Cookie- og Privatlivspolitik

Windtalkers

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
01.11.2002
| | |
Windtalkers
|

Efter angrebet på Pearl Harbor i december 1941, gik USA i krig med Japan.
I de følgende år var amerikanske styrker i kamp overalt i Stillehavet i en bitter fremmarch mod Japan.
Den blodige kampagne bevægede sig kun langsomt fremad, blandt andet fordi japanerne igen og igen var i stand til at bryde amerikanernes kodede meddelelser, så de kunne reagere på kommende angreb.
I 1942 rekrutteredes hundredevis af amerikanere af Navajo-indiansk afstamning, idet de havde et indfødt sprog, der kun kunne tales – ikke skrives – og navajoerne var de eneste, der kunne tale det. De var windtalkers.
Disse indianere, uden megen soldatertræning, var uvurdérlige for amerikanerne, fordi man i dem havde indehaverne af det perfekte, ubrydelige kodesprog –så andre amerikanske marinesoldater fik opgaven at beskytte indianerne for enhver pris.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En ganske god film om krigen , at se Nicolas cage spille en soldat jamen det gør at han kan spille alt, men også John woo kan lave en fed film på mange måder, fede scener imellem men også en trist historie der desværre fortælle en hvordan verden har været.

Wayne

Men bortset, fra Face/Off og til dels, The Battle of Red Cliff - så er han ikke så god som historiefortæller. Essensen i historien kunne lige så godt have været andre minoriteter som deltog i WW2 - denne gang er det så med fokus på indianere.

Flotte scener - og masser af eksplosioner skaber dog ikke automatisk en stor film.

Frank

Dårlig film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.