Waltz with Bashir

Censur 15
20. Feb 2009
105 min
Miracle Film
Vals Im Bashir
Billede
(© Miracle Film)
Billede
(© Miracle Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.5 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Den israelske instruktør Ari Folman har lavet en film, der på nytænkende vis fortæller en historie om krig og erindring. 'Waltz with Bashir' er potent og provokerende krigsæstetik i en banebrydende animationsdokumentarform.

Folman har en ven, der hver nat har en tilbagevendende drøm. 26 glubske hunde forfølger ham for at æde ham! Drømmen stammer fra massakren i Beirut, 1982, hvor hundredevis af palæstinensiske civile i flygtningelejrene Sabra og Shatila blev udslettet af hævntørstige, libanesiske falangister.

Vennens drøm sætter gang i en ransagning af Folmans egen fortrængte deltagelse i krigen. Gennem animerede interviews med gamle soldaterkammarater og rekonstruktioner af deres fortrængte oplevelser søger Folman at bearbejde såvel det personlige som kollektive traume.

Resultatet er en voldsom og kunstnerisk imponerende cocktail, der indskriver det kollektive traume op imod den officielle, politiske historieskrivning.

'Waltz with Bashir' var én af de stærkeste og mest omtalte film på dette års Cannes festival, og filmen har vundet en Golden Globe for Bedste udenlandske film.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: