Cookie- og Privatlivspolitik

Wolf and Sheep

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig grundstemning, og fortælletempoet er langsomt. Den indeholde dog nogle voldsomme eller lettere uhyggelige scener, som bryder markant med den grundlæggende ro. I én scene får en dreng ved et uheld slået det ene øje ud, da han rammes med en slynge. Man hører drengen jamre sig, og man ser hans blodige øjenhul, mens nogle voksne mænd skændes om ulykken. Hertil kommer, at der i flere scener optræder en lettere uhyggelig bjørneskikkelse, som man bl.a. ser vandre omkring på to ben i mørket. På grund af filmens dokumentaristiske stil, er de nævnte scener skildret med stor realisme, og det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.06.2017
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Wolf and Sheep
|

Dramaet 'Wolf and Sheep' foregår i et afghansk landdistrikt, og følger en flok hyrdebørn i bjergene.

Børnene regerer områderne uden voksne i nærheden, samtidig med at de holder sig til strenge regler. Den vigtigste er, at drenge og piger ikke må være sammen.

Pigerne tror, at den 11-årige Sediqa er forbandet, og drengene snakker om Qudrats mor, efter hun har giftet sig igen med en gammel mand med to koner. 

Sediqa og Qudrat føler sig udstødte fra deres respektive grupper, men mødes ved et tilfælde i et af bjergområderne og bliver venner.

'Wolf and Sheep' er første spillefilm af Shahrbanoo Sadat, som har baseret historien på sin egen opvækst i Afghanistan. Filmen vandt en kunstnerisk pris i Cannes 2016 og er danskproduceret af bl.a. Katja Adomeit, der tidligere har arbejdet på komediedramaet Force majeure.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.7
4

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En uro og fantastik giver den ellers dokumentaristisk inspirerede og indimellem adstadige fiktion luft under vingerne." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Filmland P1

  " ... giver et betydeligt mere nuanceret indtryk end vi er vant til at se i diverse vestlige krigsfilm [...] er i enhver henseende en usædvanlig film ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Wolf and Sheep' er filmet med dokumentarisk nærvær og er i det hele taget en meget ren film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Uden egentligt plot og med kameraet som fintfølende observatør [...] opleves dette kønne, men helt uvante filmsprog nærmest som dokumentarisk ..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
MOONuser/316583

meget interessant og underholdende film, der ikke ligner så meget andet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.