Hvorfor skal du se Oscar-sensationen Parasite i den nye sort/hvid udgave?

Monokrom fornyelse af et mesterværk
Billede
(© Camera Film)

Enkelte film er så imponerende, så stærkt iscenesatte og så højt elskede, at de kan genlanceres i sort/hvid som en gave til publikum.

Mad Max: Fury Road blev til 'Fury Road: Black & Chrome', og Logan blev til 'Logan Noir' - nu er turen kommet til årets sensationelle Oscar-vinder, Parasite.

"Som at se en helt anden film" 
Bong Joon Hos mesterværk er nemlig lige nu aktuel i biograferne i en forvandlet udgave.

Handlingen er den samme, men fotografen Hong Kyung-pyo og Joon Ho har ikke bare fjernet farverne fra den originale udgave. Istedet har de behandlet hver en frame påny ud fra en monokrom æstetik.

Se en forsmag i traileren foroven.

Ifølge Joon Ho selv fremhæver billedsiden i den monokrome version filmens tematikker endnu tydeligere - især skellet mellem rig og fattig. Flere udenlandske anmeldere mener samtidig, at oplevelsen er "som at se en helt anden film".

Klassiker-status
Så hvorfor genudgive en allerede succesfuld film - bare uden farve?

Instruktøren har selv udtalt, at han blev tiltrukket af ideen, fordi han håbede, at "filmen dermed ville kunne blive en klassiker".

Den koreanske instruktør har tidligere fortalt The Hollywood Reporter om sin kærlighed til de sort/hvide film. Han voksede op foran den slags klassikere på tv-skærmen, fordi hans bakterieforskrækkede mor holdt ham væk fra biograferne. 

"Instruktører som Akira Kurosawa og Alfred Hitchcock havde både en sort/hvid- og farve-periode. Vores generation har slet ikke chancen for at se begge dele med nye film, men takket være den digitale teknologi kan det nu lade sig gøre", udtaler Joon Ho.  


Parasite - Sort/Hvid er aktuel i biografen

Logan NoirLogan Noir

Fury Road: Black & Chrome

Fury Road: Black & Chrome