Cookie- og Privatlivspolitik

Vores mand i Amerika

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning. I en række modsætningsfyldte sekvenser ses idylliske billeder fra velstående diplomathjem, mens lydsiden er fyldt af foruroligende lyde som morsesignaler, politiske taler, sirener eller krigshandlinger. Mange af filmens konflikter udspiller sig på et psykologisk niveau udtrykt i dialog og forgræmmede ansigter. Men på et tidspunkt forekommer der nogle dvælende og blodige voldsscener. Da filmen imidlertid er domineret af dialogscener uden ydre vold, og da de blodige scener varsles tidligere i filmen, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.08.2020
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vores mand i Amerika
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), DoaS, Babybio, Seniorbio, Særvisning m. instruktørbesøg, Særvisning
|

Filmen 'Vores mand i Amerika' handler om den modstandskamp Danmarks ambassadør i Amerika, Henrik Kauffmann, udkæmpede under Anden Verdenskrig.

9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne. 

Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt.

Kauffmann nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og dermed give den danske befolkning friheden tilbage.

'Vores mand i Amerika' er instrueret af Christina Rosendahl, der havde sin spillefilmsdebut i 2006 med ungdomsfilmen Supervoksen og som siden har vakt stor opmærksomhed med thrilleren Idealisten og dokumentaren Vold - i kærlighedens navn.

Ulrich Thomsen ses i glansrollen som den politiske rebel, der udover at tage kampen op mod Hitler også levede i et interessant ægteskab. Udover Thomsen ses Mikkel Boe Følsgaard i en stor rolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (323 votes)
4.6
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ulrich Thomsen kan spille charmerende og risikovillig diplomat med venstre hånd bundet på ryggen og gør det således også ganske glimrende i hovedrollen ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "Talentfuldt, topprofessionelt og med sin ualmindeligt behagelige stemme tegner Ulrich Thomsen et helstøbt og indlevet portræt af en yderst kompleks mand, selvom man kan sætte spørgsmålstegn ved, om virkelighedens Kauffmann var SÅ kontrolleret?" (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Når 'Vores mand i Amerika' er bedst, er den intet mindre end fremragende. Hele det politiske spil - der jo grundlæggende er ret ufotogent - formidles åndeløst spændende og samtidig så pædagogisk, at selv folk uden de store historiske forudsætninger (som undertegnede) kan være med." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... 'Vores mand i Amerika' [lander] som en film, der virkelig gerne vil udfordre, men kun gør det halvt. Og som først og fremmest lever, fordi Henrik Kauffmann er så utrolig en historie." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen ser godt ud, er opfindsomt filmet og formår at lade en hel krig udspille sig på lydsiden som kontrapunktiske lydcollager til diplomatlivet på poolkanten." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Lydens sammensatte kompositioner, der parrer en amerikansk ambassadeidyl med lyden af 'Sieg Heil'-råb, danner suggestive dobbeltverdener og anslår kompleksiteten i fortællingens struktur." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Filmen er fuld af beundring for manden. Den har en forklaring på identitetsmysteriet. Det er ikke hele den historiske sandhed. Men værd at se – og mere til – er 'Vores mand i Amerika' så absolut." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Vores mand i Amerika Er en hyldest til vores man Henrik Kaufmann, der nægter at samarbejde med tyskerne under krigen.
Virkelig en interessant historie som vi ikke rigtig kender, men som jeg holder meget af.
Ulrich Thomsen spiller igen overbevisende.

Wayne

Ligesom i hendes foregående spillefilm, Idealisten - tager Christina Rosendahl fat i et historisk emne, som til dels berører dansk/amerikanske/grønlandske interesser.
I Idealisten arbejdede Rosendahl med hovedpersonens neurotiske opfattelse af virkeligheden, for at skabe en øget intensitet i fortællingen. I Vores mand i Amerika udspiller der sig istedet et trekantsdrama, som skal skabe ekstra spænding.

Om trekantsdramaet er fiktion, eller virkelighed ved jeg ikke - men man forstår baggrunden for at lave filmen; En ambassadør som nægter at overgive sig til den tyske besættelsesmagt i Danmark - og herefter ikke vil nedlægge sit embede, trods ordre hjemmefra. Det er en base til en god historie - når man så tillægger at vi allerede i indledningen får et blodigt indblik i slutningen på det hele, så er nysgerrigheden vakt.

Med få virkemidler som en lydkulisse af krigen i stærk kontrast til det sorgløse liv ved en pool - skaber Christina Rosendahl en historie om en familie som ikke har lyst til at forlade de trygge omgivelser - og om Henrik Kauffmann, som gennemførte beslutninger på Danmarks vegne, som burde have sat ham for en krigsret.

Ulrich Thomsen spiller som sædvanligt rigtigt solidt - men Christian Rosendahl formår ikke at give en forståelse for at han kigger til andre sider end konens - for hun er det mest levende ved fortællingen.
Største anke må være at vi aldrig finder ud af mere end en overflade, af en historisk spændende person - som tilsyneladende har meget mere at byde på.

7/10

Nicklas Sigvaldason

Fantastisk godt spillet film, Henrik Kaufmann spillede en kæmpe rolle for den danske udenrigspolitik under 2. Verdenskrig. Første gang jeg selv har hørt om den historie.. Kan helt sikkert anbefales.!

ebbeuser/205467

På hvordan vores embedsværk har udviklet sig til en skjult stat i staten. Så skjult at kun en mørkelygte kan belyse.

Anders

Super god film, der spejler 2. verdenskrig i Danmark set fra ambassaden i USA. Drejer den virkelig historie om Dk's ambassadør i USA, Henrik Kauffmann, som i virkeligheden overgår fantasien, så man tror på den. Alle scener i filmen ER sket i virkeligheden og så er der endda udløbere og tråde der kan læses om andre steder, der også ER sket..F.eks. enden på Kauffmanns højre hånd, (spillet af Mikkel Boe Føelsgaard)der fortsatte i FN og hvis liv endte værre end det der sker i filmen..find selv ud af hvor du kan læse om ham:)!

Karen

Nogen har sagt den er lidt langtrukken. Det er jeg bestemt ikke enig i! Det er bare ikke en actionfil, men en meget tankevækkende, velspillet og spændende film om hvordan nogle få mennesker kan ændere historiens gang eller i hvertfald påvirke udfaldet af en krig, som de ikke engang deltager i.

Ghita

Dette er en film man bør se. Tankevækkende historisk film, som jeg ikke kendte til. Og godt skuespil.

Mogens

En spændende, god og vigtig historie bliver fortalt i en flot film.

Kan anbefales...

Ken - Greatly

Super spændende film med udgangspunkt i virkelige hændelser. Jeg er imponeret!

Kristian

En dansk film der efter min mening stryger ind på top 10 over bedste danske film lavet nogensinde.

Dog må jeg tilslutte mig koret og påstå, at den kunne have været bedre eksekveret. Lidt for langtrukken, men med fantastiske skuespillerpræstationer!

Helt sikkert en film der er værd at komme ud af sofa for.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.