Cookie- og Privatlivspolitik

Victoria

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en intens og tiltagende dramatisk stemning. Den indeholder en række voldsomme scener med skudvekslinger, forfølgelser og sammenbrud, samt hovedfigurer der såres dødeligt. I en lang scene følges en mand der forbløder, hvorefter hans veninde bryder sammen. Under hensyntagen til de yngste børn i 11-13-årsalderen, gives filmen 15-års grænse.

Se mere på medierådet.dk
03.12.2015
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Victoria
|
Versioner: se alle
m. intro, Særvisning
|

Filmen 'Victoria' handler om den unge titelkarakter, der er taget fra Spanien til Berlin for at leve livet. En aften i byen møder hun fire unge fyre, der straks inviterer hende med videre ud på eventyr i natten.

Men det der skulle have været en sjov bytur, tager en uventet drejning for dem alle.

'Victoria' er optaget i ét langt take. Det vil sige, at der ikke er nogle klip i filmen, der blev optaget mellem klokken 04:30 og 07:00 om morgenen i hjertet af Berlin.

Der blev i alt optaget tre seperate udgaver, hvorefter instruktøren Sebastian Schipper, udvalgte det bedste take som den endelige film. Fotografen, Sturla Brandth Grøvlen, vandt en Outstanding Artistic Contribution ved dette års Filmfestival i Berlin.  

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
4.9
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Syg, søsyg, sej og sindsoprivende. 'Victoria' er ikke så lidt af en vild interrailoplevelse." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "... i almindelighed er 'Victoria' en overraskende vellykket leg med en stil, der bare kunne have været en fiks gimmick. [...] Og man sidder reelt tilbage med en fornemmelse af at have været fluen i Berlins morgentimer i de to timer og 18 minutter hvor et menneskes liv ændrer sig radikalt." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "I 'Victoria' er one-take et kraftfuldt og forfriskende dramaturgisk greb, som med sin tilsyneladende ligefremhed er både spændings- og stemningsskabende på en seriøst hudnær og virkelighedstro måde." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen hænger kun sammen i kraft af illusionen om virkelig tid. 'Victoria' er et alternativ til den dovne skabelon, man typisk møder i actiongenren. Det er en samtidsskildring i kærlig forklædning. Den vilde spænding er primært til pynt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicolasuser/668742

Beskrivelsen her på Kino passer ikke helt med den faktiske film. Vi får f.eks. slet ikke at vide, hvorfor Victoria er i Berlin - der bliver intet sagt om, at det er for at "leve livet", det må være Kino's eget gæt og stå for egen regning. Fyrerne inviterer hende heller ikke med ud på eventyr i natten - en beskrivelse, der igen giver nogle helt forkerte associationer; de opfordrer hende blot til at følge med dem på må og få - de lægger ikke op til eventyr af hverken den ene eller den anden art. Drejningen, som Kino dernæst nævner, kan man så igen diskutere, om det er, men lad nu det ligge. Kino strammer bare plottet lige hårdt nok, for at få det til at lyde så spændende som muligt - det burde ellers i sig selv være rigeligt interessant, at der her er tale om et one-take på hele 2 timer og 18 minutter. Glem hvad du måtte få af diverse forventninger ud fra Kinos noget vildledende teaser og giv dig i stedet hen til en forfriskende anderledes produceret film, hvor det hele foregår i nuet, i forholdet 1:1, uden plads til at gøre en eneste scene om (uden at skulle starte helt forfra igen fra nul). Hardcore håndholdt kamera (på den gode måde - glem Riget m.v.), rå dramaturgi, ingen lydeffekter og alt sammen on-location. Med tanke for alle de uforudsete ting, der kunne gå galt undervejs i optagelsen, er det intet mindre end en magtdemonstration at kunne ende op med en så gennemført og i bogstaveligste forstand sammenhængende film. Jeg må indrømme, at jeg i begyndelsen hurtigt kom til at savne et klip væk, da man simpelthen bliver lænket til Victoria og ved, at man ikke får så meget som et øjebliks pause de følgende to timer, men Schipper lykkes med at bryde taket op ved ind imellem at lade lydsporet glide i baggrunden og erstatte det med musikalske passager, mens billederne får lov at tale for sig selv - og give publikum et breathing space, inden vi igen bliver taget med videre gennem morgentimerne i Berlin. Filmen bliver vist i Danmarks måske allermindste biografsal, og var da end ikke fyldt halvt op. Men dig - du skal altså ikke snyde dig selv for denne her. Gå ind og se den, før det er for sent.

PS. Vær opmærksom på, at der er kraftigt stroboskoplys i indledningen af filmen; det undrer mig, hvorfor man ikke advarer om dette? http://www.epilepsiforeningen.dk/epilepsi/epilepsiformer/refleksepilepsi/

Lisauser/583955

Victoria blev en af de store vindere ved den tysk filmpris- pendant til vores Bodil - nemlig Lola. Den fik for årets bedste tyske film, bedste instruktion til Sebastian Schipper og både Laia Costa og Fredercik Lau fik priser for henholdsvis bedste kvindelige og mandlige hovedrolle og to tekniske priser.

De klip jeg har set virker som en must-see film. Anderledes på grund af dens one-take og en film, der viser Berlin i dag. Den virker fascinerende og skræmmende på en og samme tid.

Jeg glæder mig

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.