Cookie- og Privatlivspolitik
Interview: "Jeg kyssede Harry Potter 20 gange."

Interview: "Jeg kyssede Harry Potter 20 gange."

Kino.dk har talt med personerne bag Ginny Weasley og Luna Lovegood om Potter, berømmelse og Twilight.

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)
På en varm sommerdag i København møder kino.dk Bonnie Wright og Evanna Lynch, der er aktuelle som Ginny Weasley og Luna Lovegood i Harry Potter og Halvblodprinsen.

Trods deres unge alder på 18 og 17 år er de to teenagestjerner særdeles snaksagelige og svarer hellere end gerne på spørgsmål - bl.a. stillet af kino.dk’s brugere.

Det er første gang I besøger Danmark?

BW: Ja, vi har været på kanalrundfart, og byen er meget flot med masser af spændende arkitektur. Det er rart, at der ikke er nogen skyskrabere.

EL: Vejret er dejligt, og folk virker meget mere afslappede og tilbagelænede end i London.

I har vidt forskellige roller i Harry Potter-filmene. Genkender I jer selv i Ginny Weasley og Luna Lovegood?

BW:
Jeg har kendt min karakter så længe nu, at det kan være svært at adskille Bonnie fra Ginny, fordi man tager dele af sin egen personlighed med i rollen. Ginny er meget selvstændig, og det beundrer jeg i al fald ved karakteren.

EL: Jeg er - ligesom Luna - meget åben. Vi tror på ting, indtil det modsatte er bevist og dømmer ikke noget på forhånd. Luna er på den måde Hermoines modsætning. Hermoine skal læse det i en bog for at tro på det. Jeg tror på magi og engle – fuldstændigt. Men hvis man afviser ting, ser man dem ikke.

Hvor ville Sorterings-hatten placere jer?

BW: Haha, jeg håber og tror, det ville blive Gryffindor og ikke Slytherin!

EL: Jeg er ikke sikker. Jeg ville gerne sige Gryffindor, men jeg tror det ville blive Ravenclaw - ligesom Luna Lovegood.

I virker alle som en stor familie, når man ser en Harry Potter-film, men hvem snakker I mest med?

BW: Weasley-brødrene, måske fordi vi er en familie i filmene og så Emily Watson og Evanna. Men jeg kommer godt ud af det med alle og håber at holde kontakt med flere, når vi er færdige med filmene.

EL: Modsat en skole, hvor man skal være venner med dem fra klassen, er det meget nemmere at finde venner på en stor filmoptagelse, med så mange forskellige mennesker. Men jeg er mest sammen med Bonnie, Katie - der spiller Cho Chang - og så kommer der altid nye folk, man kan være venner med.

Du var kun 9 år, da du fik rollen som Ginny Weasley i den første Harry Potter-film. Hvor meget vidste du om Potter-universet dengang?

BW: Ingenting! Jeg begyndte at læse bogen under casting, og jeg blev straks forelsket i universet. Da jeg læste resten af bøgerne blev jeg overrasket men glad for at Ginny fik større og større betydning for handlingen.

Det her er et spørgsmål til Bonnie fra Amina på 14 år. Hvordan var det at kysse selveste Harry Potter?

BW: Ret underligt, nu hvor Daniel og jeg har kendt hinanden så længe. Men det gik meget nemmere end jeg troede. Inden var jeg nervøs, fordi det er et øjeblik som mange fans har ventet på, men jeg synes det fungerer godt i filmen. Scenen tog to dage at indspille, så jeg kyssede ham nok 20 gange i alt.

Og så vil Louise på 12 år gerne vide, hvordan I har tid til at følge skolen.


BW: Vi får 3-5 timers personlig undervisning hver dag på settet. Det kan være ret intenst, fordi man ikke kan gemme sig som i et klasseværelse. Men jeg har bestået de samme eksamener, som hvis jeg havde gået i en rigtig skole.

EL: Jeg forsøger, at komme forbi min skole hjemme i Irland af og til, for det er meget anderledes på settet. Det er hårdt, men de forsøger at undervise os så godt som de kan.

Før du fik rollen som Luna, skrev du et brev til J.K. Rowling - og hun svarede?

EL: Ja! Jeg skrev til hende hvor meget bøgerne betød for mig og fortalte hvor gerne jeg ville spille Luna i filmene. Og så fik jeg et håndskrevet brev fra hende tilbage! Hun var rigtig sød og opmuntrende. Hun skrev endda, at hun måske kunne hjælpe mig med en statistrolle i filmene. Jeg svarede, at så kunne jeg jo ikke spille Luna…

Hvad er det bedste og det værste ved at være med i Harry Potter-filmene?

BW: Alle oplevelserne, man får ved at være med, er det bedste. Det værste - eller mest mærkelige - er, at fænomenet er så stort. Det er surrealistisk at blive genkendt. Jeg bliver heldigvis ikke genkendt så meget, at det er et problem, men jeg kan også godt lide at snakke med Harry Potter-fans.

