Cookie- og Privatlivspolitik

Yi Yi (2000)

11.11.1969
| |
2 timer 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Yi yi
|
Versioner: se alle
Særvisning m. vin, Særvisning
|

’Yi Yi’ er et slægtsdrama struktureret omkring et år i familien Jians liv med punktnedslag i de mest epokegørende begivenheder: bryllup, fødsel og begravelse. Samtlige familiemedlemmer synes at være i dyb eksistentiel krise – lige fra den otte-årige Yang Yang, der ikke kan forstå, at han ikke kan se verden med andres øjne, til hovedpersonen NJ, der nærmest udtaler sig på vegne af samtlige personer, når han siger: ”Vi har alle brug for at tænke”. Familien er samlet, fordi bedstemoren har været ude for en ulykke og nu ligger i koma. Yang udnytter metaforisk det smertefulde tidslige vakuum til at sætte livets store spørgsmål på dagsordenen. ’Yi Yi’ præsenterer en sjælden livsklogskab og kontemplativ ro og er et unikt studie i, hvordan en film kan vare tre timer uden at føles et sekund for lang.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
3
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Advarsel. Hvis du synes, at Boyhood var kedelig, fordi der næsten ikke skete noget, så er Yi Yi nok ikke noget for dig. Med sine over 2 timer og 50 minutter er den endnu længere end Boyhood, og der sker endnu mindre. Så er det sagt!

Filmen lægger ud med et bryllup, hvor vi introduceres til hovedkarakterene: forretningsmanden NJ, hans to børn (Tin Ting og Yang Yang), hans ekskone (Min Min), hendes bror A-Di (som er ham der bliver gift i starten), samt familiens bedstemor. Da bedstemoderen kort efter brylluppet får en hjerneblødning og kommer i koma, begynder det at gå skidt for hele familien.

Man følger de enkelte hovedkarakterer i små hverdags situationer på jobbet, i skolen og i det private. Der er hverken humor eller store armbevægelser, men det er på en eller anden måde meget dragende at være vidne til. Vi er som fluer på væggen, der bare kigger med.

Dette forstærkes af, at der i høj grad anvendes en tilbagetrukket og fastmonteret kameraposition, så man ser det hele lidt på afstand, objektivt beskuende. I en del af scenerne er det yderligere forstærket ved, at der er filmet ind gennem et vindue - og gerne vinduer, der delvist reflekterer verden udenfor som et spejl.

Det giver en super god dramaturgisk effekt og får en til at sætte familiens liv (og vores eget) i relief i forhold til den store verden udenfor.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.