Cookie- og Privatlivspolitik

Western Arabs

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
03.04.2019
| |
1 time 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Western Arabs
|

Dokumentaren 'Western Arabs' handler om den dansk-palæstinensiske instruktør Omar Shargawi, som vender kameraet mod sig selv.

Shargawi er opvokset mellem to kulturer i et hjem fyldt med kærlighed, men hvor vold og aggression ofte har været et middel til at løse problemer.

Filmen kaster sig over en skånselsløs undersøgelse af instruktørens intense forhold til sin far og et opgør med de traumer og den splittelse, faren har givet videre.

For arabisk til at være dansk, og for dansk til at være araber. Shargawis egen tvivl er også hans styrke i dokumentaren. 

'Western Arabs' er en personlig fortælling, som man kan spejle sig i, uanset hvem man er, og hvor man føler, man er fra.

Omar Shargawi debuterede med den rå og realistiske gangsterfilm fra Nørrebros underverden Gå med fred, Jamil.

På listen over populære danske dokumentarfilm ses titler som Testamentet, Armadillo og Cold Case Hammarskjöld

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
4.9
3.7

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Omar Shargawis 'Western Arabs' sætter fokus på arabernes vrede, men fremstår for uartikuleret til at levere tilfredsstillende svar." (Kristian Lindberg)

  • Jyllands-Posten

    "Når filmen er bedst, er den en ærlig undersøgelse af alt det grimme, ukontrollerede og sorte, som vi mennesker kan bære rundt på, men som i dette tilfælde også handler om at være barn af en krig." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Alle andre ville lade sådan en familiehistorie ligge. Omar Shargawi gør det modsatte, og det er ikke kønt. Heldigvis." (Dorte Hygum Sørensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.