Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Pelle Erobreren (1987)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
| |
Pelle Erobreren
|

Filmen 'Pelle Erobreren' er baseret på starten af Martin Andersen Nexøs romanserie af samme navn.

Pelle (Pelle Hvenegaard) og hans far (Max von Sydow) kommer som fattige emigranter fra Sverige til Danmark i slutningen af 1800-tallet, hvor de skal arbejde på en gård.

Filmen modtog både Guldpalmen i Cannes og en Oscar for Bedste Udenlandske film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
4.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En smuk handling, der dog trækker dig ned i en gryde , og så kender man resten af historien.
Men 3 stjerner er også ganske flot, og jeg takker for lille Pelle, Axel strøbye og til sidst manuskript.

Simon

Et sandt mesterværk.. Den er både rørende, og brutal på sin egen måde. Behøves jeg sige mere?
Filmen er lang, men er på ingen måde langtrukkende. Tempoet i filmen er selvfølgelig langsomt, og det klær virkelig filmen meget. Vi er jo tilbage til slutningen i det 19' århunderede.
Historien er fantastisk. Lasse-far og Pelle skal til Danmark. Lasse-far ved godt det hele ikke vil gå, så han fortæller lidt om de dejlige ting i Danmark. Rosiner i flæskestegen, pålæg på brødet, og ikke mindst: Den dejlig billige brændevin. De kommer så til gården, og de bliver behandlet som slavere. Igen prøver Lasse-far at forklare de dejlige ting, som de ikke har oplevet endnu. Kaffe på sengen søndag morgen.
Filmen er gennemført på stort set alle punkter. Max von Sydow gør det fantastisk som Lasse-far. Fortjent at han blev nomineret til en Oscar. Pelle Hvenegaard er også rigtig god. Han er gået hen og blevet en værre en, men skuespillet dengang fejlede intet.
Fantastisk film.

Nikolaj

Det er nok en af de film jeg har spekuleret mest over efter jeg havde set den.

Tempoet er selvfølgelig langsomt, men det gør ikke det store for dengang var der heller i bilras, folk der dovner den og ser tv eller spiller xbox/Play station hele dagen.

Nej for dengang arbejdede man for føden hele dagen lang, og den her film symboliserer meget af det den daglige dag stod til, og alt det man ikke gør i dag.

Da jeg så den første gang så jeg den med en kammerat, og han synes den var dødkedelig, men han er også vandt til, at se film med bilrace, og kvinder med store bryster, og film med fart i.

Jeg synes virkelig, at man skal se den her film fordi den har så meget i sig.

Du kan lære af den, og du kan også tænke meget mere over den hverdag vi lever i idag.

Storartet film, og storartet skuespiller præstationer, især Max Von Sydow,han spiller fremragende, Pelle Hvenegaard, som jeg ikke bryder mig om idag, men dengang spillede han virkelig godt.

alexander

oscar og de gyldne palmer.. behøves jeg at sige mere?

S. Rico

Realistisk og meget rørende beretning. Desværre er det gået ned af bakke for Bille lige siden.

Wayne

Kan se at Kino arbejder hurtigt, tak for det.

Det er meget få film forundt, både at vinde De Gyldne Palmer, og en Oscar - men det fuldt fortjent. En far fortæller sin søn om det forjættede land, Danmark hvor man får pålæg på brødet og rosiner i flæskestegen. Virkeligheden er dog en helt anden, da de får arbejde på en gård og nærmest bliver holdt som slaver. Rørende, og brutal beretning af Martin Andersen Nexø.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.