Cookie- og Privatlivspolitik

Første trailer: Før frosten byder på Jesper Christensens måske bedste rolle

Michael Noers danske western

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

Den første trailer til Michael Noers Før frosten er netop ankommet.

Filmen får premiere til januar, men Jesper Christensen har allerede høstet stor hæder for sin mageløse præstation som bonden Jens, der i det 19. århundredes fattige Danmark må træffe sit livs sværeste valg.

Høsten fejler, frosten er på vej, og Jens og hans lille familie står over for at sulte, hvis ikke han udnytter det faktum, at hans datter, Signe, er en smuk ung kvinde.

Flere bedrestående mænd i lokalsamfundet vil kunne hjælpe dem på vej, hvis hun indgår det rette ægteskab… men er det for Signes eget bedste? Og vil Jens lade udsigten til velstand ændre på sine egne moralske principper?

Filmen behandler tematikker som magt, grådighed, religion, social arv og kærlighed, og kan sagtens kaldes et dansk periodedrama i samme kaliber som Pelle Erobreren. Med de store vidders imponerende og truende indflydelse på karaktererne er ’Før frosten’ også en slags dansk western fra barskere tider.

Både Christensen og Noer har vundet priser i udlandet for filmen, der tilmed havde sin verdenspremiere på den prestigefyldte Toronto International Film Festival.

Udover Christensen ses Clara Rosager, Ghita Nørby, Elliott Grosset Hove og Magnus Krepper i store roller.

Før frosten får dansk premiere den 10. januar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter