Se traileren til den store Oscar-konkurrent til Thomas Vinterbergs 'Druk'

Filmen ’Quo vadis, Aida?’ er en af Vinterbergs egne favoritter
Angel Films (Quo vadis, Aida?)
(© Angel Films (Quo vadis, Aida?))

(Kan du ikke se traileren herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Bosniens bud på en Oscar-vinder i kategorien Bedste internationale film er krigsdramaet Quo vadis, Aida? Nu kan du se den intense trailer øverst i artiklen - og det ser bestemt ud til, at der venter en knugende spændende film.

'Quo vadis, Aida?' foregår i Bosnien i 1995, hvor Aida er en oversætter for FN i den lille by Srebrenica. Da den serbiske hær overtager byen, er Aida og hendes familie blandt tusinder af borgere, som søger ly i FN-lejren.

LÆS OGSÅ: Her er alle Oscar-nomineringer 2021

Som en insider til forhandlingerne mellem FN og Den Serbiske hærchef, får Aida adgang til afgørende information, som hun er nødt til at reagere på. Men hvad er horisonten for hendes familie og folk - redning eller død?

Dramaet er instrueret af Jasmila Zbanic, og var desuden nomineret til to BAFTA-priser i kategorierne Bedste ikke-engelsksprogede film og Bedste instruktør, hvor netop Thomas Vinterbergs danske Oscar-håb Druk vandt prisen i førstnævnte kategori.

'Quo vadis, Aida?' ligner da også en stærk konkurrent til 'Druk' med bl.a. flotte nomineringer i bagagen. Selv Vinterberg har nævnt den som en af sine egne favoritter i Oscar-feltet i et interview med Soundvenue.

'Quo vadis, Aida?' har biografpremiere den 2. september.