Cookie- og Privatlivspolitik

Volcano

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
24.05.2012
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Eldfjall
|

I det islandske drama 'Volcano' er Hannes (Theodór Júlíusson) en pensioneret pedel, som har mistet kontakten til sine børn.

Han havde egentlig regnet med, at han kunne fortsætte som hidtil med tavs cigaretrygning og evig brok over maden, men da hans kone bliver alvorligt syg, bliver Hannes tvunget til at tage sine alderdomsdage og kolde opførsel op til overvejelse.

Den debuterende islandske instruktør Rúnar Rúnarsson har begået et eksistentielt drama, der har vundet 14 priser på festivaler rundt omkring i verden.

Filmen udfordrer fastgroede fordomme om alderdom og overflødighed, og titlen 'Volcano' refererer metaforisk til den islandske vulkan, der er evigt truende i baggrunden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
5
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "En underspillet og befriende usentimental, men alligevel rørende film om livets sidste stadier. Det er faktisk ret stærk kost på trods af det adstadige tempo." (Henrik Queitsch)

  • Politiken

    "... intenst, tæt og modigt fremstillet..." (Søren Vinterberg)

  • Berlingske

    "... et smukt portræt af et menneske, hvis barske facade dækker over et rigt følelsesliv, som omgivelserne slet ikke tager sig tid til at opdage. Théodor Júlíusson spiller Hannes med en usentimental følsomhed, der går lige i hjertet. Præcis som Rúnarssons smukke, stilfærdige og langsommelige filmstil." (Louise Kidde Sauntved)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
FilmFeduser/241706

Fed historie, som overrasker flere gange.
Den har et meget roligt tempo, men der sker så meget, og personerne er så gode, at filmen faktisk føles meget intens, og nærmest lidt for kort.
Vild slutning, som nok provokerer nogen.
Skynd dig at se den, den slags film er normalt ikke i biffen så længe.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.