Cookie- og Privatlivspolitik

X-Men: Days of Future Past

Tilladt for børn over 11 år
Filmen foregår i en delvist urealistisk verden, hvor mennesker og mutanter bekriger hinanden. Den indeholder en række voldsomme scener, hvor mennesker og mutanter overfaldes eller slås ihjel. Der dvæles dog ikke ved blodige billeder, men stemningen er flere steder dyster og truende. Da filmen foregår i et delvist sciece fiction-univers, og da de voldsomme billeder ikke er udpenslede, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
22.05.2014
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
X-Men: Days of Future Past
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

I 'X-Men: Days of Future Past' kæmper mutanter en daglig kamp for overlevelse i en nær fremtid. Mutanterne fra X-Men er splittet, og de har kun ét valg tilbage: At sende en person tilbage i tiden for at forhindre en begivenhed, der nu truer både mennesker og mutanters eksistens.

Den eneste, der kan overleve en tidsrejse, er den næsten usårlige Wolverine, men mødet med de yngre X-Men - og især deres fjender - er ingen let opgave for den ellers kampvante superhelt.

Bryan Singer vender tilbage til det filmiske univers, han var med til at skabe i 2000 med ’X-Men’, og inkorporerer plottrådene fra sine egne film samt Matthew Vaughns ’X-Men: First Class’ (2011). Det betyder bl.a., at både James McAvoy og Patrick Stewart spiller Professor Xavier, og at Michael Fassbender spiller en yngre udgave af Ian McKellens ikoniske skurk, Magneto.

Hugh Jackman er blandt de tilbagevendende fra de gamle film, mens bl.a. Jennifer Lawrence repræsenterer First Class-medlemmerne. Filmen er baseret på en af de mest skelsættende historier fra Marvels superheltetegneserie, skabt i 1981 af forfatteren Chris Claremont og tegneren John Byrne, og vil efter Bryan Singers udsagn blive efterfulgt i 2016 af ’X-Men: Apocalypse’. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (815 votes)
4.9
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Bryan Singer formår at fortælle den hidtil mest snørklede og komplicerede superhelte-historie med både overblik, humor og elegance." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Man har nok svært ved at hænge på, hvis man her støder på universet for første gang, men seriens millioner af fans kloden over kan glæde sig over endnu en omgang ganske begavet og flot buldrende underholdning i milliardklassen. Husk popcorn!" (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Bryan Singer løfter tegneserie-blockbusteren til et nyt niveau med den seneste, forrygende filmatisering af 'X-Men'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... målt på underholdningskraft - action, krydsklippet kapløb med tiden, styrkeprøver mellem stålsatte viljer og ommøblering af Washingtons byplan - rager 'Days of Future Past' op over de vellykkede forgængere." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Fed film Fantastisk x-men film

Søsuser/807738

Fed film

Batgirl.

Spoiler Alert.

Den her er lavet ud fra Tegneserien af samme navn og der er også lavet en tegnefilms udgave af den i serien X-Men fra 90,erne. Det her er nok det mørkeste kapitel i Trilogien og kunne være cool hvis de lavet en ren spillefilm som kun om handlet The Future selvom det nok ville blive en temmelig dyr affære.

Sentinelerne har fået noget af en opgradering da de er linket sammen og kan tilpasse sig sin modstander, At de også kan lave deres hænder om til knive. En sentinel jeg så godt ville se på det store lærred var den sentinel som kan lave andre sentinels.

Det fungere faktisk også rigtig fint selv om Bishop er skiftet ud med Wolverine og at det er selve hans sind der bliver sendt tilbage i tiden.

Som med Terminator for man virkelig et billede af at verden er gået under og menneskeheden er fortabt. Disse to film er som to dråber vand med så mange ligheder men man elsker at se dem lige meget hvad, fordi de er så godt skruet sammen med møtrikker og svejse grej med nogle massive jern plader.

Rasmususer/728763

Rimelig fed film! Elsker ideen om at rejse i tiden, super fed oplevelse :)

HeleneColor

En ond fremtid er over os, og for at forandre det, må Logan vende tilbage 1973 for at få Charles & Eric til at arbejde sammen..kan det lykkes?
- Ja svaret får du jo i filmen, og det er den værd! X-Men er endnu engang tilbage og endnu stærkere og bedre! Underholdning, under denne 2 timers herlige mutant film, og det er i top klasse! Den er hverken kedelig eller langtrukken - man sidder og undrer sig: "Hvad kan vi gøre for at vores fremtid er save?" Tiden vil vise sig, men indtil da, så synes jeg at du bør se Days of Future Past, inden den nye X-Men rammer biograferne, her til næste år - fordi det er en must see mutant film...

Nikolaj

Den her film er helt igennem fantastisk.

Var meget spændt på forhånd hvordan de ville kunne bygge videre på historien, men den måde de formår at gøre historien fra fremtiden til fortiden på er fuldstændig fantastisk.

Må indrømme jeg er blevet en fan, og nogle af de her film er næsten bedre Nolans Batman triologi.

Glæder mig til næste års x-men, som formenlig kommer til at fortsætte med handlingen i fortiden.

Antaeus

Jeg er helt vild med de forrige X-men film, men historien, måden den fortælles på og det samlede indtryk griber mig slet ikke på samme måde som de andre X-men film. Den her er for mig en til to klasser under de andre. Ikke den er dårlig, jeg var underholdt men de andre er langt stærkere i plottet og er bedre fortalt.

Monique

Jeg syntes bestemt det er en af de bedste i film serien, da man for af se meget historie om hvordan professor exavir og magneto begyndte på deres kamp mod hinanden og hvor mystic lå i forhold til dem.
men den uddyber også en del følelser, samtidig med der er action og at der virkelig sker noget.

Per

X-Men 5 har til strækkelig med bluckbuster-animations-action præsenteret med bulder, brag og bravour til at sikre seriens gode navn og rygte, men der er blevet skruet lidt ned for destruktionsæstetikken, ligesom Hugh Jackman ikke går lige så meget rundt med sammenbidt dyrisk vildskab og klørene fremme som i tidligere X-Men- og Wolverine-film. Til gengæld scorer filmen på den slags humor og charme, man har set i tidsrejsefilm som ”Tilbage til fremtiden” og på menneskeligt drama med ulykkelig kærlighed og superhelte in spe, der skal lære sig selv og sine særlige egenskaber at kende – en superhelteudgave af en coming of age-film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.