Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Wild Tales

Tilladt for børn over 15 år
Filmen indeholder en række kortfilm, som hver for sig har forskellige mere eller mindre spændingsprægede, dystre og anspændte grundstemninger. Flere af filmene indeholder voldelige og blodige scener, og navnlig indeholder én film flere langvarige, ubehagelige og udpenslede voldsscener, hvor to mænd kommer i voldsom konflikt med hinanden på en øde landevej. Man ser fx de to mænd slå løs på hinanden inde i en forulykket bil, der hænger ud over en skrænt. De slår hinanden til blods med henholdsvis et koben og en gasflaske. Man ser en mand hænge ud af vinduet med en sikkerhedssele om halsen, så han er ved at blive kvalt. Man ser ham hænge i lang tid, spjættende med benene, ude af stand til at trække vejret og med tiltagende gråblåt ansigt. Man ser en bil der eksploderer, og der zoomes ind på to forkullede lig. På grund af disse lange, ubehagelige og udpenslede voldsscener, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
07.05.2015
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Relatos salvajes
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Film, tapas & cocktails
|

'Wild Tales' følger en række personer, der ender i ekstreme situationer.

Først befinder vi os på et fly, hvor passagererne opdager, at de alle har ét bekendtskab tilfælles, og at deres fremtid mildest talt er usikker. Et andet sted genkender en servitrice den mand, der ruinerede hendes familie, og nu overvejer hun at tage hævn.

Vi befinder os også på motorvejen, hvor en provokation eskalerer til usete dimensioner, ligesom en nedrivningsekspert bliver mødt med det bureaukratiske parkeringssystem i storbyen. Et velhavende ægtepar forsøger desuden at skjule det faktum, at deres søn har påkørt en gravid kvinde i sin bil, og endelig tager et bryllup en uventet og bizar drejning, da bruden opdager, at hendes mand har haft en affære.

Filmen er konstrueret af seks forskellige episoder, der alle har hævn som omdrejningspunkt. Strukturen kan minde om film som Four Rooms og Sin City med et stænk galskab fra Pulp Fiction, men 'Wild Tales' er, med sin galgenhumor, helt sin egen. Denne originalitet er blevet hædret med hele 23 priser verden over, mens filmen blev nomineret til en Oscar tidligere på året.

'Wild Tales' er produceret af mesterinstruktøren Pedro Almodóvar og hans lillebror Agustín. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (121 votes)
4.9
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sjældent er en episodefilm - hvor de forskellige episoder ikke flettes sammen - udført så sømløst og i indeværende år har jeg endnu ikke grinet så meget i biografen som til 'Wild Tales'." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] mens du griner, sniger alvoren sig ind ad bagvejen. Jeg tror, de kalder det filmkunst." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Der er fuld valuta for pengene, hvis du er på jagt efter en galgenhumoristisk tur ind i biografmørket. Den argentinske 'Wild Tales' sprudler af intelligent situationskomik og latinamerikansk temperament." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] den manglende samlende pointe med hævnhistorierne larmer i sit fravær, så meget at historierne i stedet får et præg af manieret se-hvor-langt-jeg-tør-gå-selvtilfredshed. Men som filmhåndværk er de sublimt sat op af en håndfuld af Argentinas bedste skuespillere, af Damián Szifróns energiske iscenesættelse og især af Javier Julias iderige billeder." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] filmen er befriende vittig, afbalanceret, uden det mindste strejf af den misantropi, som ellers ligger lige for. Faktisk er det en renselse at sidde og godte sig over ødelæggelsesraseriet." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] forrygende grotesk og morsom i al sin ubehagelige voldelighed." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Nok er der ingen retfærdighed til, men måske kan balancen alligevel justeres, hvis man hævner sig eftertrykkeligt nok. Du vil le, og du vil gyse. Der er i hvert fald ingen Kære Mor." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Hvor er vreden gemt i dig? Alle har vrede, den er skabt i os. Formålet med filmen er bare, at vise de forskellige dagligdags problemer, og så sætter man det selvfølgelig lige lidt på spidsen. Men det giver faktisk en rigtig fascinerende film. Historierne er ikke ment til, at skulle forbinde hindanden. Nej, hver historie er hver sin film, og det kan både ende brutalt, godt eller totalt syret. Filmen er bestemt tankevækkende, og den får 5 stjerner herfra!

