Cookie- og Privatlivspolitik

5 fede ting ved Blade Runner 2-traileren

Nyt fra science fiction-efterfølgeren

Stem op!
24
Stem ned!
0
(reset)

I går udkom den første lange trailer til Blade Runner 2049, og det tegner godt for Denis Villeneuves efterfølger.

Det er ellers en tung arv, den canadiske filmskaber skal løfte, for den første Blade Runner er anset af mange som værende et mesterværk inden for science fiction-genren.

Fem ting i traileren gør os dog mere trygge ved, at han kan løfte opgaven.

Nr. 1: En fryd for øjet. Stilen er lige så betagende, som man kunne håbe på, og i forhold til den første teaser, er der meget mere af det futuristiske Los Angeles, som gjorde etteren til et æstetisk mesterværk. Fotografen Roger Deakins har virkelig formået at genskabe Jordan Cronenweths kameraarbejde, men givet sit eget særpræg på stilen. Bare se de smukt lyssatte klip fra ørkenen i midten af traileren.

Nr. 2: Replikant-produktion. Selvom Dr. Eldon Tyrell i etteren forklarer nogle af principperne i produktionen af de syntetiske mennesker, der kaldes replikanter, har vi aldrig været nede i selve skabelsen. I traileren ser vi et glimt af Jared Leto med vildt creepy øjne, der er ved at "føde" en ny replikant. Hvis man kan huske måden, hvorpå Uruk-hai’erne bliver til i Eventyret om Ringen, er vi faktisk ikke langt derfra, og at få et indblik i et så centralt punkt i 'Blade Runner', bliver spændende.

Blade Runner 2049/Warner Bros.

Nr. 3: Metropolis. Det er ingen hemmelighed, at 'Blade Runner' har hentet visuel inspiration fra science fiction-klassikeren Metropolis, men i efterfølgeren er der også et plotmæssigt overlap. Robin Wrights autoritative karakter fortæller i traileren, at verdens befolkning er delt i to, og de, der udfordrer denne opdeling, vil udløse en krig. Metropolis ser også en opdeling mellem arbejderne og overklassen, og da denne ubalance udfordres, er hele storbyen ved at lide undergang.

Nr. 4: Action. 'Blade Runner' har da enkelte action-scener, men fascinationen (og størstedelen af spilletiden) ligger i det film noir-inspirerede plot og den flot skildrede fremtidsverden. Traileren giver signaler om, at efterfølgeren vil indsætte lidt mere action med bl.a. eksplosioner, trukne pistoler og Dave Bautistas grumme muskelmand. Samtidig skal Ryan Gosling og Harrison Ford flygte fra nogle skumle typer, og det kunne betyde intense scener i den færdige film.

Blade Runner 2049/Warner Bros.

Nr. 5: Afslutningen. En trailer, der stiller flere spørgsmål, end den giver svar, er altid at foretrække. Sådan er det heldigvis også her, og hvad der er specielt ved Ryan Goslings blade runner, K, bliver interessant at få svaret på. Denis Villenueve er dygtig til at sammenflette overraskende plotudviklinger, og den evne kan man kun håbe, at han har taget med til Blade Runner-universet. Så længe det ikke blot handler om, hvorvidt K er replikant eller ej (for det ville være for tæt på originalens problemstilling), er vi glade.

Blade Runner 2049 får premiere den 5. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Jeg håber bare ikke, at den bliver for action-præget. Traileren viser lidt af det, som vi fans af den originale Blade Runner vil kunne genkende, stemningen, lydsiden og det visuelle føles som det samme, bare i en mere moderne verden. Trailerne viser også bare mere action end, hvad jeg vil havde troet. Det er sådan set også fint nok, den skal jo helst gerne også fange morderne seeres opmærksomhed. Mit håb er dog stadig, at filmen vil have en film-noir stil, så den gerne må tage sig god tid om, at opklare hvad der ligner et nyt mysterie, og så kan action-delen komme delvist undervejs. Det vil være synd, hvis Blade Runner skal gå hen og blive en action-film, hvilket den originale film aldrig var tiltænkt som, plottet, karakterne og hele universet omkring det, er det vigtigste for mig, og så kan action-delen komme bagefter.

Jonas

Har ikke set den originale Blade Runner, men får virkelig lyst til at se denne her. Er generelt en sucker for god sci-fi, og denne trailer mindede mig om den nye Ghost in the Shell, som jeg så sidste måned. Har helt klart også lyst til at se den originale Blade Runner, men har været afskrækket pga. de mange forskellige versioner, der cirkulerer, og hvilken en af dem, der er den bedste.

David

Ghost in the Shell var flot, men var slet ikke historie og stemningsmæssigt på højde med den originale magafilm fra 1995.
Du skal i hvert fald 100% se den originale film først.

TorbenWood

Jeg har personligt aldrig været stor fan af den første Blade Runner film, og nyheden om at en fortsættelse ville udkomme i år, var ikke noget som tiltrak min opmærksomhed.

Men efter at have set de to trailers til Blade Runner 2049, må jeg erkende at det ser meget lovende og spændende ud. At det desuden er den dygtige filmmager Denis Villeneuve som styrer løjerne, gør det bestemt ekstra interessant. Nogle af hans forrige film som Arrival, Sicario og min personlige favorit Prisoners er vildt gode filmoplevelser.

Min skeptiske holdning fra begyndelsen, er nu drejet over til at jeg rent faktisk glæder mig til at se filmen.

Niclas Dalby

Blade Runner 2049 er uden tvivl den film, jeg ser mest frem til i år (Ja, også over Star Wars), hvilket ikke mindst er på grund af Denis og Ryan Gosling. Jeg glæder mig virkelig til den! Det bliver også spændende at se hvad Johann kan gøre med soundtracket, da det originale soundtrack er legendarisk.

Jacob

Man må sige at Harrison Ford får genopfrisket sine gamle roller, og det bliver fedt at vende tilbage til den dystopiske verden Ridley Scott i sin tid skabte.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.