Cookie- og Privatlivspolitik

Zarafa

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
12.12.2012
| |
1 time 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Zarafa
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I animationsfilmen 'Zarafa' fortæller en gammel mand børnene i hans afrikanske landsby historien om venskabet mellem den 10-årige dreng, Maki, og girafungen Zarafa. Men skæbnen vil, at ørkenprinsen Hassan har fået ordre om at levere Zarafa til den franske Kong Charles X som en gave fra den egyptiske pasha.

Maki slår følgeskab med Hassan på turen fra Sudan til Paris i håbet om at kunne stoppe ørkenprinsen og bringe Zarafa tilbage til sit fædreland. På deres rejse møder de blandt andre en hjælpsom ballonskipper, et par usædvanlige køer og piraten Bouboulina.

'Zarafa' er baseret på en sand historie om den første giraf i Frankrig nogensinde. Zarafa blev i 1826 sejlet til Marseille med et skib, der havde hul i dækket, så den lange hals og hovedet kunne stikke ud.

Zarafa var, ligesom i filmen, en gave til Kong Charles X fra en egyptisk fyrste, og efter at have overvintret i Marseille vandrede giraffen 885 km til Paris til stor fryd for de tilstrømmende franskmænd.

Filmen blev udtaget til årets Berlin Film Festival og Annecy International Animated Film Festival.

'Zarafa' vises med dansk tale.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.6
4

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... byder på en både spændende og medrivende historie om værdien af venskab, og de to instruktører formår på næsten magisk vis at flette sødme, charme og humor sammen med en mildest talt barsk historisk fortælling om slavehandel, krig og bedrag, uden at 'Zarafa' af den grund bliver uegnet for mindre børn. Den er ganske enkelt fortalt så nænsomt og oprigtigt, at alle kan være med." (Louise Kidde Sauntved)

  • Politiken

    "Der er ikke tale om nogen dybt original film, hverken hvad angår stil eller fortælling, men det kan måske godt gøre den nok så populær blandt den lavstammede del af publikum." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Zarafa er en udmærket og meget sød tegnefilm, der kan være udmærket at se sammen med mindre børn. Det giver altid noget til en film, når den er baseret på autentiske hændelser og det er egentlig en god detalje ved Zarafa filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.