Cookie- og Privatlivspolitik

Zack Snyder's Justice League

18.03.2021
| |
4 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Zack Snyder's Justice League
|

Filmen 'Zack Snyder's Justice League' er en forlænget udgave af spillefilmen Justice League baseret på instruktøren Zack Snyders oprindelige vision.

Superheltene Batman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman og Cyborg slår sig sammen for at besejre nye trusler mod menneskeheden og forsøge at bringe Superman til live.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Bedre end den originale film

Asgeruser/70414

At Warner og DC ikke kan få deres DCEU til at virker skyldes deres mangel på vision. Den har ZS.

S. Rico

Jeg er en af de få, der var ganske godt underholdt af biografversionen. Og jeg har endda set den oprindelige udgave to gange. Så jeg troede, at jeg havde rimelig godt styr på plottet. Men med Zack Snyder's version får man bogstavelig talt en helt anden film - og derfor også en helt ny oplevelse.

Det må være første gang i verdenshistorien, at en af hovedpersonerne (Superman) først dukker op efter 2½ time. Det er ret vildt. Jeg går ikke ud fra, at det er nogen spoiler, at Superman er med, eftersom han står som nummer 2 på rollelisten. Hele optakten til at få Superman på banen igen er måske lige lovlig langtrukken, men herudover synes jeg faktisk ikke, at filmen virker unødig lang. Og det må vel siges at være ret stor ros til en film på små 4 timer.

Ellers kan filmen bedst beskrives som - STORLADEN!

Den får på alle tangenter, og er man den mindste smule fan af Zack Snyder's særlige stil, så er det klart et must-see.

Jeg synes stadig, at Wonder Woman og Aquaman er de to bedste DCEU film indtil videre. Men der er ingen tvivl om, at Snyder's version er bedre end den oprindelige. Det samme galdt i øvrigt også for Batman v Superman, hvor den over 3 timer lange Ultimate Edition var langt bedre fortalt end den noget rodede biografversion.

Historien giver meget mere mening. Man får mere indsigt i bl.a. Victor Stone's og Barry Allen's baggrund. Actionscenerne er federe, og skurkegalleriet er langt bedre - nu hvor Steppenwolf ikke står alene.

Jeg savnede faktisk kun to ting:

- Scenen hvor Aquaman sidder på Wonder Woman's sandhedslasso og kommer til at røbe personlige ting er taget ud. Den syntes jeg ellers var super sjov.

- Jeg ville have foretrukket, at hele lærredet var fyldt ud - i stedet for det smalle 4/3-format. Jeg kan ikke lige se, hvad det skulle bidrage med.

Jeg er ikke super velbevandret i de bagvedliggende comic books (faktisk slet ikke). Så der er garanteret en masse fan-service, som jeg gik glip af. Det var muligvis også grunden til, at jeg ikke helt forstod epilogen, og at der var en snert af anti-klimaks til sidst.

Derfor kan jeg heller ikke snige den helt op på 5 stjerner, så den må nøjes med 4½ stjerner.

Wayne

For mig må de gerne bare kalde filmen Justice League, og så skrotte Whedon's plukkede udgave.

WB/Snyder kan aldrig ændre på at de havde alt for travlt med at samle et hold af superhelte - i kølvandet på MCU/Disneys store succes.

Man skulle have haft mod til at skabe tilblivelses historier for alle heltene, inden den store kulmination.
Man skulle også have været mere tro mod den oprindelige grundstamme i JL., hvor Cyborg ikke var en del af ligningen (han stammer fra Teen Titans) - og hvor Green Lantern og Martian Manhunter hører med. Desuden er der et væld af andre medlemmer, som ville have givet mening at tage med (Green Arrow er bare en af dem).
Man skulle have bygget historien op gennem flere film - så vi var endt med at kende skukene; Steppenwolf, DeSaad and Darkseid meget bedre.
Når det er sagt, og hvis man ser på Snyders næsten 4 time r lange film (hos IMDb står der 4 timer og to minutter - hos HBO er det 3 timer og 52 minutter - hvor er de sidste 10 minutter?) - så er der klart tale om en forbedring.

Jeg synes godt om at der graves dybere, og at vi får en større flig af Cyborg's historie (selvom han som sagt ikke skulle have være med) - og at der i det hele taget bruges mere tid på historien, noget der ellers ikke er alt for almindeligt i superheltefilm. Og så er jeg fan af Snyders visionelle univers - jeg synes det er fedt at han går "all-in" på bas og violiner, og storhed (vores helte sammenlignes med fortidens antikke guder).

Epilogerne er tydeligt Snyders farvel til universet - og hans måde at skabe tråde til fremtidige handlinger - selvom det hele igen virker lidt forceret, i forhold til MCU's store kulmination. Måske håber han faktisk på at dette kunne være hans billet til at fortsætte serien (og måske bider WB på?)

Batmans drøm, som på mange måder fører tilbage til BvS, vælger jeg at se positivt på - selvom den sagtens kunne være undværet. Og vi får i drys Green Lantern (i en fortidig skikkelse) samt Maritian Manhunter (i en helt ligegyldig birolle) - vel nærmest som en slags fanservice.

Det er ikke så rodet som første forestilling, men det er langt fra perfekt. Snyders billeder er dog i høj klasse.

Jeg slutter på 8/10

Rasmus

Ingen overraskelske over, at den skulle være bedre end 2017 versionen. Det var heller ikke specielt meget der skulle til for at overgå den. Snyder’s version har langt bedre styr på, hvad den vil med sin historie og sine hovedpersoner, og den får masser af nødvendig tid (3 timer og 52 minutter) til at etablerer dem ordentligt nok, så deres rolle i historien kan få en betydning.
Jeg kunne godt have undværet Snyder’s selvhøjtidelighed, hvad angår hans beslutning for at filmen skulle være i 4:3, uden at det bidrager med en skid til historien (serien WandaVision havde i det mindste en kløgtig grund til at have afsnit i dette format). Og store dele af Epilogue var unødvendigt langtrukkende - primært sidste sekvens før rulleteksterne. Men bortset fra disse ting var den aldeles underholdende. Et fint eksempel på, at filmstudier overordnet set skal lade deres instruktører kunnr fortælle den historie, de vil, for uanset hvad bliver den historir bedre, end den ændret version som studiet istedet ønsker.

Hvis du skal se Justice League, så vælg (under alle omstændigheder) denne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.