Cookie- og Privatlivspolitik

Vi ses deroppe

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning skiftende mellem indre og ydre spænding. Der er en del scener med voldsomt indhold – heraf en lang række krigshandlinger ved 1. verdenskrigs skyttegrave: mænd falder om ramt af skud, slynges gennem luften af eksplosioner, en såret soldat henrettes med skud og et menneske næsten kvæles i jord. I andre ret detaljerede scener følges en person, der har fået underansigtet skudt bort – den blodige forbinding og hans egen rædsel. Desuden ses en kirkegård ved nat med et delvist opløst lig, en person der tæskes med krykker, et menneske der bliver levende begravet og en person begår selvmord ved at kaste sig i ud fra en balkon. Da det voldsomme begivenheder imidlertid beskrives med en underliggende grotesk humor, og mange af dem ses på nogen afstand, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
14.06.2018
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Au revoir là-haut
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Senior, Filmperler
|

Filmen 'Vi ses deroppe' foregår i Frankrig få dage før Første Verdenskrig slutter, og de to soldaterkammerater Albert Maillard og Édouard Péricourt kæmper for deres liv på slagmarken.

Begge overlever krigens rædsler, men ikke uden ar på sjælen, og snart må de hutle sig gennem dagligdagen i et Paris, som slikker sårene efter den grusomme krig.

'Vi ses deroppe' er instrueret af Albert Dupontel, der også spiller en af hovedrollerne i filmen, og han har tidligere medvirket i den kontroversielle Irreversible af Gaspar Noé.

Det franske drama er en filmatisering af forfatteren Pierre Lemaitres bestseller og vandt 5 ud af hele 13 nomineringer til Cesar Award i 2018.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
4.7
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "'Vi ses deroppe' er på mange måder en smuk film om sammenhold, korruption og krigens absurditet. Men den vil alt for meget og kommer derfor til at virke som et overpyntet juletræ." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "... Dupontel [får] skabt en velfungerende og robust ramme om en gavtyvekomedie på dyster baggrund. Dupontel indtager selv overbevisende rollen som Albert Maillard." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "'Vi ses deroppe' er meget seværdig. Det er en film, som forstår og formår at sige svære og vigtige ting, der stritter i mange retninger. Der er tragisk humor, indædt satire og fin kærlighed." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.