Cookie- og Privatlivspolitik

Whitney

Tilladt for børn over 11 år
Filmen udvikler sig fra at have en let og lys tone til en mørk og tragisk stemning. Der er korte klip med optøjer, skudvekslinger, dræbte mennesker og krigshandlinger. I filmens anden del ses hovedkarakteren påvirket af rusmidler, en mand udviser truende adfærd og flere interviewpersoner græder. Derudover omtales stofmisbrug, misrøgt og seksuelle krænkelser af børn samt hovedkarakterens og datterens tragiske død. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.09.2018
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Whitney
|
Versioner: se alle
2D, 2D Sidste Ch, Babybio, Seniorbio
|

Dokumentarfilm 'Whitney' handler om den afdøde sangerinde Whitney Houston, der slog flere rekorder i musikhistorien og fik yderlige status som verdensstjerne, da hun medvirkede i adskillige film som The Bodyguard.

Whitneys omfattende karriere fik dog en brat ende, da stjernen blev fundet død i et badekar i en alder af kun 48 år. 

Instruktøren fortæller nu historien om stortalentets op- og nedturer og undersøger, hvordan og hvorfor det dog kunne ende så galt. Det er lykkedes at inkludere interviews med den nærmeste familie, venner og kollegaer.

'Whitney' er instrueret af Kevin Macdonald, og filmen vækker mindelser til sidste års Whitney: Can I Be Me, der også er et bevægende portræt af sangerinden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (35 votes)
4.5
4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Som portræt af et popkulturelt fænomen er filmen i det hele taget fremragende - også for folk, der ikke er fans af Whitney Houston." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Vi kender historien og ved, hvordan den ender [...]. Men 'Whitney' indeholder også en rygende pistol." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... 'Whitney' [gjorde] et uudsletteligt indtryk." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... det [er] en oplevelse at se megastjernens liv udfolde sig på det store lærred endnu en gang, for her skabes et mere biografisk traditionelt, og også mere afrundet portræt af kvinden med den guddommelige stemme ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[Filmen] hæver sig ikke op over skandaleafsløringer om hendes seksualitet og stofmisbrug. [...] Og vi har stadig den ordentlige Whitney-dokumentar til gode." (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Meget informativ dokumentar, hvor man via hendes nærmeste familie kommer helt tæt på. Et godt supplement til den anden dokumentar "Whitney - Can I be Me?"

Lars Michael

Så kom der også en film om Whitney Houston, eller en dokumentar film som det er.
Det er ikke fordi man bliver overrasket omkring hendes liv, men selve filmen gir dig stadig et billede af et menneske der ryger længere og længere ned i et sort hul.
Noget af det sidste i filmen er for mig nok overrasket, det er at hun gerne ville tilbage fra det sorte hul, så tag og se filmen og nyd hendes fantastisk musik.

jeanette

Virkelig en god historie men hård historie om hendes liv med stoffer og penge... og ingen tør sige noget til hende... fordi hun tjente så mange penge ... fra familiens side....sørgeligt..

Jakob P.

Whitney får 3 stjerner af Anmelderen ***

"Whitney" er en yderst relevant dokumentar, og samtidig er den også en anelse sørgelig, men jeg synes ikke den kan måle sig med sidste års dokumentarfilm om verdensstjernen som hed: Whitney: Can I be me. Jeg havde forventet mere af denne her dokumentar, så samtidig med jeg er en smule betaget af de videoklip jeg ikke havde set før, så er jeg også en smule skuffet. Jeg er meget stor fan af Whitney Houston, og jeg troede denne dokumentar ville være den ultimative film om verdensstjernen, men det synes jeg bare ikke den er. Whitney er en god dokumentar, men den slår ikke sidste års Whitney: Can I be me.

I dokumentarfilmen "Whitney" følger vi megastjernens succes og nedture, og der er masser af interviews og videoklip som man ikke har set eller hørt før, og man får følelsen af den store succes som Whitney Houston opnåede i hendes liv. Der er vitale interviews med familie, venner og andre personer som var tæt på verdensstjernen, og man aner bagsiden af al den succes og al den anerkendelse som Whitney modtog.

Kevin Macdonald har lavet en rigtig god og en rigtig vigtig film om en af vore tiders største stjerner, hvis mage man kun kan beundre og respektere. Jeg er dog ikke synderlig imponeret over denne dokumentar, og jeg synes ærlig talt sidste års dokumentar Whitney: Can I be me er meget bedre og meget dybere. Det er som om "Whitney" ikke rigtig kommer ind under huden på dig, selv om den er uhyre relevant og en anelse sørgelig. Tempoet i filmen er langt nede i gear, hvilket er klassisk og typisk for en dokumentarfilm, som kører stille og roligt fremad. Rytmen er lidt forvirrende og forstyrrende, da den bliver afbrudt af små videoklip om andre ting indimellem historien om Whitney Houston. Jeg havde forventet mere, og jeg er ikke særlig imponeret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.