Cookie- og Privatlivspolitik

Vogterne

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig og trist grundstemning. Der er to scener med dramatisk indhold. I filmens start ses døde soldater med gasmasker og blodige hænder på slagmarken. I en anden scene har en af hovedkaraktererne mareridt, hvor han nedskyder soldater iført gasmasker på klos hold og stikker en soldat ned med kniv flere gange, så han brøler af smerte gennem gasmasken. I flere scener ses personer komme i affekt og sørge over deres mistede kære i krigen. Store dele af filmen er imidlertid fortalt i et roligt tempo, og hovedkarakteren er stærk og handlekraftig. Filmen skildrer også et tæt sammenhold i familien og en kærlighedsrelation. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
01.11.2018
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les gardiennes
|

Filmen 'Vogterne' handler om en gruppe kvinder, der arbejder på en gård i frankrig under Første Verdenskrig i 1915. 

Frankrig og Tyskland strides på slagmarken så der tømmes for unge, arbejdsdygtige mænd i byerne. Ikke alle vender hjem igen – og de, som gør, er gerne i ringe forfatning. Dette har store konsekvenser for livet på landet.

Gruppens matriark forsøger at holde styr på formerne på gården, mens de yngre kvinder, inklusive hendes egen datter, smager på den frihed og løssluppenhed, som mandefaldet også bereder vejen for.

Filmens mor og datter bliver spillet af hhv. Nathalie Baye og Laura Smet, der er mor og datter i virkeligheden.

Instruktøren står tidligere bag det roste drama Om guder og mænd.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
4.4
4

Instruktør

Relaterede nyheder

2 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... ser man bort fra de ligegyldige intriger i anden halvdel, så imponerer Xavier Beauvois med en stærk kvindefortælling og et gennemført tidsbillede." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.