Cookie- og Privatlivspolitik

While We're Young

Tilladt for alle
Filmen har en humoristisk grundtone og er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder enkelte lettere dramatiske scener, hvor voksne skændes højlydt, og også en scene, hvor nogle mennesker er på stoffer. Da disse scener er indlagt i den ellers roligt fortalte ramme, vurderes det, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
28.05.2015
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
While We're Young
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I 'While We're Young' er ægteparret Josh og Cornelia er gået i stå i deres tilværelse. Alle deres venner har fået børn, og Josh, der er dokumentarist, befinder sig midt i en kunstnerisk krise.

Men en dag møder de Darby og Jamie. Det unge hippe par får de dem til at mindes deres fortabte ungdom, og det etablerede par begynder at revurdere tilværelsen på ny.

'While We're Young' er instrueret af Noah Baumbach, der med film som The Squid and the Whale og Frances Ha ofte fremstiller det moderne menneskes søgen efter identitet. Det eksistensielle og Woody Allen'ske tema kommer til live med Ben Stiller, Naomi WattsAmanda Seyfried og Adam Driver på rollelisten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (46 votes)
3.7
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Noah Baumbach fyrer en byge af eksistentielle spørgsmål ud i biografsalen, og han blander de vigtige spørgsmål med en humor, hvor det er let at grine af sig selv. Også selvom ens identitet ikke præcis ligner karaktererne i filmen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'While We're Young er skarp og til tider ganske sjov, men den er ikke så homogen og elegant som Baumbachs tidligere film. Mainstreamambitionerne koster." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] i stedet for som vanligt at være observant, charmerende og empatisk fremstår Baumbach her som en udleverende og lidt letkøbt satirisk sædeskildrer. Det klæder ham ikke." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] ikke til at styre i sin strøm af bid og vid. Den minder i høj grad om en ung Woody Allen, hvor idéerne vælter til højre og venstre, og hvor der hele tiden er et skarpt satirisk øje på samtidens absurditeter." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Dialogen er rap og præcis, og bortset fra enkelte øjeblikke – hallucinogen-seancen – holder handlingen et rimeligt tempo. Personkarakteristikken er i orden, kun forekommer Ben Stiller mig for overgearet, for unuanceret til, at man kan fatte interesse, endsige sympati for figuren." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Den trang til opløftende at slå fast, at det er o.k. aldrig at finde (alders)hvile, er ikke særlig spændende - eller lige så velspillet som hele den komiske optakt. Men filmens komik fanger så til gengæld ungdomsfeticheringens selverkendte pinlighed, så man mærker sjælen værke." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "[...] en film, som primært gerne vil nusse begavet om en midaldrende selvfølelse." (Linea Maja Ernst)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Moralen er under angreb.

Forskellig alder, forskellig moral. Det der var vigtigt igår, er det måske ikke imorgen.

Et ægtepar, som anser sig selv som unge må erkende at tiden er inde til at gå til næste fase i deres liv. Men for at komme dertil må de se sig selv gennem andres øjne.

Fin eftertænksom film, hvor Stiller beviser at han også har nået en alder hvor de mere eftertænksomme roller klæder ham.

S. Rico

Godt at se Ben Stiller i en alvorlig rolle, og skønt for en gangs skyld at se en film om utilpassede voksne - som en kontrast til de mange film om utilpassede teenagere.

While We’re Young har to hovedtemaer. Der er selvfølgelig historien om ægteparret (Josh og Cornelia), der har nået en alder, hvor de ikke længere hører til de unge. Og da de heller ikke kan se sig selv som modne voksne med børn og bleer, så havner de midt imellem i ingenmandsland.

Det andet hovedtema i filmen er om dokumentarfilmens tabte uskyld. Oprindeligt blev dokumentarfilmen betragtet som en rendyrket journalistisk skildring af virkligheden. Og denne tilgang holder Josh fast ved. Men hans nye unge venner (Darby og Jamie) har en lidt anden mening. Nogen gange er det bare nødvendigt at manipulere ”lidt” (ændret kronologi, rekonstruerede scener, falsk persongalleri mv.) for at kunne skabe en underholdende film, der kan fastholde publikum. Det er vel trods alt historien og budskabet, der er det vigtigste... Med to så forskellige tilgange til dokumentarfilm, må der nødvendigvis opstå konflikter. og især fordi Jamie og Darby ikke ligefrem spiller med åbne kort...

