Cookie- og Privatlivspolitik

Wasteland

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
04.08.2011
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)

Den brasilianske fotograf og billedkunstner Vic Muniz har specialiseret sig i fantasifulde portrætter i alt fra diamantstøv til sirup, der udstilles på MoMA og sælges for femcifrede beløb.

Men Muniz selv er opvokset i Sao Paulos fattigdom, og kunst som et eksklusivt foretagende kun forundt eliten er ikke hans stil.
Med udgangspunkt i spørgsmålet 'Can art change people?' gør han i stedet kunsten til et socialt projekt med en mission.
Med håbet om at kunne gøre en forskel med sin kunst, inddrager Muniz på fascinerende vis de lokale skraldere i et farverigt affaldsorgie af et kunstværk, der inden længe hænger side om side med Andy Warhol. Et projekt, der gør skralderne klogere på egne værdier og ambitioner, men også smerteligt bevidste om deres plads i bunden af samfundet.

Lucy Walker indfanger det etisk komplekse i Muniz' vision, og »Waste land« er med rette blevet hædret verden over for dens rørende og livsbekræftende historie.

Denne britiske prisvindende instruktør, Lucy Walkerer kendt for hele fire dokumentarfilm i spillefilmslængde. 'Devil's Playground' (2002), 'Blindsight' (2006), 'Countdown to Zero' (2010) og 'Waste Land' (2010) er navnene på de fire film. 'Waste Land' har ind til videre vundet 26 priser - heriblandt 'Audience Award' ved IDFA i Amsterdam og Sundance Film Festival 2010. 'Waste Land' var også nomineret til en Oscar ved dette års cermoni.

'Wasteland' er en del af DOXBIO

VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
0
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.