Cookie- og Privatlivspolitik

Wendy

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder mange dramatiske scener med ulykker, overfald, tilfangetagelser og slåskampe, hvor personerne flere gange er i livsfare. En af scenerne er desuden meget voldsom og blodig. Filmen foregår i et urealistisk univers med stor distance til realisme, og stemningen veksler mellem at være håbefuld og dyster. Da hovedpersonen er meget stærk og handlekraftig og filmen slutter håbefuld, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
10.09.2020
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Wendy
|

Filmen 'Wendy' udforsker og nyfortolker myten om Peter Pan.

For mens Peter lever et evigt liv som barn uden voksenlivets bekymringer på Ønskeøen, så er der børn andre steder, som må forholde sig til virkelighedens realiteter, og for hvem barndommens illusioner brister for hver dag, der går.

Derfor beslutter 6-årige Wendy og hendes tvillingebrødre sig for at stikke af og finde dette paradis for børn - og aldrig blive voksen. Vejen til Ønskeøen er dog farefuld, og intet er som det ser ud til.

Historien om Peter Pan og universet omkring Ønskeøen er tidligere blevet skildret i en række værker før 'Wendy', herunder Disneys Peter Pan fra 1953, Spielbergs Hook, Johnny Depp-filmen Finding Neverland og Pan fra 2015 med Hugh Jackman som Blackbeard.

'Wendy' er instrueret af manden bag den Oscar-nominerede Hushpuppy, og hans nye film går i samme fodspor, der fortælles med barnlig fantasi og eventyrlyst. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
3.9
3

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Trods den smukke, nærmest bugnende natur, har Zeitlinerne godt fat i eventyrets uhyggelige grundsubstans ..." (Kristian Lindberg)

 • Jyllands-Posten

  "... for mange skrigende børn, der insisterer på eventyret, så budskabet nærmest tæves ned i halsen på publikum, og det giver ret tidligt en modreaktion i biografsædet." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "... deres forsøg på at holde fast i og hylde barndommen gennem og på film er vildt sympatisk, men det bliver ikke udfoldet til mere end en idé." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Det handler om smerten ved at blive voksen, men også om at holde drømmen i live. 'Wendy' er klog, men også lidt kryptisk. 'Hushpuppy' havde selvfølgeligheden. Der var pigens vidtåbne sind uden grænser. I 'Wendy' er det nødvendigt at analysere. Og jo mere man tænker, forstøver magien." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

I disse tider vi lever i, så holder vi, de fleste af os, modet oppe og håbet på en lysere tid for enden af den uklare sti vi begiver med lige nu..

Denne nye fortolkning af Peter Pan er originalt og visuelt en fryd for øjet og sjælen. Filmen er så smuk og sanselig, at du mærker nærheden og latterne med de kære børn - som om man er del af dem.
Peter Pan er en tidløs-klassiker der aldrig går af mode. Eventyret er relevant til hver en tid. I min mening i alt evighed.

Mit filmhjerte er taknemlig for at Wendy filmen her, kunne finde vejen til de danske biografer, selv min lille lokale biograf, som ikke så tit igen viser disse typer kunst film. Er rørt og taknemlig.

Vi bliver alle voksne. Men at vokse er det største eventyr af dem alle :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.