Cookie- og Privatlivspolitik

Zambezia

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
20.12.2012
| |
1 time 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Zambezia
|

Animationsfilmen 'Zambezia' handler om fuglebyen Zambezia, der ligger ved det store Victoria-vandfald i Afrika og er et sandt paradis for fugle fra nær og fjern. Her er fred, ro og ren idyl.

Den unge falk, Kai, drømmer om at blive en del af Zambezias forsvarspatrulje, Tordenfuglene. Men at være en Tordenfugl er ikke nemt, og Kai bliver sat på prøve af deres leder, den skrappe ørn Ajax.

Leguanen Budzo brygger i mellemtiden på skumle planer om at ødelægge Zambezia. Sammen med sin nye ven, Zoe, må den unge falk nu bevise sit værd som et medlem af Tordenfuglene og genoprette fred i fugleparadiset.

'Legenden om Vogterne: Uglerne fra Ga’Hoole' og 'Rio' er to animationsfilm, der sidste år, bød på mytologisk fugle-action. Fugle har været et populært omdrejningspunkt for animationsfilm den seneste tid, og 'Zambezia' er den næste i rækken og samtidig Sydafrikas første animationsfilm i 3D.

Wayne Thornley er indfødt sydafrikaner og debuterer som instruktør, og filmens manuskript har han også selv været med til at udarbejde.

Filmen vises i 2D med dansk tale.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (73 votes)
3.9
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Historien fungerer fint i den mere alvorlige del, ikke mindst i kampen mod Budzo, der er en formidabel skurk: Kæmpestor, ædende ond og en effektiv kontrast til de små fugle med de skrøbelige ben, men store hjerter. Desværre [er] det ikke er verdens mest originale historie... den er mildest talt set før, også i bedre inkarnationer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... den er [ikke] decideret dårlig, der er bare ikke noget, der gør den god. Karaktererne savner personlighed, de er faktisk lidt kedelige... der [er] hverken humor, kant eller originalitet nok i fortællingen til at løfte den over mængden." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... en gennemsympatisk sag, der dog aldrig løfter sig over skabelonerne rent fortællemæssigt. Animationen er som sådan ganske flot, men har også et lidt koldt, digitalt præg." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en fornøjelig og forudsigelig historie... Men den er heller ikke mere end det. [...] Animationen ... er heller ikke helt så rig og nuanceret, som man kunne ønske." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... et solidt svendestykke med et okay miks af fare og morskab... nu venter vi bare på noget originalt." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Hvis man skal levere varen til andet end de mindste, så skal både animation og historie være bedre.

Lineuser/493973

Vi hyggede os alle med denne film - Rio er bedre men ungerne var godt underholdt .

karzenjo

inde og se den med min datter på 8 år og det var en skøn og sjov film. Den skal vi nok købe når den kommer ud, kan sagtens ses mange gange..

Bittersweet

Var én af de første til at se filmen. Rigtig sjov, sød og flot tegnet tegne film, der kan mere end man bør tro. Jeg syntes dog der var lidt for meget ramasjang over animationen, men diverse steder undervejs er helstøbende at se på, og det gør i helhed at Zambezia ike kan være andet end en 4 stjerners god familiategnefilm!

ltmadsen

Den minder lidt om fuglekrign i kanøffelskoven meget sød film hvor det handler om sammenhold teamwork osv :-) bilturen værd

TTK

Jeg syndtes faktisk at Zambezia var bifturen værd. Ikke det helt store Disney projekt, bare en gedigen underholdene tegnefilm, uden det helt store! Dog er filmen tegnet til ret lange længder, vilket godt kan medføre nogle ikke særligt livlige hovedperson. Alligevel underholdene, som bestemt er et biografkig værd, hvis man vandre rundt i byen med de små, uden noget at lave!

filmskaldasesibiografen- willydonnyssendanskemail@hotmail.dkuser/1043147

var ind og se den den 22. Rigtig god film, og faktisk også lidt bedre end andre film om fugle. Zambezia hade mange rigti gode sange lidt meget humor og var rigtig hyggelig og osgså rigt godt lavet med pæn animation der skabet nogle flotte, seje, påne og søde figur!

EmilDinedsenuser/1040524

jeg kunne rigtigt godt lide den her film, så den i efftermidags med min mor og lil søs og vi kunne alle lidde filmen. ikke den bedste tegnefilm, men egentligt meget god.
»Zambezia« er en ganske sød og meget farvestrålende fortælling om at finde sit sande jeg. Filmen er dog lavet på et relativt lille budget, og det skinner desværre igennem i animationen, der fremstår underligt flad trods imponerende flyveture over kløfter og vandfald i det smukke afrikanske landskab.»Zambezia« ikke alene foregår i Afrika, den er også lavet i Sydafrika, og det er altid interessant i sig selv, når andre lande tager kampen op mod Hollywoods dominans på animationsområdet.

Rasmususer/729883

Lad please være med at skrive hvad I *tror* om filmen, når ikke I har set den. Så kan man jo ikke regne med brugerbedømmelse (stjerner) herinde.

På forhånd tak og godt nytår :)

KYLLE

den ser da okay ud men den kan vente til den er billig på dvd

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.