Cookie- og Privatlivspolitik
'Kongens store tale' censureret i USA

'Kongens store tale' censureret i USA

Nu er Oscar-succesen ikke længere forbudt for børn

Stem op!
2
Stem ned!
-3
(reset)
Da Kongens store tale havde premiere for en måneds tid siden, var der næppe nogen, der bemærkede, at netop den film var særlig hård i sit sprog.

Ikke desto mindre er den netop udkommet i USA i en censureret version. Årsagen: F-ordet.

Den oprindelige version har en R-censur i USA, hvilket betyder, at man skal være over 17 år for at se den, med mindre man har følge af en voksen.

Det er samme censur som film som Pulp Fiction, hvor der siges "fuck" hele 265 gange. Til sammenligning nævnes ordet blot 12 gange i 'Kongens store tale'.

Motion Picture Association of America (MPAA), der censurerer film i USA, har givet den nye, nedklippede version censuren PG-13, hvor børn under 13 år skal ledsages af en voksen. I denne version siges "fuck" kun én gang, mens "shit" nævnes 20 gange i begge versioner.

Vi synes, at det er lidt vel sippet at kalde 'Kongens store tale' for en film med mange bandeord, da brugen af F-ordet netop er en del af taleundervisningen i filmen.

Og at give den originale version samme censur som 'Pulp Fiction', Black Swan og Precious, er helt hen i vejret.

Hvad synes du? Er det en film, der har brug for to versioner?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Asli

Latterligt at tro at man kan ændre verden med censur og virkeligheds fjern fornægtelse. De unge bliver udsat for så mange påvirkninger, at det ikke hjælper formålet en fucking skid i den rigtige retning. Man kunne advare om beskidt sprog eller farlige scener i kampen for moralsk oprustning hvis man vil og lyster. Måske skulle de hellere se på deres våbenlov og samfundsindretning - jesus christ på lokum. amen

Daneuser/12887

Det er så dobbeltmoralsk af amerikanerne at gøre dette, men de er heller ikke altid lige lette at blive kloge på. Fuldstændigt latterligt efter min mening. Orderet bliver jo ikke brugt for at være vulgær, men har derimod en bestemt funktion i kongens talelektioner. De kommer ikke til at opleve hvor fantastisk denne film er........synd for dem.

Line FS

Oh my FREAKING God!! Get a life!
Jeg bliver så sindssyg af de amerikanere! Det er så langt ude! De bliver ved! og jeg bliver så træt af det... Tænk at censurere sig selv så meget? Det sgu sørgeligt...Det er som om de tror de kan gemme sig for alting, og prøve at give "børn" (og resten af befolkningen) en sort sæk ned over hoved, så de kun vil se og forstå hvad de vil have de ser og forstår..
Man kan glæde sig over det ikke er blevet så slemt her i Danmark endnu... men altså.. ah!

Timian Øromuser/859228

unødvendigt med at censurere filmen. Der er jo mange americaner som siger Fuck selv, så derfor kan ikke helt se problemet om man hører det i film eller i verkeligheden

Martin

Amerikanerne er nødt til at komme over den her fobi med, at ord er skadelige og farlige for folk. Det er jo for satan bare et ord med fire bogstaver i! Og hvem i USA har ikke hørt det 40.000 gange før?

mor

vi var en flok modne mennesker, som var til forpremiere på filmen. vi syntes for en gangs skyld en nyere film uden poppet sprog. Ganske rigtigt blev ordet fuck brugt, men som andre har kommenteret, var det led i en øvelse for den stakkels stammende mand.
Amerikanerne skulle tænke over, hvad de anvender i deres film af sprog-sex-sladder osv.
Jeg tror, denne censur skyldes misundelse over et flot produkt fra England. Lad os få flere film af denne genre, med både historiske islæt og menneskelig problemer.
så fik jeg luft!

Joshuauser/707546

Jeg er en Amerikaner og jeg vil bare gerne sige at mine landsmænd er noget af de mest mærkelige mennesker i verden. På den ene hånd kan man eger lige så mange dødbringende automatiske våbener man har lyst til og på den anden kan man ikke se fuck eller vise den naturlige nøgne menneskekrop i offentlighed. USA er et land funderet af vold af puritaner. Ikke ret meget har ændrede sig i mellem tid. USA har noget at den ringes afgang til prævention og seksuelle undervisning i den vestlige verden og har den allerhøjeste antal af unge mødre af noget andet udviklet land. Der er noget frygtelig galt her!

Anny

Det var bare en film, som en gammel kone som jeg (60 år) syntes var fantastisk. Jeg var til forpremiere, og var så glad, da den fik sine Oscars. Det kommer fuld kommen bag på mig, det med F-ordet.... Jeg syntes den var smuk, og forstår godt at kongen var nød til at bruge F-ordet, når han var så presset som han var.
Har selv været ramt af alvorlig sygdom, hvor jeg bag efter ikke kunne leve op, til min omgivelsers krav. Derfor kunne jeg også finde på at bruge ord.... som jeg bestemt ikke brugte i det offentlige rum.
Derfor syntes jeg, at filmen var så realistiskAnny, og JEG fældede en tåre, da rulletekstere kom.... og i den bio jeg så filmen, var jeg ikke den eneste, der var påvirket.
Gode hilsener
fra

Kätheuser/419458

Det er jo bare dem i en nøddeskal.

Jan Friberg

Hvor censuren har givet den "Tilladt for alle".
Og de har vist slet ikke overvejet sproget:
"Filmen har i perioder en anspændt stemning og indeholder flere scener med skænderier, gråd og følelsesmæssige reaktioner. Da disse scener er relativt kortvarige og spændingen hver gang forløses umiddelbart, vurderes det, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn."

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Olivia

Hej Kino.

Til min store nysgerrighed, vides det så på hvilket tidspunkt vinderen af best international film finder sted til showet?

4 timer siden
CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

1 dag siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

2 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

2 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

4 dage siden

Aktive debatter