre berømtheder i branchen?
Min kone tror, at jeg ikke har nogen venner. Jeg kommer aldrig til Hollywood-festerne, og jeg har aldrig boet i Los Angeles. Men hvis jeg møder Martin Scorsese eller Spike Lee på gaden, siger vi da hej til hinanden og taler sammen et par minutter.

Men du må da få reaktioner fra folk på gaden?
Ja, og folk er virkelig søde. Hvis de hader mine film, så siger de ikke noget. De taler kun til en, når de har noget rart at sige. De kommer ikke op til én og siger: "Jeg vil have mine penge tilbage"!

Nogle kritikere kalder 'Midnight in Paris' din bedste film i 20 år. Hvordan har du det med det?
Jeg er altid glad, når folk kan lide mine film. Det er et spørgsmål om rent held, og nogle gange kommer filmene ud bedre end andre gange. Folk i USA elskede 'Mig og Annie', og selvom jeg siden har lavet bedre film, havde Annie noget bestemt i sig, som jeg ikke lavede. Når jeg skriver et filmmanuskript, har jeg en forestilling om, hvordan det skal se ud, men det bliver sjældent sådan, når det kommer op på lærredet. 'The Purple Rose of Cairo' og 'Match Point' var undtagelserne, der blev præcist, som jeg forestillede mig dem.

Nogle siger, at du bliver Oscarnomineret for 'Midnight in Paris' næste år. Tror du det?
Det er ikke noget, jeg sigter efter. Nogle gange skubber distributørerne ens film frem for at vinde en Oscar. Enhver pris, du skal lave en kampagne for at vinde, kan ikke være en seriøs pris. Jeg synes, det er meget skørt, hvis en distributør afsætter penge til en Oscarkampagne.

Midnight in Paris har premiere den 11. august.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Jeg er også delt, men respekt for at han siger fra. Måske han også er lidt usikker efter kritikken af Krystalkraniets Kongerige.

1 dag siden
Thomas

Hej. Jeg er en kæmpe Terminator fan. Jeg er enig med mange i at de 2 første film er de bedste. Men syntes egentlig at de alle er gode.

1 dag siden
Wayne

Spielberg har været perfekt som formidler af Indy's eventyr - og ville helt sikkert kunne have gjort det igen.

2 dage siden
Jacob

Synes at de to seneste Jurassic World har været tynget af CGI dinoer, samt at det har været nærmest ufrivillig komisk med Indominus Rex og Indorapt

2 dage siden
Wayne

Beklager - jeg har vist taget den fra hukommelsen, og ikke tjekket IMDb :-). Og Leiter var vist en tastefejl.

3 dage siden

Aktive debatter