Det udmønter sig i en både interessant og underholdende film. Forventer man derimod en typisk Ben Stiller komedie, så bliver man nok skuffet. While We’re Young er ikke en familiefilm, men kan klart anbefales til de fleste voksne.

Mht. temaet om dokumentarfilmens tabte uskyld, så har den svenske instruktør Ruben Östlund formuleret det således: ”Grænserne mellem dokumentarfilm og fiktion er så godt som forsvundet, men det gør ikke noget. Virkeligheden bliver nemlig mere sand, når den tilsættes virkemidler”.

I sidste ende må vores hovedperson Josh erkende, at dokumentarfilm ikke er, hvad de har været - og at det er en naturlig proces. Tilsvarende må deres ægteskab også gå videre til næste fase: voksenlivet med ble og babyer. Og det er måske slet ikke så slemt endda.

Aggie

Jeg forstår ikke de dårlige anmeldelser af denne film. Det er ikke en falden på hale-komedie, som det lidt lyder til at andre biografgæster forventede.
Det er en coming of age-film om et ægtepar i 40'erne der gennemgår en livskrise. Den er velspillet, og og castingen er rigtig fin. Både min søster og jeg var ret begejstrede for den.

Birgitte P

Ja, så fik vi da set denne film og brugte 2 kedelige timer på ingenting. Veninden og jeg var glade for at vi havde vundet billetterne og ikke betalt dem selv. Ben Stiller formår på intet tidspunkt at gøre filmen bare lidt sjov eller at løfte den fra at være andet end kedelig. Ja, en rigtig øv oplevelse.

9No

Det er dejligt at have en ny Noah Baumbach film med et godt cast, hvor især Adam Driver lyser frem i de komiske øjeblikke.

Henrik

Vi var nødt til at forlade biografen efter 1 times gabende kedelig tidsfordriv.

Ben Stiller har aldrig skuffet så bravt før......

bambiexplorer

Det er den tredje film jeg har set i år med Naomi Watts. Det startede genialt med “Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, som stadig er årets bedste film, fortsatte hæderligt med “St. Vincent” og er her midtvejs i året endt ud med “While We’re Young”, som hverken er særlig sjov eller særlig dramatisk, men bare er kedelig med kedelig på! Vi må håbe at Naomi Watts, som har en lang stribe film i pipe-linen, kun er ude en kortvarig nedtur i striben af ellers hæderlige film som hun har været med i. Selv Ben Stiller som normalt er rimeligt underholdende, formår ikke at gøre “While We’re Young” hverken sjov eller dramatisk.

Cornelia (Naomi Watts) og Josh (Ben Stiller) er barnløst par i fyrrerne. Et kedeligt par! De arbejder begge med at lave dokumentarfilm, hvilket, specielt for Josh, ikke går særlig godt. De møder et ungt par, Jamie (Adam Driver) og Darby (Amanda Seyfried), som også laver dokumentarfilm (gaaab). De to, umiddelbart umage par, begynder at hænge ud sammen, bliver venner, og en idé til en ny dokumentarfilm tager begynder at tage form. Cornelias far Ira (Peter Yarrow), som spiller en kendt dokumentarfilminstruktør (dobbelt-gaaab), bliver også blandet ind i planerne for den nye dokumentarfilm. Indholdet i denne nye dokumentarfilm, skal jeg forskåne jer fra at gå ind i her. Men tro mig, det er hverken særligt interessant eller relevant for handlingen i “While We’re Young”

Cornelia og Joshs forsøg på at være ung med de unge, bliver set skævt til af deres jævnaldrende venner, som netop er blevet forældre, og de fjerner sig langsomt fra hinanden. Efter at vi har sovset rundt i deres midtvejskrise i små halvanden time går det op for Josh, at den eneste grund til at Jamie og Darby ville være venner med ham og Cornelia var, at de ville stjæle Joshs idé til den nye dokumentarfilm samt at han vil benytte sig af Cornelias kendte instruktørfar. Det drama eller den komik som denne afsløring kunne have ført til, udebliver i det store hele. Også selv om der er lagt i ovnen til en større konfrontation under en dokumentarfestival (tredobbelt-gaaab) i New York, fiser det ud … og bliver til ingenting :( Det mest dramatiske ved episoden er, at Josh for at nå hen til festivalen i tide, må låne Darbys in-line skøjter, og må bevæge sig til festivalen på usikre ben. Woohoo, gang i den!

Jeg var ikke begejstret for “While We’re Young”, i fald du skulle være i tvivl

Victor

Glæder mig til at se den på det store lærred.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.