Cookie- og Privatlivspolitik
15 ting du (måske) ikke vidste om 'Mænd der hader kvinder'

15 ting du (måske) ikke vidste om 'Mænd der hader kvinder'

Kino.dk sætter fokus på den aktuelle 'Mænd der hader kvinder'.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Her er 15 faktuelle oplysninger om Stieg Larsson, Millennium-trilogien og Lisbeth Salander:

 1. Forfatteren Stieg Larsson døde af et hjertestop i 2004, kun to måneder før Mænd der hader kvinder blev udgivet i hjemlandet Sverige.

 1. Larsson blev aldrig gift, men levede sammen med partneren Eva Gabrielsson i 30 år. Efter Larssons død opstod stridigheder om arven, da svensk lov giver arven til familien, hvis man ikke er gift. Der kæmpes derfor stadig om rettighederne til den fjerde næsten færdige bog i Millennium-serien.

 1. Ligesom Mikael Blomkvist var Larsson selv redaktør på et venstre-orienteret magasin. Magasinet hed Expo, og mærkesagen var kampen imod racisme og højre-ekstremister.

 1. Som stor science fiction-entusiast sad Larsson som formand for Den Skandinaviske Science Fiction Forening.

 1. Det var en kombination af hobby-hygge og ”pensions forsikring”, der fik Larsson til at skrive bøgerne ved siden af sit daglige arbejde på Expo. Han kontaktede først et forlag efter at have færdiggjort de to første bøger.

 1. Over 10 millioner eksemplarer af trilogien er blevet solgt på verdensplan, og i USA har ’Mænd der hader kvinder’ ligget på New York Times bestseller liste i over et halvt år.

 1. Billedmaterialet af Lisbeth Salander blev tilbageholdt i lang tid, da distributørerne regnede med, at hun var den karakter, folk var mest spændte på at se.

 1. Det første manuskript instruktøren Niels Arden Oplev læste var skrevet af to svenskere. Oplev var dog ikke tilfreds, så han hyrede de danske Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg til opgaven.

 1. Syv danskere har været med til at lave filmen. Foruden instruktøren er også klipperen, komponisten, fotografen, production designeren og de to manuskriptforfattere alle danske.

 1. I alt ti bøger i Millennium-serien var planlagt, men desværre kom Larssons tragiske dødsfald i vejen.

 1. Forsalget til filmen gik i gang over tre uger før premieren – dette sker normalt kun til film som James Bond.

 1. Jan Guillou (svensk forfatter) har udtalt sig meget negativt om Stieg Larssons bøger. Han har bl.a. sagt, at populariteten alene skyldes Larssons tidlige død, samt at Salander er en urealistisk karakter på linje med Pippi Langstrømpe.

 1. Pippi Langstrømpe var faktisk inspirationen til Salander. Larsson har nemlig selv udtalt, at han ville undersøge, hvorvidt en voksen Pippi ville blive betragtet som en sociopat i nutidens samfund.

 1. Hollywood er allerede i gang med at forhandle de amerikanske filmversioner af Larssons bøger.

 1. Noomi Rapace der spiller Salander vandt i 2008 både en Bodil og en Robert for sin præstation i den danske film Daisy Diamond.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Susanneuser/254967

Har lige set Daisy Diamond. Har en spændende handling, men det er det rene porno.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars

Jeg har glædet mig til denne film utroligt længe. Især efter at have set serien Entourage for 3.

1 dag siden
Kim
Kim

Det er der råd for

2 dage siden
Kim
Kim

Amerikanere er ikke så meget for film på et fremmed sprog. Så de laver ofte amrikaniseret udgaver af bl.a danske gode film.

2 dage siden
Antaeus

Det er kun Star Wars jeg med sikkerhed skal se, jeg er ikke umiddelbart faldet for nogle af de andre efter de korte præsentationer herover.

3 dage siden
VIPER

Skodsborg Kurhotel my *ss!

Du snakker jo udenom "gamle mand"!
-Vil skide min vrede et stk. -Betyder ikke jeg ikke har ret!

3 dage siden

Aktive debatter