Cookie- og Privatlivspolitik

Verdens smukkeste dreng

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Denne dokumentar er overordnet roligt fortalt, men indeholder enkelte sekvenser, der kan virke voldsomme eller skræmmende, f.eks. i filmens start, hvor der anvendes ildevarslende underlægningsmusik henover optagelser i en dystert belyst forladt bygning. I andre ses en tydeligt berørt person læse og høre om sin mors død. Idet der blot er tale om enkelte elementer i en ellers meget rolig film, hvor ingen ses komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på de yngste, og filmen frarådes derfor for børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
21.10.2021
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Most Beautiful Boy in the World
|
Billetter
Verdens smukkeste dreng

Dokumentarfilmen 'Verdens smukkeste dreng' handler om svenske Björn Andrésen.

Andrésen blev som 15-årig udråbt som verdens smukkeste dreng af filminstruktøren Luchino Visconti til premieren på Døden i Venedig. Filmen blev en klassiker, men de rosende ord blev en forbandelse for Andrésen, der spillede rollen som forførende, ung skønhed på Lidoen.

I dag er tiden en anden. Og Andrésen, der nu er i 60’erne, ser tilbage på et alt andet end perfekt liv for at finde fred med, hvem han er. Ungdommens flygtige skønhed og berømmelsens pris er det tragiske grundstof i en film om forførende illusioner, hvor den stadig karismatiske Andrésen langt om længe ender med at spille hovedrollen i sit eget liv.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
3.7

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Stor kunst kan koste dyrt. Björn Andrésen betalte prisen for Viscontis 'Døden i Venedig' – og man rystes jævnligt undervejs i hans fortælling." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    ""Du er en kompliceret mand", siger kæresten om Andrésen, der har kæmpet med alkoholmisbrug og depression det meste af livet. Det er filmen om ham også, kompliceret. På godt og ondt." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Soundvenue

    "Historien om den svenske skuespiller Björn Andrésen, der blev feteret som homoerotisk sexsymbol efter sin optræden i Viscontis 'Døden i Venedig' står i gribende svensk dokumentarfilm som skræk og advarsel mod, hvordan man skal behandle barnestjerner." (Freja Dam)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.