Cookie- og Privatlivspolitik

Parasite - sort/hvid

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er et sort komediedrama. Den har en humoristisk, men også tiltagende ildevarslende og dramatisk stemning. Der er en række voldelige og blodige scener, hvor mennesker bliver overfaldet, taget til fange, skubbet ned af trapper og stukket ned med kniv. Nogle bliver hårdt sårede, andre dør. Selvom det brutale indhold er indlagt i en grotesk ramme, er volden blodig og udpenslet i flere scener. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
11.06.2020
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Parasite - B&W Version
|

Den sydkoreanske film 'Parasite' handler om en fattig familie af småsvindlere, der bor i ubeskriveligt slum i Sydkorea - og vises nu i en sort/hvid version.

Bong Joon Ho havde faktisk sin sort-hvide version klar allerede inden den ’rigtige’ version af filmen havde verdenspremiere i Cannes (hvor den som bekendt endte med at løbe med Guldpalmerne), og instruktøren lover, at der venter en helt anden oplevelse i sort-hvid. 

I filmen er familiens to store børn begge lige så handlekraftige som forældrene, så da drengen får mulighed for at undervise en rigmands-datter i en godtroende familie, begynder en større overtagelse, hvor hele hans familie snart snyder sig ind som medarbejdere.

'Parasite' er en original, kulsort og til tider dybt forstyrrende komedie om klasseskel. Midt i komikken bliver det dog til tider meget mørkt og langt fra morsomt, men handlingen er så kuleskør, at man er underholdt ud over det sædvanlige.

Mesterinstruktøren Joon-ho Bong, som tidligere har stået bag 'The Host', 'Mother' og Snowpiercer, har med denne titel opnået karrierens hidtil højdepunkt.

'Parasite' modtog fire Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste instruktør, og den blev hædret med Guldpalmen på Cannes Filmfestival 2019. (Copyright: kino.dk)

Filmen vises med engelske undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
4.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anika

En af de mest tankevækkende film, jeg nogensinde har set ..... "Et vandtæt legetøjstelt og et kælderhus, der blev oversvømmet" Vil du se en film, der får din mave i knob, ængstelig i mange scener? Ønsker du at se en film, der får dig til at konflikt med, hvem du har rod i? Uanset dine svar, se Parasit. Parasit tikker roligt med, indtil det blomstrer i ørerne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.