Cookie- og Privatlivspolitik
Mick Øgendahl: "jeg skal æde Jaka bov i stride strømme!"

Mick Øgendahl: "jeg skal æde Jaka bov i stride strømme!"

Set-besøg på komedien ’Alle for én’

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)
Mick, Rasmus og Jonatan... det lyder næsten som en opdatering af ’Folk og røvere i Kardemomme by’, men der er faktisk tale om den komisk begavede rolleliste i Rasmus Heides (Blå mænd) nye spillefilm Alle for én.

Igen er løjerne skrevet af komikeren Mick Øgendahl, der sammen med Rasmus Bjerg og Jonatan Spang danner en trio af småkriminelle dog elskværdige eksistenser, der i filmen genforenes med barndomskammeraten Martin (Jon Lange fra 'Kollegiet'), der i stedet er blevet politimand.

Kino.dk fik i sidste uge lov at komme med til optagelserne for at opsnuse lidt stemning samt interviewe instruktøren, manuskriptforfatteren og hovedrolleindehaveren.

 

Nordisk Film 
Mick Øgendahl og Rasmus Heide


Hvor kom ideen fra?

Mick: Ideen kom efter jeg havde snakket med min gamle nabo, som er politimand. Han fortalte om sit arbejde, og jeg blev fascineret af den der (og nu skal jeg passe på, jeg ikke lyder højpandet) dualitet der opstår, når politiet nogle gange ender med at have et slags forhold til dem på den anden side af hegnet. Derfor kom filmen til at handle om politimanden Martin, der kontakter sine gamle småkriminelle venner og havner i en gråzone mellem rigtigt og forkert.

Er det en dansk kup-film?

Mick: Vi kan jo ikke lave en kup-film på de amerikanske præmisser, så det er en kup-film tilført naivitet, hvilket, jeg mener, er meget dansk. Man kan sige det bliver en fordansket udgave af en amerikansk heist-film, hvor man blander den amerikanske smoothness med den naivitet og den underspillethed som vi har i Danmark.

Er naivitet unikt i dansk humor?

Mick: Ja, det er den der ”de små banker de store"-mentalitet, som gør, at vi har en forkærlighed for at holde med the underdog fra starten af.

Skåner du din egen karakter, nu hvor du er manuskriptforfatter?

Mick: Nej, tværtimod. Jeg er jo kommet til at give mig selv nogle scener, hvor jeg skal æde jaka bov i stride strømme… Og der er også noget med en kuglepen og en numse…

Beskriv din karakter med tre ord.

Mick: Enfoldig, kværulant og elskværdig.

 

Nordisk Film
Rasmus Heide i gang med at instruere Jonatan Spang og Jon Lange


Er det her en vaskeægte kup-film?

Rasmus: Det er en kup-film på flere måder. Der sker altid noget, når man har ambition om at lave noget i den retning i Danmark, for så store kup har vi jo ikke. Så vi har spillet på flere planer. Man kan jo også kuppe kærester, man kan kuppe venner. Så det er mere en film om loyalitet og venskab, en slags fordansket version, men den skulle gerne indeholde samme spænding og komik som de amerikanske forbilleder.

Har du eksempler på amerikanske forbilleder?

Rasmus: Vi har taget inspirationen fra forskellige film, scener og ideer, som vi kan lide. Oceans Eleven har en fantastik visuel stil og dynamisk fortælleform, men den mangler den nærhed og varme, som man finder i Olsen Banden-filmene. Vi prøver så at kombinere det i en slags opdateret, moderne folkekomedie, som har både spænding og drama.

Kan filmen sammenlignes med ’Blå mænd’ og ’Julefrokosten’?

Rasmus: Julefrokosten var noget helt andet. Det var mit eget projekt, som skulle udforskes og som var meget mere gakket. ’Alle for én’ kommer til at ligge mere i forlængelse af Blå mænd, men vores ambition er at gøre komikken endnu strammere og tilføre mere spænding. Med ’Blå Mænd’ havde vi ikke en rød øre, men denne gang har vi forsøgt at hæve baren på alle parametre. Mick har virkelig brugt lang tid på at skrive, og vi har simpelthen endevendt alt. Og så har vi været heldig at få de fedeste og mest kompetente kreative kræfter med på projektet.

Beskriv filmen med tre ord.

Rasmus: Underholdende, fuld blæs på og et godt grin!

 

Nordisk Film 
Jon Lange (i blåt) sludrer med Rasmus Bjerg mellem optagelserne.


Hvordan er det at være en Mick Øgendahl-karakter?

Jon: Hvis jeg havde spillet andre af hans karakterer, ville det være sjovt at kunne sammenligne, men det har jeg desværre ikke. Man kan mærke, at Mick er en Mick Øgendahl-karakter. Han finder sig hjemme i dem alle sammen. Jeg synes, han skriver utroligt tilgængeligt for mig, karaktererne er nemme at sætte sig ind i, og min karakter er dejlig tredimensionel. Ellers kan komik blive lidt for nemt og slap stick-agtigt, men ham her har noget på spil og noget på hjerte.

Så du er den alvorlige karakter?

Jon: Altså, Mick, Jonatan og Rasmus kommer til at kravle rundt og være rigtig rigtig sjove, mens jeg bliver ham, man så ser alting ud af øjnene på. Så jo, jeg er nok den alvorlige.

Du spiller en politimand, men uden overskæg?

Jon: Haha, det er fordi de andre politimænd i filmen fik overskægget… Ej, for at være ærlig, så skal jeg spille en, der er et par år ældre, end jeg faktisk er, så jeg fik et fuldskæg. Jeg skal jo forestille at have en lille datter og en ekskone.

… Så ekskoner kræver fuldskæg?

Jon: Ja, det gør de, og døtre især!

Hvad er dansk humor?

Jon: Det er vores ironi og sarkasme. Det er jo altid det, folk fra andre lande ikke forstår. Det er også med i denne film, ikke at det er en særligt ironisk film, men karaktererne får lov til at provokere hinanden med masser af sarkasme.

Hvilken international komiker inspirerer dig lige nu?

Jon: Steve Martin.

… Lige nu?

Jon: Ja, jeg har først lige opdaget ham nu. Jeg kendte ham selvfølgelig godt, men ikke hans tidlige arbejde med stand up. Man kan se det meste på youtube. Han er frygtløs, han tør noget, som komikere i dag ikke tør.

Beskriv din karakter med tre ord.

Jon: Korrekt, tryghedssøgende og eventyrer.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sanne

Jeg elsker sådan nogle film her, så glæder mig rigtig meget til at se den! Elsker Mick Øgendahl og Jonatan Spang, det kan kun blive godt! Håber den kommer snart!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.