Cookie- og Privatlivspolitik

X-Men: Days of Future Past

Tilladt for børn over 11 år
Filmen foregår i en delvist urealistisk verden, hvor mennesker og mutanter bekriger hinanden. Den indeholder en række voldsomme scener, hvor mennesker og mutanter overfaldes eller slås ihjel. Der dvæles dog ikke ved blodige billeder, men stemningen er flere steder dyster og truende. Da filmen foregår i et delvist sciece fiction-univers, og da de voldsomme billeder ikke er udpenslede, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
22.05.2014
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
X-Men: Days of Future Past
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

I 'X-Men: Days of Future Past' kæmper mutanter en daglig kamp for overlevelse i en nær fremtid. Mutanterne fra X-Men er splittet, og de har kun ét valg tilbage: At sende en person tilbage i tiden for at forhindre en begivenhed, der nu truer både mennesker og mutanters eksistens.

Den eneste, der kan overleve en tidsrejse, er den næsten usårlige Wolverine, men mødet med de yngre X-Men - og især deres fjender - er ingen let opgave for den ellers kampvante superhelt.

Bryan Singer vender tilbage til det filmiske univers, han var med til at skabe i 2000 med ’X-Men’, og inkorporerer plottrådene fra sine egne film samt Matthew Vaughns ’X-Men: First Class’ (2011). Det betyder bl.a., at både James McAvoy og Patrick Stewart spiller Professor Xavier, og at Michael Fassbender spiller en yngre udgave af Ian McKellens ikoniske skurk, Magneto.

Hugh Jackman er blandt de tilbagevendende fra de gamle film, mens bl.a. Jennifer Lawrence repræsenterer First Class-medlemmerne. Filmen er baseret på en af de mest skelsættende historier fra Marvels superheltetegneserie, skabt i 1981 af forfatteren Chris Claremont og tegneren John Byrne, og vil efter Bryan Singers udsagn blive efterfulgt i 2016 af ’X-Men: Apocalypse’. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (807 votes)
4.9
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Bryan Singer formår at fortælle den hidtil mest snørklede og komplicerede superhelte-historie med både overblik, humor og elegance." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Man har nok svært ved at hænge på, hvis man her støder på universet for første gang, men seriens millioner af fans kloden over kan glæde sig over endnu en omgang ganske begavet og flot buldrende underholdning i milliardklassen. Husk popcorn!" (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Bryan Singer løfter tegneserie-blockbusteren til et nyt niveau med den seneste, forrygende filmatisering af 'X-Men'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... målt på underholdningskraft - action, krydsklippet kapløb med tiden, styrkeprøver mellem stålsatte viljer og ommøblering af Washingtons byplan - rager 'Days of Future Past' op over de vellykkede forgængere." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Som forventet var Days of Future Past en virkelig god film, underholdende, flot og virkelig godt skruet sammen.

Historien er god, men ligner virkelig meget Terminator 2. Da jeg elsker den film meget højt, så gør det ikke rigtig så meget, især da filmen er så flot udført. Bryan Singer rammer bare plet hver gang han laver X-Men.

Glæder mig som en besat til X-Men: Apocalypse!

Rasmususer/728763

Rimelig fed film! Elsker ideen om at rejse i tiden, super fed oplevelse :)

HeleneColor

En ond fremtid er over os, og for at forandre det, må Logan vende tilbage 1973 for at få Charles & Eric til at arbejde sammen..kan det lykkes?
- Ja svaret får du jo i filmen, og det er den værd! X-Men er endnu engang tilbage og endnu stærkere og bedre! Underholdning, under denne 2 timers herlige mutant film, og det er i top klasse! Den er hverken kedelig eller langtrukken - man sidder og undrer sig: "Hvad kan vi gøre for at vores fremtid er save?" Tiden vil vise sig, men indtil da, så synes jeg at du bør se Days of Future Past, inden den nye X-Men rammer biograferne, her til næste år - fordi det er en must see mutant film...

Nikolaj

Den her film er helt igennem fantastisk.

Var meget spændt på forhånd hvordan de ville kunne bygge videre på historien, men den måde de formår at gøre historien fra fremtiden til fortiden på er fuldstændig fantastisk.

Må indrømme jeg er blevet en fan, og nogle af de her film er næsten bedre Nolans Batman triologi.

Glæder mig til næste års x-men, som formenlig kommer til at fortsætte med handlingen i fortiden.

Antaeus

Jeg er helt vild med de forrige X-men film, men historien, måden den fortælles på og det samlede indtryk griber mig slet ikke på samme måde som de andre X-men film. Den her er for mig en til to klasser under de andre. Ikke den er dårlig, jeg var underholdt men de andre er langt stærkere i plottet og er bedre fortalt.

Monique

Jeg syntes bestemt det er en af de bedste i film serien, da man for af se meget historie om hvordan professor exavir og magneto begyndte på deres kamp mod hinanden og hvor mystic lå i forhold til dem.
men den uddyber også en del følelser, samtidig med der er action og at der virkelig sker noget.

Per

X-Men 5 har til strækkelig med bluckbuster-animations-action præsenteret med bulder, brag og bravour til at sikre seriens gode navn og rygte, men der er blevet skruet lidt ned for destruktionsæstetikken, ligesom Hugh Jackman ikke går lige så meget rundt med sammenbidt dyrisk vildskab og klørene fremme som i tidligere X-Men- og Wolverine-film. Til gengæld scorer filmen på den slags humor og charme, man har set i tidsrejsefilm som ”Tilbage til fremtiden” og på menneskeligt drama med ulykkelig kærlighed og superhelte in spe, der skal lære sig selv og sine særlige egenskaber at kende – en superhelteudgave af en coming of age-film.

SSR

Ingen tvivl, den bedste af de film, men de er bare ikke helt mig.

Christina

Jeg har aldrig været den store fan af tidsrejse konceptet, med meget få undtagelser (Back to the Future og er for nyligt blevet fan af Dr. Who), men da jeg hørte at denne film ville bringe det gamle og det Nye X-men hold ind I den samme film, blev jeg med det samme begejstret og jeg blev slet ikke skuffet.

Filmen er fantastisk på alle måder. Skuespil, humor, action, historie, effecter, real-life aspekter og ja, tilmed tidsrejse ideen. Er sådan set glad for de ikke gjorde brug af en tidsmaskine. Den valgte made med Kitty er efter min mening mere X-Men agtig.

Nicoline

Jeg tog først og fremmest i bio for at se denne film fordi min kæreste var helt vild efter at se den. Men jeg vil sige at den overraskede positivt. X-men: Days Of Future Past, er helt sikkert en super fed film, den er gennemtænkt og den runder alle de forrige film på en virkelig fed måde og slutningen kunne heller ikke være bedre, det var faktisk sådan en: "okay jeg håber faktisk ikke at der kommer endnu en efterfølger, for det ville bare ødelægge det hele"- slutning. Hugh Jackman er i sit es som den mutte og til tider barske men godhjertede Wolverine der skal redde verden og mutanterne for total udslettelse. Det skal også lige nævnes at Jennifer Lawrence gør det fremragende i sin rolle som den forførende og farlige Raven/Mystic og at James McAvoy er genialt castet som den unge Xavier. Rigtig fed film som, hvis man er i tvivl om hvorvidt man burde se, helt sikkert skal komme over det og få set den hurtigst muligt ! :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.