Simon

Wild Tales. Wild Tales. Wild Tales. Jeg tænkte lidt over titlen, inden jeg så den. Og jeg tænkte selvfølelig også på at den er Argentinsk. Men det skal man bestemt ikke. Filmen kan sagtens måle sig med amerikanske, franske og danske film. Den har en sindsyghed på højde med Pulp Fiction og Festen, et lige så fejlfrit manuskript som Birdman, og historierne er mega underholdende. Min personlige favorit er den rablende sindssyge motorvejs kortfilm, som mildes talt handler om hævn. Hurtig spoiler. Når man tror at alt håb er ude for den ene, tager man grueligt fejl. Elsker at blive overrasket på den måde.

Kortfilmene rangeret:

1. Fortælling #3. Hævn og motorvej er de bedste nøgleord.
2. Fortælling #4. Jeg elsker slutningen. Fedt at se at der er en der gider gøre noget ved lortet. Hævn og koruption er nøgleordene her.
3. Fortælling #1. Til at starte med var jeg ikke helt med. Men lige så stille begynder det hele at give en mening, og derfor er den min nummer 3. Hævn og Flyvemaskine er denne gang vores nøgleord.
4. Fortælling #2. Den ene karakter er total bad-ass, hende ville jeg gerne have haft set lidt mere til. Hævn og Gift er nøgleordene for denne sindssyge kortfilm.
5. Fortælling #6. Den søde brud bliver til den hardcore tøs. Den virkede ikke helt så godt som de andre (den er god!). Hævn og Bryllup er nøgleordene for den sidste fortælling.
6. Fortælling #5. Lidt langsomt tempo, og ikke nær så sindssyg som de andre. Derfor lander den her. Nøgleordene er Løgn og Bilulykke.

Filmen fortjener seks stjerner, men når alt kommer til alt, så får vi "bare" seks sindssyge historier lige op i fjæset. Der er INGEN sammenhæng, og det kunne jeg godt have tænkt mig på en eller anden måde. F.eks. Drengen fra historie fem blev forskrækket fordi han hørte at noget sprang i luften nær ham. Derfor kørte han galt, og dræbte en gravid kvinde, eller noget nær det. Men når det så er sagt, er Wild Tales en vanvittig film, som ikke skal undervurderes. Se den, filmen kan sagtens samlignes med store klassikerer. 5 ud af seks stjerner fra mig.

Lis

Det er en af de bedste film vi har set til d.d

Emilie

Wild Tales er virkelig et must. Det er en fantastisk film der beskriver hævn, og hvor galt det kan gå. Hver historie er noget for sig.

Miss Hearts

WILD WILD FILM!
Overraskende
Grotesk
Jeg kan ikke finde på mere at sige.
Den skal bare ses!!
Du vil få en oplevelse du aldrig glemmer

S. Rico

Man bør bestemt ikke lade sig snyde for dette meget originale argentinske værk. 6 historier på hhv. ca. 10, 10, 20, 20, 25 og 25 minutter. De tre første historier er fantastisk underholdende og involverer en hel del action, død og blod. Især den tredje hvor en forretningsmand og en redneck tørner sammen på landevejen er ufattelig morsom og helt vildt langt ude. Det er en moderne udgave af Spielbergs gamle ”Duel” - bare langt mere ekstrem.

I den fjerde og femte fortælling bliver det mere alvorligt. Ingeniøren vs. byens korrupte parkeringssystem kan virklig få blodet til at koge hos enhver, der har mødt skrankepaver rundt omkring i verden. Man føler i den grad med ham.
Og i den 5. historie kan man også sagtens føle og forstå, hvorfor den meget rige familiefar gør som han gør for at redde sin søn mod fængsel. Det er en elegant fortælling om en ret speciel form for selvtægt, hvor man kan spørge sig selv, hvem der er skurken og hvem der er the good guys.

Den sidste del handler om et bryllup, hvor bruden skejer voldsomt ud, efter at have fundet ud af, at manden har været utro. Det er klart den mindst stærke og mest overfladiske af de 6 historier. Den kan ses som et billede på den argentinske tango, som jo er en temperamentsfuld dans med masser af drama undervejs - og som regel med en romantisk afslutning.

Kitty

Så kort kan det siges. Også selvom det er små novellefilm, er helhedsindtrykket godt. Passionerne slippes løs på mere end én måde - og filmene viser også lidt om karma og nemesis. Vær altid god ved andre. ;-)

Lisbeth

Gå ikke glip af denne film. Grotesk hvad en lille ting kan udvikle sig til hvis man har svært ved at styre sig. Filmen er et MUST.

Miss Hearts

Helt enig. Det er en grotesk men absolut se-værdig film.

Jesper

Det er den røde tråd der binder filmen Wild Tales sammen; hævn.
Fra start til slut bliver vi smidt ind i vidt forskellige karakterers liv, og ser hvordan deres verden har eller vil vende sig imod dem.
Ekstremt absurd og yderst underholdende.
5/6 blodige stjerner

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.