Cookie- og Privatlivspolitik

Pelle Erobreren (1987)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| | |
Pelle Erobreren
|
Versioner: se alle
2D, DoaS, Særvisning m. samtale med Bille August
|

’Pelle Erobreren’ var dansk spillefilms første Guldpalme-vinder og Oscar-vinder nummer to (‘Babettes gæstebud’ vandt året forinden).

Bille Augusts bearbejdning af Martin Andersen Nexøs centrale romanhovedværk om drengen Pelle og hans skrantende Lassefar, der tændt af håbet om velstand og værdighed emigrerer fra Sverige til Bornholm, er stilistisk velturneret og velspillet.

Filmen giver et råt indblik i landalmuens liv og længsler anno 1900. Herregården og dens omkringliggende marker er en barsk miniudgave af klassesamfundet – fyldt med trængsler og uforløste drømme. I tilgift formår Bille August som få andre instruktører at inddrage naturen som et følsomhedsbarometer for sine personer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (49 votes)
4.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Pelle Erobreren Kan sagtens gå hen og blive en af Bille august bedste film.
En rigtig god handling og godt skuespil for dem allesammen i film. Virkelig flot at den vandt en Oscar.

Nikolaj

Det er nok en af de film jeg har spekuleret mest over efter jeg havde set den.

Tempoet er selvfølgelig langsomt, men det gør ikke det store for dengang var der heller i bilras, folk der dovner den og ser tv eller spiller xbox/Play station hele dagen.

Nej for dengang arbejdede man for føden hele dagen lang, og den her film symboliserer meget af det den daglige dag stod til, og alt det man ikke gør i dag.

Da jeg så den første gang så jeg den med en kammerat, og han synes den var dødkedelig, men han er også vandt til, at se film med bilrace, og kvinder med store bryster, og film med fart i.

Jeg synes virkelig, at man skal se den her film fordi den har så meget i sig.

Du kan lære af den, og du kan også tænke meget mere over den hverdag vi lever i idag.

Storartet film, og storartet skuespiller præstationer, især Max Von Sydow,han spiller fremragende, Pelle Hvenegaard, som jeg ikke bryder mig om idag, men dengang spillede han virkelig godt.

alexander

oscar og de gyldne palmer.. behøves jeg at sige mere?

S. Rico

Realistisk og meget rørende beretning. Desværre er det gået ned af bakke for Bille lige siden.

Wayne

Kan se at Kino arbejder hurtigt, tak for det.

Det er meget få film forundt, både at vinde De Gyldne Palmer, og en Oscar - men det fuldt fortjent. En far fortæller sin søn om det forjættede land, Danmark hvor man får pålæg på brødet og rosiner i flæskestegen. Virkeligheden er dog en helt anden, da de får arbejde på en gård og nærmest bliver holdt som slaver. Rørende, og brutal beretning af Martin Andersen Nexø.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.