Eksklusivt: Producer afviser ikke Toy Story 5

Interview med instruktøren og producerne bag 'Toy Story 4'
Billede
(© Disney)

Toy Story 4 fik i weekenden premiere i USA og flere andre steder i verden, og her sikrede den sig sin største åbning for en animationsfilm nogensinde på verdensplan med 244 millioner dollars, og slog dermed De Utrolige 2s åbning fra sidste år.

Den første Toy Story fik premiere for 24 år siden, og siden har Pixar taget sig deres tid til at udvikle fortsættelserne, der har således været hele 9 år mellem Toy Story 3 og det nye kapitel i serien.

Oprindeligt skulle 'Toy Story 3' da også have været den sidste film i franchisen, der endte Woodys historie med drengen Andy/Anders. Men en god idé førte til 'Toy Story 4'.

Det oplagte spørgsmål er derfor; kommer der en 'Toy Story 5' eller er franchisen slut nu?

Kino.dk spurgte Toy Story-producerne Mark Nielsen og Jonas Rivera samt instruktør Josh Cooley, da vi mødte dem i London.

- Vi ved ikke, hvad fremtiden bringer. Vores fokus har været på at få afsluttet Woodys historie på en ægte måde, som har følelsens af et afrundet kapitel. Så hvis dette var det sidste kapitel i denne franchise, så ville vi være tilfredse.

- Men ja, vi troede også, at det var slut efter 'Toy Story 2', og så igen efter 'Toy Story 3'. Så du kan aldrig sige aldrig, konstaterer en grinende Mark Nielsen, der startede som produktionspraktikant på den allerførste 'Toy Story'.

Instruktør Cooley er dog mere klar i sit svar:

- Jeg ville sige nej. Nej. Hos Pixar har vi en lang række af originale film på vej, og de tager noget tid at lave. Det er virkelig spændende, der kommer nogle film, som ikke minder om noget, du nogensinde har set før.

Nogle af de film som Cooley referer til er animationsfilmene Fremad og Soul, som begge står til at få premiere i 2020.

Toy Story 4 får dansk biografpremiere den 29. august - og op til premieren udkommer et større interview om den nye film.