EL: Det bedste er, at kunne sige man er med i Harry Potter, og så de venner jeg har fået på hele settet. Det værste er, at man ikke kan være Harry Potter-fan på samme måde som tidligere. Man er nødt til at have et andet liv ved siden at arbejdet. Jeg plejede at diskutere Harry Potter på nettet, og det gør jeg ikke mere, for nu er der kommentarer om mig selv. Jeg elskede også at ligge i kø til biografbilletter og lave mine egne Harry Potter t-shirts. Men det er jo ikke nogen stor pris at betale for at være med i filmene.

Så må man finde noget nyt at være fan af. Hvad synes I om Twilight-serien?

BW: Jeg har læst den første bog, og synes de gjorde et godt stykke arbejde med filmen. Men Harry Potter er bedre.

EL: Det er gode bøger, men jeg synes ikke de er lige så fantastiske som Harry Potter. Faktisk synes jeg slet ikke, de er lige så gode, og en overgang var jeg sådan lidt anti-Twilight. Alle sagde, det var afløseren for Harry Potter, men det er jeg slet ikke enig i.


Jeg forsøgte også at læse Twilight i håb om en afløser for Harry Potter, men måtte give op efter 40 sider...

EL: Du brød dig ikke om Twilight? Det er jeg glad for at høre! Det er som om bøgerne er skrevet af en teenagepige. Det er selvfølgelig også en del af charmen, men man kan ikke sige, de er fantastiske. Så du filmen?

Ja. Jeg forstår godt, at den er populær hos målgruppen, men jeg elsker den ikke ligefrem.

EL: Haha. Det bliver også trættende, at Bella hele tiden snakker om, hvor smuk Edward er. Get over it!

Sidste spørgsmål er fra Mikkel på 15 år. Hvilken Harry Potter-bog og film er jeres favorit.

BW: Min yndlingsbog er den sidste i serien, fordi alting kobles sammen. Min yndlingsfilm er den nye, fordi jeg personligt har lært så meget af at være med. Og så er den visuelt den flotteste. Fotografen har virkelig gjort et fantastisk stykke arbejde, og musikken er den bedste i serien. Det er en velbalanceret film, der giver tid til de forskellige karakterer. Og så er filmen et flot farvel til Hogwarts, som ikke rigtig er med i de sidste to film.

EL: Min yndlingsbog er den femte bog og den sidste. I den femte bog lærer Harry meget om sig selv, fordi alle forventer så meget af ham. I den sjette bog er han mere selvstændig og ligeglad med, hvad andre mener, og det lærte han i bog 5. Og den sidste bog elsker jeg, fordi alle får deres store øjeblik. Min yndlingsfilm er den nyeste. Den er ikke så meget drevet af plottet, som alle fans alligevel kender i forvejen, men handler mere om karaktererne.

Interviewet er slut. Herefter skal Bonnie Wright og Evanna Lynch i Tivoli før aftenens galla i Imperial, hvor de skal se Harry Potter og Halvblodsprinsen endnu en gang - hvis de altså bliver siddende i salen.

EL: Jeg har allerede set den nye film tre gange, og hvis jeg ser den for mange gange, bliver jeg bare træt af den. Så jeg sniger mig måske ud igen, når filmen starter.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rikke

I småtøser som er så vilde med 'lækre, perfekte Edward'.. Det er sgu i orden at i elsker en bog, gennemsyret af jeres forhåbninger om at få den perfekte, mystiske kæreste, som hele skolen misunder eller bare ikke forstår fordi de ikke forstår hans person og hans mysterier.. Men tag jeg lige sammen engang.. hver EVIG ENESTE GANG nogen siger deres mening om Twilight, og den ikke lige falder i god jord hos jer, går i fuldstændig amok og forklarer hvorfor folk ikke har ret, og finder alle mulige grunde til at de tager fejl.. Det er helt i orden at du elsker Twilight.. men er det så ikke i orden at vi andre bare ser det som en film der giver tøserne det de vil have.. En lækker fyr, hvis skønhed og charme ikke kan beskrives nok!!

Amalie

Helt ærligt, man kan ikke bedømme hele Twilight sagaen på kun at læse den første bog eller de første 40 sider (hvor der faktisk ikke rigtig er sket noget endnu), det er på en måde "bare" en optakt til hele Bellas og Edwards fælles historie der først bliver uddybet rigtigt i New Moon, Eclipse og Breaking Dawn.. Spørgsmålene er klart formuleret forkert.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Anders

Ja, ja... Alle de mange mennesker der er på en moderne filmproduktion skal jo have noget at leve af.

5 timer siden
Stine Teglgaard

Det ved vi ikke endnu. Men tro mig, vi gør et stort nummer ud af det, når man kan :-)

MVH Stine
kino.dk

15 timer siden
Wayne

at jeg endnu ikke har set Blow Out, den må jeg se at finde et sted.

19 timer siden
Sigurt

Hvornår kan man bestille billetter?

1 dag siden
Thomas

Han er en karakteristisk, alsidig og humoristisk skuespiller - måske Danmarks bedste.

2 dage siden